FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Mam ważne pytanie. Gdzie w świecie FF VIII najłatwiej/najczęściej można spotkać Ruby Dragona? Bardzo pilnie go poszukuję bo muszę wreszcie zdobyć 3 Dragon Fang's (mam tylko 1) kte są niezbędne do Lionhearta.
Ponoć przedmiot ten mają też T-Rex'y ale ile ich nie zabiłem, zawsze dostawałem tylko Dino Bone...
Ponoć przedmiot ten mają też T-Rex'y ale ile ich nie zabiłem, zawsze dostawałem tylko Dino Bone...
czy istnieje jakiś schemta jak najlepiej rozdzielic GF-y między członków drużyny?
Spis anime: www.republika.pl/kopekanime
czytać czytać :)
Chyba nie zaglądałeś tutaj http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=38
Przy opisie pokonania Ultimy/Omegi są różne zestawienia
A tak swoją drogą to przy odpowiednich itemach na ultime czy omege można iść z shiva qua. i ifritem wystarczy wyuczyć ich odpowiednich zdolności
Ale nie ukrywajmy że nie było by to łatwe...
A tak swoją drogą to przy odpowiednich itemach na ultime czy omege można iść z shiva qua. i ifritem wystarczy wyuczyć ich odpowiednich zdolności

Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 12:43 przez skibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Optymalne ustawienia z tego, co mam zapisane to:Kopek pisze:czy istnieje jakiś schemta jak najlepiej rozdzielic GF-y między członków drużyny?
1 postać : infrit, carbucle,cerberus,bahamut,cactuar
2 postać : quezacolt,diablos,leviatan,pandemona,dooomtrain
3 postać: shiva,siren,brothers,alexander,toonberry,eden
Po to, aby łatwiej było się ich pozbyć... Niekoniecznie przydatne przez całą gre...skibo pisze:Chyba nie zaglądałeś tutaj http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=38
uuU
Powiem szczerze że nie przywiązuje wagi do ustawienia GF jedyne to ifrit zawsze idzie do sqalla a quazelcot do zell'a/irvine'a jakoś tak mi się uznało
A tak wogóle to żadko kiedy mam problemy z przejściem tych wcześniejszych bossów byle każdy miał hp,str-junction na początek i jest git
limity dają rade (str do fizycznych selphie nie lubie nie gram) a ostatnie ustawienie robie przed zamkiem ultimaci (nie wiem czy dobrze napisałem) jak już wszystkie postacie są z odpowiednimi statystykami wtedy odrazu wybieram jedno z ustawień z ww. linku czasami jak wpadnie jakiś fajny item (patrz uczący str+60, bądź hp+80) to zmieniam ustawienie.

hmm wariant 1 podany przez kwaziego wydaje sie nawet ciekawy, obrazenia powinny byc duze 
Velna a ty jak miałaś rozdzielone GF? Tak samo jak zapodał kwazi?

Velna a ty jak miałaś rozdzielone GF? Tak samo jak zapodał kwazi?
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 18:59 przez Kopek, łącznie zmieniany 1 raz.
1.Najbardziej optymalne ustawienie, to dla mnie takim ustawieniem jest ustawienie na Ulitme/Omege.
2.Wymienione przez Ciebie umiejętności Ifrita są powodem mojego wyboru Ifrita dla Sqall'a
A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie
A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
2.Wymienione przez Ciebie umiejętności Ifrita są powodem mojego wyboru Ifrita dla Sqall'a
A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie

Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 19:00 przez skibo, łącznie zmieniany 2 razy.
skibo który wariant wydaje ci się najbardzie jodpowiedni na przejscie gry z tych podanych w dziale o Ultimie i Omedze?
[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 14:18 ]
Velna a Squall u Ciebie który wariant nosi? oczywiście z tych co podałaś?
Aha i walczysz GF-ami czy ataki fizyczne i magia?
[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 14:18 ]
Velna a Squall u Ciebie który wariant nosi? oczywiście z tych co podałaś?
Aha i walczysz GF-ami czy ataki fizyczne i magia?
Przeszedłem narazie zestawieniem na Squall/Irvine/Rinoa i Squall/Zell/Rinoa zarówno Rinoa na "psa" jak i na "meteor" Oba ustawienia są bardzo dobre, nie neguje jednak w tym miejscu że to co napisał Kwazi jest jakimś nie dobrym ustawieniem
Moja rada dla Ciebie to wziąść karteczke i spisywać kto ma najważniejsze Junctiony i skille i rozpisać sobie, jak czegoś brakuje kłania sie Tonberry z zdolnością Familiar i refine przedmiotów. Troche pracy ale warto 
Kopek tam gdzie jest Ifrit tam w większości ustawień jest Squall (str bonus sie kłania)
ps. Zwróc uwage Kopek że ustawienie Kwaziego choć może i dobre do walki nie jest dobre do lvl'owania połączonego z bonusami do statystyk (no chyba że uśmiercisz wszystkim oprócz Squall (ifrit i cactuar u jednej postaci to marnowanie str-bonus) Ale jak mniemam Kwaziemu chodziło o przechodzenie bossów itp. nie o dopracowywanie postaci.

Kopek tam gdzie jest Ifrit tam w większości ustawień jest Squall (str bonus sie kłania)
ps. Zwróc uwage Kopek że ustawienie Kwaziego choć może i dobre do walki nie jest dobre do lvl'owania połączonego z bonusami do statystyk (no chyba że uśmiercisz wszystkim oprócz Squall (ifrit i cactuar u jednej postaci to marnowanie str-bonus) Ale jak mniemam Kwaziemu chodziło o przechodzenie bossów itp. nie o dopracowywanie postaci.
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 13:27 przez skibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm Drain
Radze uważać z drain na nie umarłych xD albo jak sie ma nałożony status zombie i atakuje się żywy cel bo można sie poskładać 
Jak chcesz wmiare szybko zabijać proponuje Break albo Death pod st-atk nawet na island'ach potworki odpadają (nie zawsze za pierwszym razem) niestety Malboro niegięty (opcja "z" i "c" dla PC-towców ^^)
Szczerze powiem że Recover to tylko raz jak przechodziłem gra miałem w skillach akurat na Abadonie
sie przydał ale X-point też się dobrze sprawiał. A do leczenia to proponuje zamienić karte Bahamuta na 100 mega elixirów i już nie ma problemu z leczeniem 

Jak chcesz wmiare szybko zabijać proponuje Break albo Death pod st-atk nawet na island'ach potworki odpadają (nie zawsze za pierwszym razem) niestety Malboro niegięty (opcja "z" i "c" dla PC-towców ^^)
Szczerze powiem że Recover to tylko raz jak przechodziłem gra miałem w skillach akurat na Abadonie

Ostatnio zmieniony czw 21 wrz, 2006 13:35 przez skibo, łącznie zmieniany 2 razy.
No no death po st-atk to nei zabawa bo można szybko Game Over zobaczyć jak się na Malboro wpadnie. Squallowi zszedł sleep i załatwił 2 postacie po bokach a na końcu siebie po 1 strzale ale death pod st-def to troche marnotrastwo jak dla mnie biorąc pod uwagę liczbe przeciwników urzywających tego czaru juz lepiej Junction zrobić na pierwszej stronie 4 najlepszy czar do luck i 7 do spr
ps. Drain nie działa przy limit break ? miałem sprawdzić ale zapomniałem
ps2.A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie
A karta bodajże quazelcota odpada bo już ją 2x zamieniam na Acceleratory
ps. Drain nie działa przy limit break ? miałem sprawdzić ale zapomniałem
ps2.A teraz pytanie jak można zdobyć Rocket Engine tylko nie mówcie że przez refine xD nie uśmiecha mi sie refine'ować 1k lightweight'ów na 1 taki itemik a przy kolejnym przechodzeniu gry chciałbym mieć 2 takie