FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

vargas

Post autor: vargas »

sorka:P, miejsce - zamek ipsen, dokładniej wracam z amarantem na zewnątrz zamku, jestem na górze zamku z okrągłym pokoju z mieczem eterycznym i dwoma dzbankami, nie wiem co zrobić i nie wiem jak dostać się do świecznika gdzie znajdują się dwa skarby:P:P
gu4rd

Post autor: gu4rd »

Jak sie dostac na Forgotten Continent? Obszedlem chocobem wokol caly kontynent i nie znalazlem zadnej plazy czy uskoku zeby wejsc na powierzchnie... Pomocy !?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Hehe musisz miec cos latajacego, na Forgotten nie ma plazy ;)
isnelk

Post autor: isnelk »

Mam taki gupi problem a mianowicie jestem w zamku i nie wiem co dalej (kozystam z poradnika) ale nie wiem gdzie isc bo tam gdzie moge isc to nic nie ma jestem w Zameku Lindblum
(Gdy uznasz, że jesteś gotów/a, wróć do zamku. Strażnik nie będzie chciał cię wpuścić do windy, zatem wejdź schodami w górę, a później w korytarz na górze. W pomieszczeniu nieopodal zobaczysz Steinera - porozmawiaj z nim) w tym momecie utkwilem o; Do korytaza nie chce mnie wpuścic straznik i widziałem tylko ATE 1: Steiner zagubiony w wielkim mieście
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Pogadaj z kim się da i zwiedź wszystkie dostępne miejsca- widocznie opuściłeś jakąs scenkę.
BokoV

Post autor: BokoV »

Z tego co pamiętam to tam gdzieś stał jakiś żołnierz co jak się z nim pogadało, to później się Zidane przebierze w zbroję i nie będzie problemu z tym przywindzie.
gu4rd

Heheh to znowu ja mam problem z chocographem - nie moge za chiny zdobyc reszty czyli 4 kawalkow chocographow, chyba poswiecilem z 10 godzin w lagunie czy lesie na szukanie chocographow i czesci i nie da rady (zdobylem 2 stroje lordow ^^) Znalazlem wszystkie szczelisny i bulgoczace wody (poza Shimmering), mam 19/20 chocographow (outer island 2) i nie wiem co dalej :/ pomocy !
gu4rd

No ale zeby byc w Chocobo Air Garden to trza chyba miec latajacego chocobo a ja mam poziom nizej oceanicznego.... a zeby miec latajacego trza uzbierac wszystkie czesci chocographu, ktorych wlasnie nie moge znalezc... :/
BokoV

Latającego Chocobo dostaje sie po wykopaniu Chocographu Mist Ocean, a ty piszesz, że brakuje ci Outer Island 2, więc nie powinno być problemu w zdobyciu złotego Chocobo.
gu4rd

Nie nie Outer Island 2 mam wlasnie (ale nie moge jej zdobyc bo potrzebuje zlotego) a ogolnie brakuje mi 5 chocographow i 4 czesci chocographu i wlasnie poswiecilem mnostwo czasu w lagunie i lesie i nie moge zdobyc tych brakujacych 5.... w tym Mist Ocean, ktory rzeczywiscie daje awans na zlotego :D
BokoV

No to nie widzę innego wyjścia jak tylko kopać, kopać i jeszcze raz kopać, aż Mene powie, że już tutaj nie znajdziesz Chocographów. Dopóki ci tego nie powie to znaczy, że jeszcze w tej lokacji takowe są.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Jak nie mozesz kopac w Chocobo Lagoon to idz do Chocobo forest, tam beda juz udostepnione bloki skalne i tam tez bedziesz mogl kopac dalej.
Ostatnio zmieniony pn 31 lip, 2006 10:19 przez Kimahri, łącznie zmieniany 1 raz.
gu4rd

Hehe spoko juz znalazlem w lagunie wszystkie czesci chocographu ktore daly mi dostep do Mist Ocean - w chocobo air garden znalazlem wszystkie chocography.... teraz mam pytanie z innej beczki... odnalazlem wszystkie chocography szczeliny skalne i bulgoczace wody poza ta po Shimmering Island, bo jeszcze nie zatonela :) mimo to poszedlem do Chocobo Paradise i tam grubu chocobo powiedzial ze nie odnalazlem wszystkich skarbow i musze odejsc...
Czy konieczne jest odnalezienie skarbu po Shimmering Island aby wrocic do Chocobo Paradise i dostac karte od Fat Chocobo i moc wypelnic quest z plazami??? Bo mysle ze zdobylem wszystko poza nia....
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Musisz poczekac az wyspa zatonie.
isnelk

Post autor: isnelk »

Mam takie pytanie jak moge zdobyc Ultima Weapon bo nie za bardzo wiem. Trzeba znales jakies deap peaper tez nie wiem jak zdobyc :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”