Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

:lol: ciekawe,czy tak samo bedzie z FF13 :lol:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
apple

Post autor: apple »

Oby nie, na szczęście jeszcze w tym roku premiera :) (mam nadzieję, że nie przekładania nie będzie :/). Nie mogę się już doczekac.
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

nie jestem przekonany do tych zmian w 12stce
Oto jedna z informacji na temat tej części, którą znalazłem w internecie (chyba ich nie było):
"Zmiany, zmiany, zmiany. Taki powinien być podtytuł dwunastej części Final Fantasy. Zmieniło się wszystko, począwszy od samego feelingu i klimatu gry, aż po podstawowe elementy systemu. Zamiast zawieszonych gdzieś w nieruchomej pozycji kamer, mamy tu szalonego operatora przyspawanego do pleców bohatera - co bardziej obcykani technicznie zwą to widokiem TPP;). Jeśli dodać do tego charakter początkowych lokacji i twarze postaci wykonane w stylu rodem z Vagrant Story, fani wspomnianego tytułu poczują się jak w domu. Zmieniła się sama eksploracja miast. Teraz porozmawiać można jedynie z postaciami, nad którymi widnieje charakterystyczny dymek. Myli się jednak ten, kto twierdzi, że to ogranicza interakcję do minimum. Wprost przeciwnie, teraz NPC-e mają więcej do powiedzenia, z kolei zalane tłumami ulice miasta robią znacznie lepsze wrażenie niż "metropolia" zamieszkana przez 5 osób. Koniec z randomowymi starciami - w FFXII możesz zaatakować w dowolnym momencie przechadzającego się gdzieś w pobliżu potworka, co jest jednak najważniejsze: potyczka odbędzie się bez żadnego loadingu i przechodzenia do innych ekranów! Starcia są jednak, że tak to ujmę, "mniej real-time'owe" niż np. w serii "Tales of..."."
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
apple

No cóż, zobaczymy jak to wyjdzie ` w praniu `. Wiadomo jak to bywa ze zmianami- jedne wychodzą źle, inne dobrze. Jestem dobrej myśli :)

Co do większej ilości osób- jeśli tylko nie zwiększy się przez to ilość loadingów i animacja nie będzie chrupać- jestem jak najbardziej za! Przyznam, że w poprzednich częściach trochę mnie to bolało, a teraz wreszcie zobaczymy prawdziwe, wielkie miasto.

Co do widoku TPP to sama nie wiem... zrobi się mniej RPGowo, a bardziej przygodówkowo. Biorąc pod uwagę zmiane charakteru walk, to kto wie, może tak jest nawet lepiej? ;)

Design postaci- świetny IMO, podoba mi się bardziej niż w poprzednim FFX-2. Szkoda tylko, że tyle tam blondynów, trochę nienaturalnie to wygląda.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

harry1232 pisze:nie jestem przekonany do tych zmian w 12stce
Dlaczego? To jest super, troche swierzosci sie przyda, a jak sie nie spodoba , to zawsze mozna kiedys wrocic do systemu turowego.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Szkoda tylko, że tyle tam blondynów, trochę nienaturalnie to wygląda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dawno większej bzdury nie czytałem :lol:
harry1232 pisze:nad którymi widnieje charakterystyczny dymek
Coś wierzyć mi się nie chce, że nie będzie można zagadać do jakiegoś przypadkowego bezdomnego, który w chmurce jakieś krótkie zdanie by powiedział. Jeśli tak będzie to... jestem zły :lol:
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

apple pisze:Co do widoku TPP to sama nie wiem... zrobi się mniej RPGowo, a bardziej przygodówkowo. Biorąc pod uwagę zmiane charakteru walk, to kto wie, może tak jest nawet lepiej? ;)
Najwyżej będzie trochę podobnie do Knights Of The Old Republic - a tam nie można było narzekać, zwłaszcza, że byli wzorowani na jRPG :D A ujęcia typowo jRPG, do tej pory uważam za dobre tylko w grach, gdzie tła były prerenderowane - jeśli 3D, to czemu z niego nie korzystać?
apple pisze:Szkoda tylko, że tyle tam blondynów, trochę nienaturalnie to wygląda.
Thompson pisze:Dawno większej bzdury nie czytałem :lol:
To nie bzdura - to wygląda nienaturalnie :wink: A powód jest jeden - predzej w piekło zamarznie, niż w Japonii urodzi się naturalny blondyn/blondynka - taki mały kompleksik mają :D
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
apple

Thompson pisze:
Szkoda tylko, że tyle tam blondynów, trochę nienaturalnie to wygląda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dawno większej bzdury nie czytałem :lol:
Erm... Co w tym bzdurnego? Zróbmy podsumowanie bohaterów:
Vaan- blondyn
Penelo- blondynka
Ashe- blondynka
Balflear- blondyn
Fran- oczywiście blondynka xD' Z góry przepraszam za nieporozumienie, pisałam z pamięci i kolor skóry zlał mi sie chyba z włosami xD'
Basch- blondyn
Rasler- blondyn oO
Główni bohaterowie to sami blondyni, nie pamiętam żeby coś podoobnego zdarzyło się w innym Finalu.
edit: To tylko moja mała sfiksowana dygresja, nie bierzcie sobie tego do serca. ;)
Ostatnio zmieniony pn 28 sie, 2006 19:41 przez apple, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Chodzi o to, ze nie ma sensu zrwacac uwage na kolor wlosow bohaterow... no bo po co?
Mi to bezroznicy, dla mnie wszyscy mogli by miec niebieskie wlosy... whatever
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Hmm, sam zwracam sporą uwagę na kolor włosów, bo to naprawdę ważna rzecz czasami. Zwłaszcza w japońskich produkcjach, gdzie bardzo często dookreśla i pasuje do charakteru postaci. A jak patrzę na XII to serio - sami blondyni. Poprzednio była jakaś różnorodność, chociażby lekko posiwiały Auron.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a skąd wiecie, może to oznacza że należą do jakiejś tajnej rasy herosów... zresztą nie histeryzujmy, Fran po pierwsze nie jest brunetką, po drugie pierwszy raz w nowych finalach mamy bohaterkę o jasnych włosach, po trzecie włosy pozostałych różnią się, gdy Vaan ma praktycznie bardzo jasne włosy, to Balfear ma o wiele bardziej ciemne, wręcz brązowe... zresztą :roll:
glamorous vamp
apple

Skończmy już tą dyskusje, bo śmietnik się robi :) Nikt nie histeryzuje na temat koloru włosów. Z góry przepraszam wszystkich za wszczęcie tej bezsensownej dyskusji.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Boni pisze:ciemne, wręcz brązowe
Dokładnie.
A Ashe też wydaje mi się brązowa.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Mnie tez jakos guzik obchodzi kolor włosów ludzików biegających po ekranie ( byle tylko mieli nogi, zeby biegać XD) O_o

Design postaci nie jest zły i mimo blondynowatości różnorodny ( a to najwazniejsze) .... wiecej mi nie trzeba (:

Ale cos chyba jednak jest z tym kompleksem u Japonców XD

PS : Fran brunetką?? to jaki ja mam w takim razie kolor wosów O_o :D
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

BTW. co Wam to przeszkadza? Przypadek sprawił, że większość to blondyni, przecież może się tak zdarzyć
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”