FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ale ich sie nie uzywa, ta sa umiejetnosci bierne.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

...czyli wystarczy się ich nauczyć i już działają - nie ma ich w menu "Ability" - uprzedzam ewntualne pytanie -___-'
Kaz

Post autor: Kaz »

kwazi ale ja jeszcze nie osleplem sa w menu ability ale na "szaro" zamiast na bialo i nie moge ich uzyc wiec w jaki sposob moge miec z nich korzysc
Moren

Post autor: Moren »

Masz z nich korzyść cały czas, np. Haggle powoduje tylko to, że taniej kupujesz, nic więcej.
spyware

Post autor: spyware »

Jaki poziom powinienem wbic przed zaczeciem trenowania na island closest to hell/heaven mam teraz 56 squallem, 47 zellem, 37 rinoa i padam po jednym uderzeniu potworow z tych wysp.I gdzie powinienem wbic te brakujace poziomy?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ja trenowalem w na mapie swiata w snieznej czesc w lasach. Sa tam Blue dragony i Snow Liony, podnos im Lvl za pomoca umiejetnosci LVL UP tonberrego, i bedziesz dostawal pokazne ilosci EXP.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jaki poziom powinienem wbic przed zaczeciem trenowania na island closest to hell/heaven mam teraz 56 squallem, 47 zellem, 37 rinoa i padam po jednym uderzeniu potworow z tych wysp
Bo masz złą drużynę. Zmień Rinonę na Quistis doprowadź ją do Critical HP, daj jej Initiative i w każdej walce odpalaj Degenerator z jej Blue Magic.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ciumcia

Post autor: ciumcia »

ja tak zawsze robie przy malboro :D
Kaz

Post autor: Kaz »

wiec potrenuj gdzie indziej np w ogromnym lesie w okolicach Timber albo na polnocy mapy swiata
Ptah

tabelka łączenia gf z postaciami

Post autor: Ptah »

Mam pytanie, kiedys znalazlem taka tabelke optymalnego polaczenia danych gfów z postaciami typu: 1sza postac: wymienione gfy 2ga i 3cia. Dzieki temu kazda postac mogla junctiowac do wszystkich statow itp. Teraz kiedy mam czas i chce se przejsc ta stara gierke;p za cholere nie moge znalesc tej tabelki. Orientuje sie kttos na jakiej stronce ona jest?
juz nie wazne znalazlem to zapisane gdzies na starej kartce^^
i moge podac jak kogos to interesuje:
1grupa:infrit, carbucle,cerberus,bahamut,cactuar
2ga:quezacolt,diablos,leviatan,pandemona,dooomtrain
3cia:shiva,siren,brothers,alexander,toonberry,eden
Pavlus

Post autor: Pavlus »

Hej wszystkim:>
Mam problem z przejściem pociągu na 1 cd, wiem wiem to jest łatwe ale dla kogoś, kto dobrze widzi. Byłbym rad, gdybym mógł wysłac komuś save z gry przed akcją pociąg, chodzi mi o przejście do savepointa przed walką z prezydentem.
Ktoś pomoże????? Pilne
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

A ja myślałem że ta akcja na pociągu była taka nudna, nie gram już w FF8 a jak nawet to mam tylko wersje niemiecką ^^ moge ci jedynie rady dać
jak widzisz ze red albo blue idzie to idz na góre, bo jak cie zobaczy przez lufcik to game over ( albo odpoczątku nie pamiętam ). Kody możesz zapisywac na kartce albo szybciej po prostu zapamiętuj ( dla mnie to żadnego problemu z zapamiętanie nie było ale to chyba dla tego że mam PSX ). Choć nadal nie wieże że nie da się tego przejsć kilka razy bo nawet mój brat lat 10 który walki przegrywał po kilka razy to przeszedł to z czasem prawie takim jak moim -___-
Pavlus

Post autor: Pavlus »

Ty chyba nie czytałeś mojego posta :P

No i wystarczyło poprosic dobrze widzącego qmpla żeby mówił czy idą strażnicy:P:P:P:P:P
Już po sprawie<LOL>
Squall

Post autor: Squall »

Mam małe pytanko, Final Fantasy 8 przeszedłem wiele razy i miałem wszystko oprucz kart. Teraz zaczołem grać tylo żeby mieć wszystkie karty i dla przyjemności ;) A moje pytanie to: gdzie jest Jack z grupy CC w Balamb Garden. Bardzo proszę o odpowiedź :D Brakowało mi tylko tych kart od tych z grupy CC (GF-ów)
P.S Gram na PSX.
Moren

Post autor: Moren »

http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=13 - nie można poszukać? -.-
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”