Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Viader
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Viader »

W sumie tak, nie pomyslalem :/
Zachowalem sie paskudnie...
No nic, to jak ktos zna odpowiedz na moje pytanko :P
to na pm prosze ;))
The path the angels descend upon.
The path of great winds.
The Grand Stream.
Googeta

Post autor: Googeta »

siema
wlasnie zakupilem final fantasy xii jak mozna napisac o niej opsi przejscia do krypty final fanatsyn xii?
bo ne moge znalesc tego:(

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 10:02 ]
ja wie ktos to niech mi powie bo chce zostac redaktorem:)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Opisu jeszcze pewno nie ma, bo nie FFXII nie wyszło jeszcze w Europie i nikt z rowadzących Kryptę jeszcze chyba w niego zagrał. Poczekaj aż wyjdzie u nas, a będzie opis :wink:
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Googeta pisze:iema
wlasnie zakupilem final fantasy xii jak mozna napisac o niej opsi przejscia do krypty final fanatsyn xii?
bo ne moge znalesc tego:(

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 10:02 ]
ja wie ktos to niech mi powie bo chce zostac redaktorem:)
Opisu nie ma, bo nie mamy tej gry. Będzie dostępna, kupimy, zagramy, napiszemy.
Co do Twego bycia redaktorem...
Marne szanse masz z tego co widze. Poza tym ja i inni redaktorzy już zacieramy rece do pisania o FFXII, jak tylko wpadnie w nasze łapki.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

A propos opisu:
IzzY pisze:Bo jak nie to mógłbym spróbować zająć się opisem (przynajmniej narazie, dopóki Sephi albo ktoś inny nie napisze dokładniejszego, opartego na Oryginale, najlepiej europejskim) licencjami, huntami i nie wiem czym jeszcze by było trzeba. Ewentualny czas skończenia nieznany, wszystko zależy od długości gry i wolnego czasu. (EDIT: I jeszcze od tego ile razy po drodze zobacze napis game over :) )
Wszystko jeszcze zależy czy Sephi przyjmie mój opis, bo jest oparty na ekhem... nie będe już mówić na jakiej versji.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
ikito

Post autor: ikito »

Jeśli wiecie to wersja dla testerow juz wyszła i niczym sie nie ruzni od wersji dla graczy jesli kogos korci to moze zawsze zassać to okolo 3 giga.(oczywiscie to będzie piractwo)
A jeśli ktos szuka opisów to niech wejdzie na stronke gamefaq i tam poszuka jest napewno ale po angielsku
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

I najprawdopodobniej z gamefaq jest do japońskiej wesji, bo nie sądze by do tej przed premierowej amerykańskiej było, ale jak ktoś się nie może doczekać opisu może spróbować wziąć z tamtąd.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

I na tym dyskusję o opisie proszę zakończyć.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ffgriever

Post autor: ffgriever »

Czy ludzie naprawde potrafia sobie zepsuc pierwsze spotkanie z gra opisem? Gdy przechodze dana gre po raz pierwszy, nigdy nie uzywam opisu... dopiero pozniej (glownie by sprawdzic, czy jednak czegos nie przeoczylem). Cala seria Final Fantasy jest w swojej istocie tak banalnie prosta, ze jakiekolwiek opisy i faqi to raczej ciekawostki niz rzeczywista pomoc!

Rzecz jasna jestem wdzieczny za prace tych ludzi, ktorym chcialo sie poswiecac ich wolny czas na pisanie tych tekstow. Sa to chyba najlepsze polskojezyczne artykuly temu poswiecone... Rzecz jasna zawieraja sporo bledow (zarowno dotyczacych samej gry jak i typowych, jezykowych niedorobek)... ale nie widzialem jeszcze takich, ktore by ich nie zawieraly (nawet official strategy guidy maja wiele bledow!).

Wracajac jeszcze na chwile do kwestii piractwa... Jak rozpatrywac przypadek, gdy ktos zlozyl preordera na FF12 (bez roznicy czy na wersje zza oceanu, czy na rodzima - europejska... W tym drugim przypadku tylko dluzej trzeba poczekac na plytke. Osobiscie zlozylem preorder na pal, ale wielu ludzi zakupilo w sklepach w usa, i juz niedlugo beda je mieli)? Oczywiscie na wersji wiadomej gram juz od jakiegos czasu (a tego mam ostatnio niedomiar, wiec gra posuwa sie do przodu dosc mozolnie). Moze w kwestii prawnej jest to piractwo... ale w kwestii ideowej: W ZADNYM PRZYPADKU! Gre zamowilem, zaplacilem... Kwestia tego, ze zagram nieco wczesniej, niz zyczyl by sobie tego developer/wydawca/dystrybutor.

@Sephiria, skad u ciebie zamilowanie do tak zelaznych regol (i tego dowodczego tonu)? Masz cos wspolnego z wojskiem?
ffgriever

Post autor: ffgriever »

Cierń pisze:A co to jest kwestia ideowa twym zdaniem :> Wiesz chociaż co to idea (Myśl Polityczna rox :lol: )
Slownik jezyka polskiego PWN:

Idea
1. «myśl przewodnia wyznaczająca cel i kierunek działania, twórczości naukowej, artystycznej itp.»
2. «pogląd, wzór lub postawa typowe dla jakiejś epoki, kultury lub grupy ludzi»
3. «w platonizmie: samoistny byt idealny, wieczny i niezmienny»
4. «wrażenie, impresja umysłu ludzkiego, stanowiące przedmiot poznania»
5. «u I. Kanta: pojęcie metafizyczne, którego nie wspiera żadne doświadczenie zmysłowe»

Kwestia ideowa - wynikajaca z idei, zwiazana z idea: patrz punkty 2 i 4 (wbrew twojemu przekonaniu pojecie idei jest nieco szersze)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Podpowiedź dla Viadera jeśli jeszcze sobie nie poradził:

Kod: Zaznacz cały

Osoba dotykająca Way Pointa musi mieć załoony Dawn Shard w accesory.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Po pięciu godzinach katowania FFXII mogę stwierdzić - to jest gra na którą czekałem. Świetna grafika( oświetlone Bahrain Passage jest świetne :P) System Gambit się sprawdza. Gra jest bardzo dynamiczna dzięki walkom w aktywnej pauzie. No i to chyba tyle, reszta to spoiler :)

[color=white]Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Vaan nie jest drugim Tiduskiem a Penelo nie jest jak Rikku. Para normalnych, rozsądnych ludzi bez impulsów :P Teraz lecę po Penelo. Pieniędzy mało toteż pancerza żadnego nie kupiłem, mam wrażenie, że będzie ciężko. :D[/color]
[/code]
Vegétique

Post autor: Vegétique »

Hyyy, w stanach FF XII wychodzi 31 paz. i juz sie nie moge doczekac premiery! W sumie mam podniete nie?! xD

A tak na marginesie mam pytanie. Czyzby przypadkiem nie wyszly dwie 'wersje' Ashe? Bo tak sobie przegladalem siec i znalazlem:
Nasza hm... normalna Ashe: http://www.gamercrossfire.net/downloads ... 8/ashe.jpg
No i ta jakas inna: http://www.ff12.com/downloads/desktop/FFXII_ashe.jpg

W trailerze widzialem ze w amerykanskiej wersji bedzie ta druga... :/ Ehhh... w stanach wszystko jakies dzikie... -_-
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

[color=white]Ashe fajniejszego imienia nie mogła wymyślić - Amalia, hehehe.[/color]
Jeszcze takie pytanko - w tej grze są jakieś limity? ;) Na chwilę obecną tylko dwa razy Vaan uderzył w przeciwnika kilkoma ciosami. Od czego to zależy i czy jest jakiś sposób żeby to zrobić?[/code]
kendo

Post autor: kendo »

Thompson pisze:

[color=white]Ashe fajniejszego imienia nie mogła wymyślić - Amalia, hehehe.[/color]
Jeszcze takie pytanko - w tej grze są jakieś limity? ;) Na chwilę obecną tylko dwa razy Vaan uderzył w przeciwnika kilkoma ciosami. Od czego to zależy i czy jest jakiś sposób żeby to zrobić?[/code]

Mnie wydaje się to być losowo-automatyczne.

Ogólnie pełen wypassssss. Tylko chociaż opis "co i jak" bo spędzam przy słowniku 80 % czasu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”