FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Ognik

Post autor: Ognik »

Problem w tym że jak zagadam do Owzera to nie moge skończyć obraz przesuwa się na Relm która maluje obraz i tak zostaje a ramka gdzie powinna się wyświetlać rozmowa jest pusta
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Może wcisnąłeś pauze? Jak tak się dzieje za każdym razem to już raczej problem z romem lub emu...
Ognik

Jeśli ściągne nowy emulator to musze zaczynać gre od nowa??
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Nie, zwykle save'a masz tam gdzie roma. Rozszerzenie .srm. Co innego jak zmienisz roma. Wtedy muszisz nazwać roma i save'a tak samo. Problem w tym, że nowy rom może nie pasować pod save'a ze starego roma...
Ognik

Obrazek Tak to wygląda i nie chce dalej ruszyć niby Relm tusza ręką i maluje ale ja czekam z dwie minuty i nic....
Green Phoenix

Post autor: Green Phoenix »

No dobra to jedziemy :>
Pytanie: Jak zdobyć/wymusić użycie komendy 'Step Mine' przez Intangir'a w WoB ???
Gram i gram, próbuje, próbuje i nic, po prostu ćwok nie chce użyć tej zdolności widzialny czy nie >.< H E L P :)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

No w WoB nie zdobędziesz Fake Moustache, czyli nie będziesz w stanie go kontrolować dzięki zdolności Relm. Spróbuj mu zabrać życia by miał jak najmniej, może confuse, lub znajdź go w WoR :P
Green Phoenix

Post autor: Green Phoenix »

A teraz takie pytanko;
Czy TRZEBA spotkać wpierw jakiegoś potworka wpierw w swojej przygodzie żeby potem móc go spotkać w The Veldt czy też nie? Bo np. jak jakiegoś niespotkałem po drodze to sie nie pojawi na The Veldt? Chyba nie co :> ? Mowa o WoB. A w WoR wszystkie tam będą nieważne czy sie je spotkało czy nie oO ? come on HELP :>
FFFFF

Post autor: FFFFF »

U mnie tak było ale miałem no a to chyba nie zależy od romów
Larva

Post autor: Larva »

Green Phoenix pisze:No dobra to jedziemy :>
Pytanie: Jak zdobyć/wymusić użycie komendy 'Step Mine' przez Intangir'a w WoB ???
Gram i gram, próbuje, próbuje i nic, po prostu ćwok nie chce użyć tej zdolności widzialny czy nie >.< H E L P :)
Intagnir nie używa Step Mine...

Używa go na pewno:

Pug (Tonberry) - Jaskinia Umaro
Dark Force - Kefka's Tower
Brachosaur - Lasek z dinozaurami
Green Phoenix pisze: teraz takie pytanko;
Czy TRZEBA spotkać wpierw jakiegoś potworka wpierw w swojej przygodzie żeby potem móc go spotkać w The Veldt czy też nie? Bo np. jak jakiegoś niespotkałem po drodze to sie nie pojawi na The Veldt? Chyba nie co :> ? Mowa o WoB. A w WoR wszystkie tam będą nieważne czy sie je spotkało czy nie oO ? come on HELP :>
W obu światach należy najpierw zawalczyć normalną walke z nimi.
dark-6

Post autor: dark-6 »

Nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak, ale nie mogę znaleźć drogi na tratwę w Returners Hideout, chodzi o ponowną wizytę w celu nauki Moggla "wodnych tanców". :roll:
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

dark-6 pisze:Nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak, ale nie mogę znaleźć drogi na tratwę w Returners Hideout, chodzi o ponowną wizytę w celu nauki Moggla "wodnych tanców". :roll:
Wejdź do pokoju Banona i idź w dół - przejście jest w ścianie (jest niewidoczne).

A co do Step Mine - można się go bardzo szybko nauczyć już w Świecie Równowagi. Należy udać się w okolice South Figaro i wdać sie w walkę z GreaseMonk. Należy użyć na nim zaklęcia Confuse i powinien on skorzystać z czaru Step Mine.
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Mam pewien dylemat. Do tej pory zdobyłęm 4 espery od Raumah'a. Podłączyłęm je wszystkie pod postacie ((każdej po jednym) i nie wiem teraz jak je ściągnąc, gdyż postacie nauczyły się poszczególnych czarów i chciałbym je pozamieniać. :oops:
PS
Czy postać może posiadac tylko 1dnego espera?
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

harry1232 pisze:Czy postać może posiadac tylko 1dnego espera?
Tak
harry1232 pisze:Mam pewien dylemat. Do tej pory zdobyłęm 4 espery od Raumah'a. Podłączyłęm je wszystkie pod postacie ((każdej po jednym) i nie wiem teraz jak je ściągnąc, gdyż postacie nauczyły się poszczególnych czarów i chciałbym je pozamieniać. :oops:
Ja też miałem z tym problem :) Nie wiem jak to opisać słowami... "Zaznacz" Espera, którego chcesz zdjąć i "kliknij" w "puste" miejsce w menu Esperów.... (ale zakręciłem XD) Kombinuj ;)
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Mam pytanie co do zdolności Terry którą własnie zdobyłem Morph. Ale nie moe jej użyć gdyż jest "zaciemniona" i nie moge jej używać. Czy potrzebuję założyć jakiś przedmiocik, albo specjalnego przeciwnika by jej użyć?? Thx za pomoc
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”