FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Już o mam.
Brakuję mi potwora z Tunder Plains, ostatnieo na liście, oraz z Macalanii druieo, ostatnieo na pierwszej i druiej stronie.
Proszę powiedzcie mi w jakiej części lokacji są :D

PS: Wiem, że nie działa mi klawisz po prawej litery F 8)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Brakuję mi potwora z Tunder Plains, ostatnieo na liście
Quactuar - ciężko na niego go trafić, ale najczęściej pojawia się w na końcu pierwszego obszaru i w środku i pod koniec drugiego, czasem nawet po dwie sztuki Taki mały, zielony kaktusik - jak już znajdziesz, to nie bedziesz miał wątpliwości :D. Naprawdę trudno paskudniki trafić, potrzeba sporego Accuracy.
Jacek pisze:z Macalanii druieo, ostatnieo na pierwszej i druiej stronie.
Proszę powiedzcie mi w jakiej części lokacji są
W kolejności - Iguion, Murussu, Chimera. Iguion trafi ci się w lesie, w normalnej walce, taka mała jaszczurka. Chimera też sie trafi w lesie, atakuje pojedyńczo - takie duże paskudztwo złożone z kilku zwierzaków. Murussu to kryształowy pancernik, łatwo go znależć przy gospodzie w zamatzniętej części Macalanii, przy jeziorze.
Ostatnio zmieniony czw 01 cze, 2006 23:32 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gveir pisze:Cytat:
Brakuję mi potwora z Tunder Plains, ostatnieo na liście

Quactuar - ciężko na niego go trafić, ale najczęściej pojawia się w na końcu pierwszego obszaru i w środku i pod koniec drugiego, czasem nawet po dwie sztuki Taki mały, zielony kaktusik - jak już znajdziesz, to nie bedziesz miał wątpliwości :D . Naprawdę trudno paskudniki trafić, potrzeba sporego Accuracy.
Warto przypomnieć,że aby w ogóle móc walczyć z quactuarami, należy "pomodlić" się do co namniej jednego świecącego kamienia: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=39 (na dole strony przy opisie Thunder Plains ;) )

[ Dodano: Pią 02 Cze, 2006 00:29 ]
Jacek pisze:Macalanii druieo, ostatnieo na pierwszej i druiej stronie.
Proszę powiedzcie mi w jakiej części lokacji są
Radzę chodzić po danej lokacji w tę i z powrotem,zamiast trzymać się określonych rejonów. Nie ma żadnego triku na łapanie stworów, najczęsciej pojawiają się w losowych lokacjach (czasem można zauważyć,że dane gatunki pojawiają się w określonym miejscu z większą częstotliwością, jednak nie uchroni nas to przed spędzeniem kilkudziesięciu minut na złapanie maksymalnej ilości ;) ) Jedynym sposobem jest uzbrojenie się w cierpliwość ;)
VegettoSSJ2

Post autor: VegettoSSJ2 »

powtarzam to pytanie chyba juz 3 raz a odpowiedzi nie dostałem a pytaie brzmi:
W omega ruins jest glyph i zerwana droga tuz za nim co zrobic aby otworzyc ten glyph oraz jak mam przejsc przez tą drogę?
ksips

Post autor: ksips »

"Na ścianie zobaczysz glyph, który musisz dotknąć( jeżeli trafisz na coś podobne do glifu, ale na podłodze, to będzie to winda, która na razie Cie nie interesuje). Jeżeli pamiętasz pokój z czterema kuframi, to przed nim też był glyph - pójdź do niego i zajmij się nim. Przypominasz sobie kolumny niedaleko tego glifu? Ustaw je na swoim miejscu, dzięki czemu uzyskasz dostęp do skrzyni, w której są(lub powinny być) dwie Teleport Sphere. Wróć do komnaty z czterema skrytkami i ponownie wybierz lewy tunel, by dojść do wnęki z glifem. Aktywuj go i cofnij się do groty ze skrzyniami. Tam będzie czekać, gotowy do walki, Ultima Weapon."
Chojak

Post autor: Chojak »

Może mi ktoś powiedzieć jak nazywa się potwór z Mushrom Rock Road ostatni z listy i gdzie można go spotkać. Będę bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Podejrzewam , ze jest to Garuda.
frunek

Post autor: frunek »

Witam mam nielada problem,nie moge wywolac Penance. pokonalem juz wszystkie dark aeony i przeszlem calą monster arene.Teraz biegam po statku i niewiem jak go wywolac i w menu airshipa tez go niema.Co mam zrobic?.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pokonałeś dwukrotnie Ixiona i pięciokrotnie Yojimbo?
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Czeoś nie rozumiem.
Wezwałem pierwszy raz Yojimbo.
Były opcje: pay, dissmis.
Dałem pay i zapłaciłem 500.
A on zrobił Zanmato.
Czemu nie mam żadneo wyboru :sad:
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Ale nie rozumiem zależności.
Ile zapłacić żeby atakował np. Kozuka
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

O rany mam 11 lat nie kapuję tego :shock:
Proszę o podanie cen ataków Yojimbo, aby nie były za drogie i żeby poziom Zanmato powoli rósł.

Naprawdę nie rozumiem tego co jest w tym dziale, ale bym chciał to wiedzieć :cry:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jacek pisze:Proszę o podanie cen ataków Yojimbo, aby nie były za drogie i żeby poziom Zanmato powoli rósł.

Naprawdę nie rozumiem tego co jest w tym dziale, ale bym chciał to wiedzieć :cry:
Nie pozwól, żeby Yojimbo ginął podczas walk, nie odsyłaj go z walk (Dissmiss) i nie płać mu 0 Gil - masz tam na stronce wytłumaczone ;) Suma, jakiej Yojimbo wymaga do zrobienia Zanmato zależy także od przeciwnika, tak więc im trudniejszy wróg, tym więcej musisz wydać ( czasem nawet i pół miliona)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jacek pisze:Czeoś nie rozumiem.
Wezwałem pierwszy raz Yojimbo.
Były opcje: pay, dissmis.
Dałem pay i zapłaciłem 500.
A on zrobił Zanmato.
Czemu nie mam żadneo wyboru :sad:
Pozatym chyba Yojimbo za pierwszym razem ZAWSZE robi zanmato. Dalej juz ci wytlumaczyli ;)
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Ok, już rozumiem, ale mam znowu pytanie, czy opłaca się Aeonowi dać Hastegę :?:
Bo w sumie to to można walczyć tylko jednym Aeonem, więc po co :?:
Pytam, aby się tylko upewnić ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”