Zacząłem od Quistis. Pozostałe postacie na KO, a ona maksymalnie osłabiona. W sumie może mieć wszystkie GFy, ale najważniejsze są te z Str bonus, Vit bonus, Spr bonus, Mag bonus, Ability x4 (czyli o ile dobrze pamiętam Bahamut i Cactuar). Kolejna ważna rzecz to jej limit Degenerator i powiedzmy Ultima podpięta pod Spd. Tak przygotowany poleciałem na Island Closest To Hell... Najważniejsze by szybko zacząć i odpalić Degenerator... I to wszystko. Po każdej walce Quisty awansowała 2-3 levele i parametry rosły jej w bardzo szybkim tempiesiN pisze:Awansować kolejno posta 90 levelciami tei? Możesz to trochę bardziej sprecyzować? Jak już doszedłeś niskolvlowymi postaciami do 3 płycie, to expowałeś w jakimś konkretnym miejscu, czy gdzie popadnie (przy niskich lvlach exp pewnie szybko idzie, więc jak mniemam miejsce nie stanowi różnicy?).
FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
vagrant3
Masz na Krypcie opis postaci w FF8 i przy nim opisaną broń- co trzeba mieć,żeby odblokować. Mając takie info można spokojnie wysilić szare komórki i przyporządkować potrzebne przedmioty do potworów, które je wyrzucają, a które możesz spotkać w danej lokacjipchelka pisze:Ivy sorki niechce ci podpasc ale nie widze tego o co mi chodzi (może tak to jest jak się w pracy przegląda internet z szefem za plecami :D :D:D )
Nie podpadasz, ja nie gryzę bez powodu
Dzięki vagrant3, przyda sięvagrant3 pisze:Zacząłem od Quistis. Pozostałe postacie na KO, a ona maksymalnie osłabiona. W sumie może mieć wszystkie GFy, ale najważniejsze są te z Str bonus, Vit bonus, Spr bonus, Mag bonus, Ability x4 (czyli o ile dobrze pamiętam Bahamut i Cactuar). Kolejna ważna rzecz to jej limit Degenerator i powiedzmy Ultima podpięta pod Spd. Tak przygotowany poleciałem na Island Closest To Hell... Najważniejsze by szybko zacząć i odpalić Degenerator... I to wszystko. Po każdej walce Quisty awansowała 2-3 levele i parametry rosły jej w bardzo szybkim tempieGdy była już na 100 levelu wyekwipowałem Squalla w to co ona miała, ale nadal wykorzystywałem ją i jej Degenerator. Z pozostalymi postaciami tak samo. Kilka godzin i wszyscy są na 100 levelach z maksymalnym podpakowaniem parametrów (tylko dzięki str bonus, vit bonus itd). Do 255 jeszcze daleko, ale zawsze te 90 punktów bliżej
-
vagrant3
Hmmm levele miałem początkowe (no chyba, że gdzieś przez przypadek 1 lv awansowałemsiN pisze:Dzięki vagrant3, przyda się. Jeszcze takie pytanie, skoro poleciałes na Islands Closest to Hell, czyli pewnie od razu po tym, jak zdobyłeś Ragnaroka. Takie dodatkowe pytanie - jakie miałeś wtedy lvl postaciami, czyli przed 'pakowaniem' ich? Idąc dalej tym tropem, nie walczyłeś z potworkami, tylko szedłeś po fabule aż do ragnaroka na 3 cd (zdobywając w międzyczasie gf'y)? Jeśli posiadałeś niskie lvl, jak pokonałeś Bahamuta?
-
grizzly
dostałem od kumpla niedawno FF8 i jestem dopiero na CD1 i tu pojawił sie problem : jestem w kanałach miasta gdzie miałem zabic czarodziejke\czarownice i nie mam zielonego pojecia jak z nich eyjśc krece sie po nich juz chyba kilka godzin a skutek z tego tylko jeden - postacie i GF ponabijały sobie kilkanaście lvli!! POMOCY!!!
-
vagrant3
Powiniennes mięc już Diablosa. Wyucz go Enc-none. Wtedy łażenie po kanałach nie będzie ciągle przerywane walkami. Drogę do wyjścia powinienneś znaleźć wtedy raczej łatwo i szybko. To się tylko wydaje skomplikowanegrizzly pisze:GF ponabijały sobie kilkanaście lvli!! POMOCY!!!
Boże... PO CO jest strona, skoro nikt nie chce ruszyć leniwego palca i po prostu poszukać? 
Grizzly tu masz - http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/deling%20city.jpg i wstydź się.
Grizzly tu masz - http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/deling%20city.jpg i wstydź się.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
grizzly
-
ditrix
Albo lista umiejętności jest zapchana po brzegi i nie ma miejsca na Card Mod lub nie wyuczyłeś go 'Card', która odblokowuje card mod. Ostatnia możliwa przyczyna: użyłeś Amnesia Greens i usunąłeś Card Mod - wtedy bye bye.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
ditrix
-