FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

budda pisze:Hmm nie jażę troche jak się robi te lepsze wersje swojej broni. Wiem, ze potrzeba magazyn (mam już ze 2) ale nie wiem co dalej
Zbierasz to, co Ci potrzebne do ulepszenia i idziesz do odpowiedniego "sklepu" w jakimś mieście... :roll: Na przykład w Timber "sklep" jest koło hotelu...
budda

Post autor: budda »

oki a co potrzebuje jest napisane właśnei w tych magazynach tak??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

budda pisze:oki a co potrzebuje jest napisane właśnei w tych magazynach tak??
TAK -__-' Ale zajrzyj do opisu na krypcie - jeśli pozbierasz itemki potrzebne na np. 3 broń Squall'a, to aby ją wykonać nie musisz posiadać odpowiedniego magazynu... Wystarczą odpowiednie Itemki.
budda

wiem, ze karta PuPu to jedyna zadka karta wśród zwykłych przeciwników. mam pytanie. Chciałbym zdobyć komędę Devour a zeby ją posiąść muszęzdobyć hungry cookpot, co za tym idzie muszę przemienić PuPu w ten przedmiot. Wiem, ze umiejętność tą posiada takze Edea, ale chciałbym mieć devour zanim ją zdobędę :)
czy po przemienieniu pupu w hungry cookpot mogęgo jeszcze raz zdobyć??i jesli tak to czy w ten sam sposób czy jakoś inaczej
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

budda pisze:czy po przemienieniu pupu w hungry cookpot mogęgo jeszcze raz zdobyć??i jesli tak to czy w ten sam sposób czy jakoś inaczej
Nie - karta pupu jest unikalna. Można tylko raz wykonać "questa" na jej zdobycie.
budda pisze:Wiem, ze umiejętność tą posiada takze Edea, ale chciałbym mieć devour zanim ją zdobędę :)
Jeśli grasz na PC to:
Krypta w osobnym dzile poświęconym temu badziewiu pisze:Poszukiwanym przedmiotem jest Hungry Cookpot. Przedmiot ten można uzyskać poprzez zmodyfikowanie kary PuPu lub znaleźć w Chocobo World (tylko wersja PC). W świecie Chocobo, Cookpot należy do klasy A znajdowanych przedmiotów, ale z tej rzadkiej grupy trafia się dość często.
budda

widziałem to i czytałem. Gram na pceta ale przez emulator co chyba dyskfalifikuje tę opcje :(
wyprowadz mnie z błędu jak się myle :(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

budda pisze:Gram na pceta ale przez emulator co chyba dyskfalifikuje tę opcje :(
Czyli grasz w wersje PSX tyle, że na emulatoku... No to nic się nie da zrobić poza morphem karty PuPu :]
budda

co to morph chodzi o to, ze zmieniam ja w przedmiot o którym gadaliśmy??
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Chodzi o zamienienie jej w item uzywajac Card Mod. Jesli masz zrobiony quest z pokonaniem tamtego zespolu karcianego (cc) to bedziesz mogl ja odzyskac na 4 cd od czlonkow cc na ragnaroku, (chyba) i ewentualnie bedziesz mogl ja 2 raz zmorfowac, albo zostawic .
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
budda

łee to bomba a cieżki jest cc queen quest?? :) poczytam o nim i zdecyduje ^^
pocieszyłeś mnie pozdrawiam
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Tu nie chodzi o krolowa kart, tylko o zespol CC, krolowa co prawda daje jakies karty, ale trzeba sie niezle na meczyc, ale i tak potem nic nie da a te karty i tak od czlonkow CC na statku mozna zdobyc
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
budda

hmm małe pytanie. zapomniałem okraść NORGA z Cirelet czy warto cofaćsięo 1 godzinke gry (puźno się pokapowałem) aby zdobyćów przedmiot?? :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nie - Circlety można potem bezproblemowo zrefine'ować.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
budda

hmm kolejny dzień - kolejne pytania
w toturialu mam pozycje review - powtórka napisłem sobie jeden z SeeD testów (lvl 29) i po napisaniu na 100% dobrze mam napis : you have mastered everything on 29. co to oznacza jakie są skutki pisania tych powtórek
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

budda pisze:co to oznacza jakie są skutki pisania tych powtórek
A jakie są skutki napisania przez Ciebie drugi raz testu ortograficznego? -__-' UTRWALENIE wiadomości - w grze powtórka testu SeeD ma podobną funkcje... Po prostu możesz go powtórzyć tylko po to, aby zapamiętać, że np.: jest Game Over gdy wszyscy w walce dostaną status Zombie. :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”