Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Tifa

Post autor: Tifa »

Wszystko fajnie, tylko że Nirvana to nie ROCK tylko GRUNGE :P
Ale i tak jest wporzo! Ogólnie to metal rlz!
Van Falen

Post autor: Van Falen »

Tu się z Tifą zgadzam.A tak wogóle to polecam wszystkim nową płyte Comy pt "Zapszepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" która wyszła około miesiąca temu.

I jeszcze coś:Red Hot Chili Peppers wydało niedawno nową płytę również jakiś miesiąc temu o nazwie "Stadium Arcadium" :twisted:
targaroth

Post autor: targaroth »

Van Falen pisze:I jeszcze coś:Red Hot Chili Peppers wydało niedawno nową płytę również jakiś miesiąc temu o nazwie "Stadium Arcadium" :twisted:
1cd Jupiter, 2cd Mars :) mam od kiedy wyszła.. BTW najlepsza plyta RHCP bo zawiera w sobie wszystkie gatunki jakie grali.. tak jakby podkresla ich cała twórczość.. IMO ich najlepsza płyta :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Van Falen pisze:I jeszcze coś:Red Hot Chili Peppers wydało niedawno nową płytę również jakiś miesiąc temu o nazwie "Stadium Arcadium"
Tak tak wiemy. Ja kupiłam ją w dniu premiery :roll:
targaroth pisze:najlepsza plyta RHCP bo zawiera w sobie wszystkie gatunki jakie grali.. tak jakby podkresla ich cała twórczość.. IMO ich najlepsza płyta
Nie zgodze się. U mnie najwazniejsze (na równi) to: Blood sugar sex Magik, Californication i By the way. Ostatnia (x2) mi się podoba, ale nie porwała mnie tak jak trzy przed chwilą wymienione. Zgodze sie z wieloma recenzentami, którzy dali jej 3 lub 4 gwiazdki. Wolę 3 oddzielne płyty z 3ema różnymi zestawami niż 1 zestaw ze wszystkim zmiksowanym. To tak jak ostatnia płyta Hey. Niby fajna, ale w porównaniu z poprzednimi czegos brakuje. IMO
uolcia

Post autor: uolcia »

to powinno sie rozdzielic - Rock(Punk, Classic, Gothic)
;)
osobiscie slucham punk,ska,oi!,hc>glownie polskie.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

vacek pisze:Kiedyś jak słyszałem gdzieś nirvane to wychodziłem,
tez tak mialam ,pozniej dostalam na ich punkcie swira..a teraz sa mi calkowicie obojetni ^^" (jak i inne zespoly,ktore kiedys sluchalam zreszta:) )
uolcia pisze:to powinno sie rozdzielic - Rock(Punk, Classic, Gothic)
wiemy :roll: niestety forum ma ograniczona ilosc miejsc w ankiecie

btw.muzyka (czyt.obsesja)wpedzi mnie w grob..wczoraj obeszlam cale katowice niemalze,aby dostac jeny japonskie..<zgon -_-> (oczywiscie nie dostalam ich,jak juz byly to tylko mozna kupic wieksze ilosci <zgonx2> -_-)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Zaraziłam sie twórczością Poets of the Fall - taki fiński zespolik rockowy, niby niczym sie nie wyrózniający, a jednak wpada w ucho i podoba się niemal od zaraz ( u mnie to rzadkość O_o)

A że ostatnio przez wakacje przesłuchałam juz chyba wszytskie płyty, to szukałam czegos nowego :wink: Poeci świetnie sie nadaja na taki koniec lata i wczesną jesień (: Miły dla ucha wokal, raz nieco ostrzejsze brzmienie, raz spokojne balladki - tego mi teraz było trzeba ^____^ .....
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

A wrzuce cos ^^
Ireth pisze:ostrzejsze brzmienie,
http://www.youtube.com/watch?v=OxeyYvmobH4
Bardzo dobra piosenka, fajny tekst itd. w sumie zadna rewelacja ale mnie cieszy ^^
Ireth pisze:, raz spokojne balladki
Kochane Yuotube ^^
http://www.youtube.com/watch?v=DYSzKHwWhhY
W tym wokonaniu ten utwor jest przewspanialy ^_^ , juz dobre 2 godziny ciagle tego slucham ^^ suuuper, spokojne, odprezajace, swietne :)
snafu

Post autor: snafu »

Waśnie wróciłem z baru, non stop leciał Marley i wszycy byli szczęśliwi... wniosek: Marley łączy ludzi :P

aha, jak ktoś lubi Maidenów to si.ę też nie obrażę :)
Awatar użytkownika
Pinhead
Kupo!
Kupo!

Post autor: Pinhead »

Panie i Panowie 8 grudnia w Progresji (wawa) zagra (fanfary) Cradle Of Filth :shock:

cena biletów

120 zł przedsprzedaż / 140 zł koncert
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Paradise Lost - na początku muzyka mroczna i lekko niepokojąca, z typowo death'owym wokalem, który z czasem zaczyna znacznie łagodnieć, ale pozostaje w nim moc. Przez pewien czas (środkowe płyty dyskografii) grają coś bardzo podobnego do refleksyjnego i bardzo depresyjnego brit - rocka, a i nigdy raczej nie schodzą w wesołość. Całe płyty Host i Belive In Nothing to skoncentrowany dołek, wspaniale podany. Na nowszych płytach wrócili do ostrzejszego grania, ale nie ma obawy, że zeszli w łomot, jak kilka innych zespołów, chociaż brakuje mi już tam tego smutku z poprzednich albumów. Teksty są głównie depresyjne, koncentrują się na uczuciach i relacjach międzyludzkich. Wspaniała muzyka, ale czego innego można się spodziewać po zespole, którego tytuł drugiej płyty ("Gothic") stał się nazwą gatunku muzycznego? Polecam.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Chcialbym polecic jedna piosenke ktora waaarto uslyszec.
Nigdy nie przepadalem jak piosenke spiewaja 2 osoby na raz... ale to kobieta ma sliczny glos. Jeszcze ten refren w tej piosence *_* naprawde warto dotrwac chociaz do niego.
Filmik z KH............

Snow patrol-Set The Fire To The Third Bar

http://www.youtube.com/watch?v=AdSUfLp_oMU
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

O Monoralu słów kilka- czyli sprawcach openingu do Ergo Proxy :]

Kawał spokojnej, czasami nieco psychodelicznej, melodyjnej , gitarowej ( i nie tylko ^^) muzyki z dobrym wokalem :) Brzmi naprawde fajnie (:

Wpada w ucho i swietnie można się przy tym odprężyć :) Gorąco polecam, zwłaszcza jezeli komus podobało sie "Kiri", to i reszta powinna przypaść do gustu ^______^
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nowa płyta Blind Guardian "A Twist In The Myth" ^^ Nooo, nie zawiedli mnie ani troszkę, chociaż nie jest już tak dobra jak poprzednia. Troszkę mniej operowej podniosłości, za to cudowny powrót do songów typu The Bard's Song w kawałku Skalds And Shadows - spokojnym, kameralnym, smutnym i podniosłym, cudo po prostu :D Reszta płyty jest szybka, pełna energii i wspaniałego nastroju. Na dodatek Blind Guardian zszedł już na amen chyba ze ścieżki speed/power metalu i jest całkowicie epic metalowym bandem, co tylko działa na ich korzyść. Cudo normalnie - nic tylko słuchać ^^
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Jamal
Kupo!
Kupo!

Post autor: Jamal »

Ja tam lubie najbardziej Hip-Hop i Techno a kiedys nawet sie reggae sluchalo. Mowicie ze polski rap jest do bani a posluchajcie sobie Kaliber44 Ostrego Paktofonike WWO. Ja tylko tego z polskiego HH slucham, a jesli chodzi o zagraniczny to lubie baardzo wiele muzy.
Ţ&#8224;&#8225;&#710;&#8222;ÚÝ.= +,ô˙řööůűú÷óůý%
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”