Tekken

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Ulubiona część?

1
0
Brak głosów
2
3
2%
3
64
44%
Tag
16
11%
4
10
7%
5
54
37%

Liczba głosów: 147

Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

Gveir pisze:A ja cenię starego, dobrego Soul Blade'a na PSX i Hwanga z niego.
ta :] ale ja bardziej cenie Li-Long'a i Zygfryda :]

co do Jin'a to w T4 byl calkiem inny niz w T3 i to byl najwiekszy plus tej gry bo kazda postac wydawala mi sie oslabiona ale bez zadnych nowych siosow dobrych, a Jin to bylo cos zupelnie nowego w T3 byl moim ulubionym a w T4 zmienili go bardzo pozytywnie. w T5 wydaje mi sie troszke wolniejszy ale tez całkiem spoko :] za to Devil Jin wydaje mi sie miec te ciosy co stary dobry Jin z T3

Bryan byl lepszy w T3 ;/ ale przynajmniej "snopka" (jak to moj brat zwał) nadal ma :] "snopek" = cios od spodu w brzuch z przerzuceniem na 2gą strone i jednoczesnym "błahahaha"

Lei - moj kolejny ulubieniec z T3 ale w t5 juz nie jest taki dobry... ciosy stare ma (strzał z bańki - "cannonball", sprezynke i obroty z leżenia), style ma :] ale jest o wiele słabszy i wolniejszy postarzał się chłopina niestety...

Lee - kolejny dobry zawodnik. pozytywnie zaskoczyl mnie w T4 i nadal trzyma fason :] blyskawiczne nogi naprawde są mocne. i ten fajny cios którym przygniata glowe tez spoko tylko szkoda ze podczas jego wykonywania modele postaci sie przenikają ;)

Christie no cóż... w T4 byla lepsza ale i tak Eddy'emu do piet nie dorasta

tylko tymi postaciami gralem jak na razie wiec sie o nich wypowiadam jak pogram dluzej i wiecej to dodam tu swoje 3 grosze ;)
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

white raven pisze:ta :] ale ja bardziej cenie Li-Long'a i Zygfryda :]
Też nikmi kiedyś grałem - ech, te rzuty Zygfrieda...
white raven pisze:co do Jin'a to w T4 byl calkiem inny niz w T3 i to byl najwiekszy plus tej gry bo kazda postac wydawala mi sie oslabiona ale bez zadnych nowych siosow dobrych, a Jin to bylo cos zupelnie nowego w T3 byl moim ulubionym a w T4 zmienili go bardzo pozytywnie. w T5 wydaje mi sie troszke wolniejszy ale tez całkiem spoko :] za to Devil Jin wydaje mi sie miec te ciosy co stary dobry Jin z T3
Zgadzam się że wszyscy byli osłabieni w T4, ale np. Steve i Jin byli przepakowani na maksa. A nowy styl Jina może i jest fajny do grania, ale nie wygląda tak dobrze jak Karate Mishima, a i nie da się już sadzić aż tak wrednych gwarantów i całych kompletów ciosów :sad:. I dlatego też wolę jego stare wcielenie. A Devil Jin to po prostu Jin z T3, z dodatkiem laserów z oczu (Kazuya anyone :D ?) i zmienioną charakterystyką ciosów.
white raven pisze:Bryan byl lepszy w T3 ;/ ale przynajmniej "snopka" (jak to moj brat zwał) nadal ma :] "snopek" = cios od spodu w brzuch z przerzuceniem na 2gą strone i jednoczesnym "błahahaha"
Legendarne "Fisherman's Slam":). Ale jest silniejszy niż w T3 - jest nieco szybszy, a jego ciosy zbierają znacznie więcej niż kiedykolwiek. Tyle że się to nie rzuca w oczy, bo wszyscy są w T5 dopakowani i Bryan na ich tle nie jest już tak poteżny jak w T3, a tam razem z Heniem i Jinem byli największymi fizolami :D.
white raven pisze:Lei - moj kolejny ulubieniec z T3 ale w t5 juz nie jest taki dobry... ciosy stare ma (strzał z bańki - "cannonball", sprezynke i obroty z leżenia), style ma :] ale jest o wiele słabszy i wolniejszy postarzał się chłopina niestety...
Też się nie zgodzę, bo jest silniejszy, a że go opóźnili to dobrze, bo już nie jest tak prosto sadzić raz po raz tanich akcji po ścince + kopniaku "Raven Kicks". Za to konkretnie dorzucono mu ciosów do postaw.
white raven pisze:Lee - kolejny dobry zawodnik. pozytywnie zaskoczyl mnie w T4 i nadal trzyma fason :] :twisted:
Nie lubię go - ma za dużo ciosów innych postaci, a zwłaszcza od Lawa. A i jego kopnięcia nie są tak silne jak te Hwoaranga :sad:.

Polecam ci Kazuyę i Ravena jeszcze - nieźli wymiatacze, a gra Kazem do najprostszych nie należy.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

mam juz wszystkie bonusowe postacie oprocz devil jina (niechce mi sie przechodzic Devil Within bo strasznie do dupy im wyszlo :P wolalem to z T3 - zapomnilaem juz nazwy)

no i kolejna partia postaci do omowienia :P

Bruce - fajny zawodnik :] chyba najlepszy z didatkowych :] w miare silne nogi i do tego szybkosc niczego sobie. polubilem granie nim :]

Raven - chlopak co ma moja ksywke :] (pierwotnie podpisywalm sie jako raven ale kiedy na kilku stronach zajety byl raven zaczolem podpisywac sie white raven :P) myslalem ze bedzie lepszy... ciosty moze ma silne ale jakos do mnie one nie przemawiaja. wole te krtóre ma coćby Jin albo Hwprang.

Kazuya.. dziwny ludek story mode nim si szybko przchodzi ale to nie to czego oczekiwalem :P + jego podstawowy kostium - smiech na sali :P fioletowy frak

Asuka - szybka silna i zwinna :) dobrze zbalansowana postac. ciekawi mnie tlko kim ona jest dla Jin'a i reszty rodzinki Mishima

Law - smieszny chlopek. cioosy ma stare i w ogole taka IMHO najbardziej wtórna postac w tekkenach od 3 - 5.

Paul :] mocarz. tak jak w t3 całkiem silny ale nie za szybki. dobrze sie nim gra jak niema juz kim innym do przejscia story

Feng (chyba niepamietam dokladnie imienia 3ciego nowego bohatera) rowniez szybki, i silny ale dlugo nim nie moglbym pograc jego styl mi do konca nie pasuje
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

white raven pisze:niechce mi sie przechodzic Devil Within
To weź kolegę i zagraj z nim 200 razy :)
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

a story mode nie wchodzi w rahube ?
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Wchodzi, wchodzi, tak samo Arcade.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
MaStER

Post autor: MaStER »

A u mnie Forest Law,Lei Wulong,Yoshi,Nina i Hworang:)
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Ale mimo wszystko najszybciej to schodzi z kumplem ^^ Kiedy jeszcze w T5 grywałem z kumplem to sesyjka wynosiła ok 50 walk. Szybko poszło :)
Gamertag: Szalony Szkot
MaStER

No ba niezapomne tych nieprzespanych nocy gdy z kumplami robiliśmy turnieje:D
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

z kumplami to na turnieje lepszy jest Soul Calibur 2 :P nieskonczona energia i arena otwarta ze wszystkich stron :] góra śmiechu przy wyrzucaniu za "burte" a najlepsze jest to ze każdy ma równe szanse :P nawet ten wprawiony wojownik może przegrac z kims kto gra pierwszy raz :]
Maybe I'm a Lion...
MaStER

No Soul Calibur2 jest dobry ale 3 jest lepsza(zawaliste dodatki), a co do "burty" to zgadzam się quupa śmiechu:D:D zwłaszcza gdy kumple grali a ja się śmiałem:D:D!
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

sc3 nie jest lepsze od 2 niestety, mam za to nadzieje ze SC4 spelni moje oczekiwania
Maybe I'm a Lion...
MaStER

To zależy od gustu ja wole SC3 :wink:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

załóżcie sobie temat o Soul Calibur,jesli macie taka potrzebe:] (tak był takowy..ale szkoda, że sie zmył...)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Szarpnolem sie na Tekkena 5 ^_^

Suuuper ^^ Grafika wspaniala, muzyka jak zawsze taka sobie, grywalnosc niesamowita *_* tak grywalnego Tekkena jeszcze nie bylo, podoba mi sie pomysl z kupowaniem akcesoriow, aczkolwiek myslalem ,ze sklep bedzie bardziej rozbudowany. FENOMENALNIE podlozone glosy- jeden z najwiekszych plusow, super , kazdy glos pasuje w 100% do postaci, podobaja mi sie scenki przed i po walce. Narazie gram tylko w tryb story- male rozczarowanie spodziewalem sie wiekszej ilosci postaci- w Tag turnamet bylem zadowolony-tu troche mniej :/ troche sie teraz przyczepie- kiepski wyglad menu ^^

Z postaci:
Jin- nie wiem moja ulubiona postac, mroczny , mocne ciosy nogami i rekami, i jescze jak dokupimy mu skrzydla... fenomen ^^
Lee- ^^ Taki luzak co ma wszystko w du*ie, kolejny koles co ma swietne ataki nogami.
Asuka- Jedyna konkretna nowa postac , dobrze zbalansowana, fajny wyglad itp. ^^

Gra chyba tak jak i pozostale Tekkeny - na pare nocek , a potem zostaje juz tylko versus mode.
Ale polecam serdecznie bo to najlepszy Tekken i chyba jak dotad najlepsza bijatyka na konsole.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”