FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Z oryginalami nie powinno byc problemu, tylko piraty maja to do siebie ze czesto zawieraja bledy, i to przy kazdej grze tak jest...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Pantoliano

Post autor: Pantoliano »

Mam ważne pytanie. Gdzie w świecie FF VIII najłatwiej/najczęściej można spotkać Ruby Dragona? Bardzo pilnie go poszukuję bo muszę wreszcie zdobyć 3 Dragon Fang's (mam tylko 1) kte są niezbędne do Lionhearta.

Ponoć przedmiot ten mają też T-Rex'y ale ile ich nie zabiłem, zawsze dostawałem tylko Dino Bone...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

TU i TU znajdziesz wszelki potrzebne wskazówki :wink: A Ruby Dragon nie daje tego przedmiotu, niestety. A spotkać go można barrdzo często na Island Closet To Hell, a gdzie to jest zobacz TU.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

czy istnieje jakiś schemta jak najlepiej rozdzielic GF-y między członków drużyny?
skibo

czytać czytać :)

Post autor: skibo »

Chyba nie zaglądałeś tutaj http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=38
Przy opisie pokonania Ultimy/Omegi są różne zestawienia

A tak swoją drogą to przy odpowiednich itemach na ultime czy omege można iść z shiva qua. i ifritem wystarczy wyuczyć ich odpowiednich zdolności :) Ale nie ukrywajmy że nie było by to łatwe...
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 12:43 przez skibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Kopek pisze:czy istnieje jakiś schemta jak najlepiej rozdzielic GF-y między członków drużyny?
Optymalne ustawienia z tego, co mam zapisane to:

1 postać : infrit, carbucle,cerberus,bahamut,cactuar
2 postać : quezacolt,diablos,leviatan,pandemona,dooomtrain
3 postać: shiva,siren,brothers,alexander,toonberry,eden
skibo pisze:Chyba nie zaglądałeś tutaj http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=38
Przy opisie pokonania Ultimy/Omegi są różne zestawienia
Po to, aby łatwiej było się ich pozbyć... Niekoniecznie przydatne przez całą gre...
skibo

uuU

Powiem szczerze że nie przywiązuje wagi do ustawienia GF jedyne to ifrit zawsze idzie do sqalla a quazelcot do zell'a/irvine'a jakoś tak mi się uznało :) A tak wogóle to żadko kiedy mam problemy z przejściem tych wcześniejszych bossów byle każdy miał hp,str-junction na początek i jest git :) limity dają rade (str do fizycznych selphie nie lubie nie gram) a ostatnie ustawienie robie przed zamkiem ultimaci (nie wiem czy dobrze napisałem) jak już wszystkie postacie są z odpowiednimi statystykami wtedy odrazu wybieram jedno z ustawień z ww. linku czasami jak wpadnie jakiś fajny item (patrz uczący str+60, bądź hp+80) to zmieniam ustawienie.
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

a który wariant jest najlepszy dla Squalla?
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

hmm wariant 1 podany przez kwaziego wydaje sie nawet ciekawy, obrazenia powinny byc duze :d

Velna a ty jak miałaś rozdzielone GF? Tak samo jak zapodał kwazi?
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 18:59 przez Kopek, łącznie zmieniany 1 raz.
skibo

1.Najbardziej optymalne ustawienie, to dla mnie takim ustawieniem jest ustawienie na Ulitme/Omege.

2.Wymienione przez Ciebie umiejętności Ifrita są powodem mojego wyboru Ifrita dla Sqall'a

A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie :) A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 19:00 przez skibo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

skibo który wariant wydaje ci się najbardzie jodpowiedni na przejscie gry z tych podanych w dziale o Ultimie i Omedze?

[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 14:18 ]
Velna a Squall u Ciebie który wariant nosi? oczywiście z tych co podałaś?

Aha i walczysz GF-ami czy ataki fizyczne i magia?
skibo

Przeszedłem narazie zestawieniem na Squall/Irvine/Rinoa i Squall/Zell/Rinoa zarówno Rinoa na "psa" jak i na "meteor" Oba ustawienia są bardzo dobre, nie neguje jednak w tym miejscu że to co napisał Kwazi jest jakimś nie dobrym ustawieniem :) Moja rada dla Ciebie to wziąść karteczke i spisywać kto ma najważniejsze Junctiony i skille i rozpisać sobie, jak czegoś brakuje kłania sie Tonberry z zdolnością Familiar i refine przedmiotów. Troche pracy ale warto :)

Kopek tam gdzie jest Ifrit tam w większości ustawień jest Squall (str bonus sie kłania)

ps. Zwróc uwage Kopek że ustawienie Kwaziego choć może i dobre do walki nie jest dobre do lvl'owania połączonego z bonusami do statystyk (no chyba że uśmiercisz wszystkim oprócz Squall (ifrit i cactuar u jednej postaci to marnowanie str-bonus) Ale jak mniemam Kwaziemu chodziło o przechodzenie bossów itp. nie o dopracowywanie postaci.
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 13:27 przez skibo, łącznie zmieniany 1 raz.
skibo

Hmm Drain

Radze uważać z drain na nie umarłych xD albo jak sie ma nałożony status zombie i atakuje się żywy cel bo można sie poskładać :P

Jak chcesz wmiare szybko zabijać proponuje Break albo Death pod st-atk nawet na island'ach potworki odpadają (nie zawsze za pierwszym razem) niestety Malboro niegięty (opcja "z" i "c" dla PC-towców ^^)

Szczerze powiem że Recover to tylko raz jak przechodziłem gra miałem w skillach akurat na Abadonie :P sie przydał ale X-point też się dobrze sprawiał. A do leczenia to proponuje zamienić karte Bahamuta na 100 mega elixirów i już nie ma problemu z leczeniem :)
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 13:35 przez skibo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Na nieumarlych lepiej dziala chyba Phoenix down, od razu zabija.
skibo

No no death po st-atk to nei zabawa bo można szybko Game Over zobaczyć jak się na Malboro wpadnie. Squallowi zszedł sleep i załatwił 2 postacie po bokach a na końcu siebie po 1 strzale ale death pod st-def to troche marnotrastwo jak dla mnie biorąc pod uwagę liczbe przeciwników urzywających tego czaru juz lepiej Junction zrobić na pierwszej stronie 4 najlepszy czar do luck i 7 do spr

ps. Drain nie działa przy limit break ? miałem sprawdzić ale zapomniałem

ps2.A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie :) A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”