Quiz o nas samych :]

Czy trzeba cokolwiek tłumaczyć? Róbta co chceta - tu możecie się do woli wyszaleć!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Grzybek Z Octu pisze:Q: Kogo na chwilę obecną chciałbyś poznać z tego Forum w realu ? Uwaga: TYLKO jedną osobę proszę
Chciałabym z 5....ale biorąc pod uwagę miasta i dostępność oraz chęci z tej drugiej strony... tez Lenn XD

Q: Kogo bys nie chciał/a poznać za nic w świecie (Boże uchroń)? :lol: DLACZEGO?
Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Nemesis pisze: Q: Kogo bys nie chciał/a poznać za nic w świecie (Boże uchroń)? :lol: DLACZEGO?
Romana Giertycha -> Wszyscy znajomi by się ze mnie śmiali. :|

Acha, zapomniałem o pytaniu :P

Q: Czy wierzysz, że sztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej, lub ją przewyższać? (uwaga, to podchwytliwe - i proszę o logiczne uzasadnienie swojej odpowiedzi)
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nemesis pisze:Q: Ulubiony horror?
Amerykański Ring.
apple pisze:Q: Jesteś intro-, czy ekstrawertykiem?
Zdecydowanie introwertykiem.
Grzybek Z Octu pisze:Q: Kogo na chwilę obecną chciałbyś poznać z tego Forum w realu ? Uwaga: TYLKO jedną osobę proszę 8)
Byłoby z 6 - 7 osób, jednej nie da rady wytypować ;)
Nemesis pisze:Q: Kogo bys nie chciał/a poznać za nic w świecie (Boże uchroń)? :lol: DLACZEGO?
Naczelnego Kaczora kraju... bo to drób i do gara z nim, a nie na stanowiska :>
Grzybek Z Octu pisze:Q: Czy wierzysz, że sztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej, lub ją przewyższać?
Tak, jako wyznawca cyberpunku i po części teoretyk owego gatunku, wierzę że uda się stworzyć A.I. która dorówna naszej, a może i ją przewyższy. Nie jest to jakoś szczególnie trudy proces, jednak czasochłonny. Największą szansę i możliwości będzie posiadać A.I. oparta na sieci neuronowej, która podobna do organicznego mózgu jest w pełni syntetyczna i cyfrowa, brak jej analogowości, co pozwoli na niesamowicie szybką analizę danych, gromadzenie ich, przetwarzanie a także będzie podstawą do wytworzenia procesów myślowych odpowiednich w ludzkim mózgu (wszak różnica polega tylko na cyfrowość - analogowość, czyli szybkość i umiejętność przetwarzania, a budowa sieci neuronowej jest identyczna z ludzkim mózgiem, nawet gdy jest softwareowa nie hardwareowa) a także uczuć i instynktów, które jednak (instynkty) będą się różnić znacznie od tych posiadanych przez istoty analogowe, od początku istniejące w świecie fizycznym. Tak samo widoczne będą różnice pomiędzy A.I. która będzie posiadała świadomość świata fizycznego i będzie mogła się w nim poruszać (choćby dzięki robotycznemu ciału) a tą, która całe swoje istnienie spędza w fazie i środowisku softwareowym. Zupełnie inne gatunki. Problemem może być tylko komunikacja z ludźmi, ponieważ różnice środowiska będą ekstremalne, ale to materiał na inną dyskusję ;) Powstanie A.I. z samodzielnego programu, który będąc wysoko skomplikowanym, po zgromadzeniu odpowiedniej ilości danych, osiągnął samoświadomość, też jest możliwe. Coś takiego należy nazwać już życiem, ponieważ posiada samoświadomość, zdolność odczuwania, emocje i uczucia. Czyli dorównuje człowiekowi - a przerośnięcie go jest sprawą otwartą. Nie przyjmuję do wiadomości głosu antropocentryków, mówiących że nie jest to życie - jest, ponieważ posiada zdolności sensoryczne odpowiadające ludziom i ma samoświadomość i rozum. Na pytanie o udowodnienie odpowiem tylko tyle, że nie można udowodnić że żyje się samemu, a nauka nie posiada definicji życia na czas dzisiejszy. Wystarczy, Grzybku? :P

Q: Czy według ciebie przyszłość będzie odpowiadała wizerunkowi podboju kosmosu, czy temu co przedstawia cyberpunk? (Cyberpunkowa jest bardziej realna, bez podróży z prędkością powyżej światła, lub tunelami czasoprzestrzennymi wylot w kosmos jest bez sensu i nie ma przyszłości jako motor rozwoju rasy)
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Grzybek Z Octu pisze:Q: Czy wierzysz, że sztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej, lub ją przewyższać?
MATRIX @_@ Tak. Dlaczego? Bo ostatnie 106 lat udowodniło, ze postęp technologiczny jest bardzo szybki. Predzej czy później japończycy zrobią robota, który bedzie mądrzejszy od ludzi, a co będzie potem...pewnie nie dożyję.
Gveir pisze:Q: Czy według ciebie przyszłość będzie odpowiadała wizerunkowi podboju kosmosu, czy temu co przedstawia cyberpunk?
Podbijemy? Raz byliśmy na Ksiezycu, a jeszcze nie wiadomo czy napewno :lol: Filmy made in usa pokazuja nam boski podbój kosmosu, ale imo predzej nas ta nasza AI wykonczy niz człowiek stanie na Marsie.

Q: W związku z poprzednim pytaniem: Która filmowa wizja przyszłości najbardziej ci przypadła do gustu i dlaczego?
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

<pytanie dla osob z rodzenstwem> jak bardzo macie rozne gusta? a moze jestescie jak dwie krople wody?
Q: Skoro już przy rodzenstwie jesteśmy: lepsze bycie jedynakiem, czy posiadanie rodzeństwa?
O siostrze mogłabym opowiadac stronami, więc odpowiem na dwa na raz &#8211; siostra to dla mnie najblizsza osoba na swiecie, i bliższej nigdy, ale to nigdy nie będzie. Co więcej moja siostra to absolutne przeciwieństwo mnie &#8211; zarówno pod względem wyglądu jak i charakteru. I jedno szczęście, nie wytrzymałabym z siostrą bliźniaczką XD Dogadujemy się świetnie, może dlatego ze jest ode mnie młodsza tylko o trzy lata. Gust muzyczny mamy taki, sam, isostra wdała się we mnie podbierając mi płyty. Mimo to przez długi czas nie trawiła mangi, anime i gier po części, ostatnio własnie zaczeła ...tylko gustuje w zupełnie innych gatunkach niż ja XD Poza tym nie przepada za słodyczami, jest oszczędna ( mi zawsze kasa leci przez rece). No i jest z niej taka mała wariatka, ciagle o czymś nawija, albo krzyczy, żeby ja cały dom słyszał, ogólnie to ma nierówno pod sufitem XD. I chocbym nie wiem jak była zapracowana, to zawsze znajde czas dla niej ...To już taki rytuał, ze kiedy wraca ze szkoły( a wraca zawsze później &#8211; bo to poszła na lody z kimstam, to na pizze, to na zakupy, a to się zagapiła i jej autobus uciekł &#8211; rekord 3 autobusy której jej uciekły &#8211; podziwiam XD) wgramala się na biurko i opowiada mi co się działo w szkole u znajomych itd. I potrafi tak godzinami jak się rozgada. Zawsze była bardziej towarzyska, otwarta &#8211; w przeciwieństwie do mnie. Jako dziecko była ulubienica wszytskich ciotek i babć &#8211; bo to taki mały kochany blondwłosy, pyzaty aniołek, wiecznie usmiechnięty i chetny na wszytsko. ( w przeciwieństwie do mnie &#8211; wiecznie smutna, zamyslona i nieobecna) Uwielbiamy razem chodzic na zakupy, a potem coś zjeść &#8211; kolejny rytuał. No i golądanie filmów bez siostry nie ma sensu &#8211; sis jest mistrzem komentarza, tak więc turlamy się ze śmiechu :d. Nie wiem co bym bez niej zrobiła, gdyby jej nie było to byłby jakis koszmar, absolutnie sobie tego nie wyobrażam O_O Ciesze się, ze moja siostra nie jest inna, chce, żeby jej się wiodo jak najlepiej ( zwłaszcza,zę łądne dziewcze się z niej robi &#8211; nie to co strasza siostra :p) ....isostra jest mi potrzebna własnie dlatego, ze jestem samotnikiem i nie przepadam za dłuższym towarzystwem ludzi &#8211; gdyby jej nie było to nie wiem co bym zrobiła O_o. Moja siostra jest najlepzsa, mimo, ze przez jej bałaganiarstwo wszystkie moje ciuchy walaja się po całym domu XD
Q: Czy Ciebie też wku***ają te durne pielgrzymki i procesje?
Jeśli przetaczają się w ilosci 10 pod moim oknem to tak :D ..ale tak to nie .....Ludzie maja jakiś cel, a przy tym na pewno świetnie się bawią &#8211; kiedy byłam na zjeździe szkół katolickich było super, takiej atmosfery się nie zapomina ^^ - myslę, ze na pilegrzymkach jest podobnie, to musi być fajne przyzycie, sama bym może poszła gdyby nie problemy z nogami ( mimo, ze nie jestem jakos wybitnie wierząca ..raczej na odwrót)
Q: Czy twoi rodzice podzielają twoje zainteresowania, nie są do tyłu zględem technologii i poglądów?
Nie podzielaja zainteresowań i sa baaaardzo do tyłu :D, ale mame nauczyłam obsługi internetu XD
Jesteś introwertykiem czy ekstrawertykiem?
Introwertyk i chyba lepiej .....

Q: W związku z poprzednim pytaniem: Która filmowa wizja przyszłości najbardziej ci przypadła do gustu i dlaczego?
Chyba żadna ... rozwój cywilizacji mnie przeraża.....

Q:'ulubiony' sposób na naukę? < u mnie praktycznie wszytsko idzie w ruch - notatki, zakreslacze, powtarzanie wszytskiego w myślach, układanie 'opowiadań' historycznych @___@>
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Pinhead
Kupo!
Kupo!

Post autor: Pinhead »

Nemesis pisze:Ulubiony horror?
Hellraiser (wszystkie 8 części)
Grzybek Z Octu pisze:Czy wierzysz, że sztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej, lub ją przewyższać? (uwaga, to podchwytliwe - i proszę o logiczne uzasadnienie swojej odpowiedzi)
Czy sztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej mozsztuczna inteligencja kiedyś dorównywać będzie naszej może tak się stać .Ale pamiętajmy że to człowiek programuje maszyny i to on stworzył sztuczną inteligencję a nie odwrotnie.
Gveir pisze:Czy według ciebie przyszłość będzie odpowiadała wizerunkowi podboju kosmosu, czy temu co przedstawia cyberpunk?
Imo świat będzie zniszczony wojną nuklearną dzieki czemu prawie wszystko co teraz znamy zostanie zapomniane.
Nemesis pisze:W związku z poprzednim pytaniem: Która filmowa wizja przyszłości najbardziej ci przypadła do gustu i dlaczego?
Equlibrium ,a przynajmniej sam lek który brali żeby pozbyć się uczuć(0 cierpienia 0 nieszczęśliwych miłości Imo coś pięknego)

Q: Pyanie troszkę osobiste . Czy byłeś/aś (lub jesteś) nieszczęśliwie zakochany/ana? Mojej odpowiedzi pewnie się domyślacie :( :cry:
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Pinhead pisze:Q: Pyanie troszkę osobiste . Czy byłeś/aś (lub jesteś) nieszczęśliwie zakochany/ana? Mojej odpowiedzi pewnie się domyślacie :( :cry:
Nie

Q: Jaka jest twoja recepta na szczęście?
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nemesis pisze:Q: W związku z poprzednim pytaniem: Która filmowa wizja przyszłości najbardziej ci przypadła do gustu i dlaczego?
Ghost in the Shell, wizja cyberpunkowego świata, zupełnie odmiennego od tego z filmów amerykańskich - brak typowego dla nich syfu i upadku.
Ireth pisze:Q:'ulubiony' sposób na naukę?
Siadam i się uczę - aż się nauczę :wink: Nie lubię podkreśleń czy zamalowań flamastrem - tylko mnie to rozprasza.
kilmindaro pisze:Q: Ulubionu Proszek do Prania?
"Zawsze Persil, tylko Persil...." A na serio każdy na którego nie dostaję uczulenia - a mam praktycznie na 80%... Potem zdejmuję koszulę, a razem z nią schodzi skóra :/
Pinhead pisze:Q: Pyanie troszkę osobiste . Czy byłeś/aś (lub jesteś) nieszczęśliwie zakochany/ana?
Ciężkie pytanie i ciężka odpowiedź - jestem, ale nie potrafię powiedzieć jaki jest już to w tej chwili rodzaj uczucia, zbyt wiele czasu minęło od rozstania...
harry1232 pisze:Q: Jaka jest twoja recepta na szczęście?
A co to w ogóle jest? ;) A na serio - samorealizacja, dążenie do punktu, do którego ciągnie cię wewnętrzny głos i potrzeba jaką czujesz.

Q: W związku z powyższym - czy często czujesz się szczęśliwym, ale nie w sensie radości, lecz prawdziwego szczęścia? (Rzadko, raczej rzadko, ale przez to te chwile zyskują na wyjątkowym znaczeniu i dzięki temu warto do nich dążyć.)
Ostatnio zmieniony ndz 10 wrz, 2006 22:57 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

szczesliwa? nie, nie czuje sie takowa

nic w zyciu nie osiagnelam, to i dlaczego mam byc szczesliwa o.O

Q: jaka najwyzsza kwote znalezles/as na ulicy? :]

<doslownie przed chwila znalazlam 50 zl na ulicy :D :D >
^_^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Garnet pisze:
Q: jaka najwyzsza kwote znalezles/as na ulicy? :]
200 zł. To było ładnych parę lat temu a pieniążki szybko się rozeszły...między innymi kupiłem za to kalmary - kwazi pamiętasz? :) btw: nie sądzę, że poszczęści mi się z tak wysokim nominałem po raz drugi :(

Q: Jakiego perfumu/wody toaletowej/kolońskiej najczęściej używasz i jaki zapach u płci przeciwnej podoba Ci się najbardziej? (1.Hugo Boss, 2. wszystkie 'lekkie' perfumy z przyjemnym i świeżym kwiatowym akcentem)
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Garnet pisze:Q: jaka najwyzsza kwote znalezles/as na ulicy? :]
W zimę kiedys udało mi się znaleść 50 zł.
PS
Raz robiąc zakupy w sklepie (za 10zł) pani ekspedientka włożyła mi oprócz towaru 280 zł do reklamóki :D (Ta kasa tam już widocznie była, gdyż znajdowała się kartka z zamówieniem dla piekarza) ^_^
Grzybek Z Octu pisze:Q: Jakiego perfumu/wody toaletowej/kolońskiej najczęściej używasz i jaki zapach u płci przeciwnej podoba Ci się najbardziej? (1.Hugo Boss, 2. wszystkie 'lekkie' perfumy z przyjemnym i świeżym kwiatowym akcentem)
1. Zielony Hugo Boss
2. Czarny Adidas
3. Tommy Hilfinger
4. Gillete Blue Wave :D
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

harry1232 pisze:Raz robiąc zakupy w sklepie (za 10zł) pani ekspedientka włożyła mi oprócz towaru 280 zł do reklamóki :D (Ta kasa tam już widocznie była, gdyż znajdowała się kartka z zamówieniem dla piekarza) ^_^
To trzeba było oddać :roll:
Garnet pisze:Q: jaka najwyzsza kwote znalezles/as na ulicy? :]
Bo ja wiem? Z 5 zł XD

Dodatkowo portfel z 1000 zł. Ale to się nie liczy, bo oddałem właścicielce.
Grzybek Z Octu pisze:Q: Jakiego perfumu/wody toaletowej/kolońskiej najczęściej używasz i jaki zapach u płci przeciwnej podoba Ci się najbardziej? (1.Hugo Boss, 2. wszystkie 'lekkie' perfumy z przyjemnym i świeżym kwiatowym akcentem)
Używam wód toaletowych Adidas i Nivea po goleniu. A co do kobiet, to najbardziej podobają mi się zapachy lekkie (nie lubię tych duszących ><) i nie mogą być też zbyt słodkie... a na markach się nie znam :P

harry1232, a pytanie gdzie ? :>

Q: Czytasz regularnie jakieś czasopisma? ("Wróżkę" co miesiąc... XD "Mystic Art" (wychodzi co 2 miesiące) i "Teraz Rock" a inne czasami
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Wody z gatunku nivea to zuo... Używam Pumy... W ogóle puma jest najlepsza ;p
kilmindaro pisze: Q: Najbardziej tragiczne w skutkach uderzenie się w łokieć, "akurat" w nerw?
lol, dziwaczne pytanie... no uderzyłem się nieraz a to w łokieć, a to w wewnętrzną część kolana... poboli i przejdzie, nad czym tu sie rozczulać ;p

Q: Gdybyś miał przeistoczyć się w jakąś maszynę, jaka by to była? (ja na obozie byłem wajchą pierożarki XD ).
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Cierń pisze:Q: Czytasz regularnie jakieś czasopisma?
Kino, Focus...
Boni pisze:Q: Gdybyś miał przeistoczyć się w jakąś maszynę, jaka by to była?
Walec drogowy.

Q: Jaki chciałbyś/alabyś mieć kolor skóry? <perłowo-błękitny lol>
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Nemesis pisze:Q: Jaki chciałbyś/alabyś mieć kolor skóry? <perłowo-błękitny lol>
Całkowicie czarny- czyli przezroczysty :)

Q: Twoje ulubione powiedzenie.
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off Topic”