FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

ciumcia

Post autor: ciumcia »

Jak moge wyeliminowac niepotrzebnych gostków podczas walki z Ultimecia??
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Może drobne sprecyzowanie? :roll:
Saura

Post autor: Saura »

ja mam pytanie: jak dostac sięna Island Closet To Hell albo Heaven?
może wczesniej bylo napisane to jak mozecie to prosze o podanie linka ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Zawsze znajdziesz ściągę tutaj http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=18
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Malcolm

Post autor: Malcolm »

Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob moge zrobic "Pulse Ammo" nie wykozystujac krysztalow bo nie wiem gdzie je moge znalesc, a po walce z bahamutem nie dostalem ich.
Powiedzcie mi gdzie moge znalesc Ene.Crystale lub jak bez ich pomocy stworzyc pulse ammo. Brak mi ich do Lion Hearta Squalla.
Dzieki za pomoc
chmiel

Post autor: chmiel »

Lionheart Squallq nie jest potrzebny żeby przejść gre ;] Można go zdobyć żeby zobaczyć ostatni limit. Moim zdaniem przechodzenie z lionheartem jest za proste i wole się pomęczyć bez tej broni i na słabszych lvlach :) więc jeżeli chcesz to szukaj pulse ammo ale gra wtedy staję się nudna :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Można to też zrobić samym Angel Wingiem, skonfigurowaną Rinoą tak, by w 70% czasu uzywała Meteoru. Rozwali samas wszystko poza Ogemą Weapon.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Con Dar

Post autor: Con Dar »

Od Elnoyl`a można dostać energy crystal, a jak go spotkać pisze chyba w FAQ`u krypty...po tym jak przeleci lunatic pandora nad esthar w pewnej części miasta jest strażnik do którego jak zagadasz to będzie walka z elnoyl`em..można bić energy crystale ile się tylko chce ;) Żeby do niego dojść z tego co pamiętam trzeba iść od wejścia do miasta 2 razy w lewo i przy laboratorium odina w górę.
Malcolm

Post autor: Malcolm »

Dziekuje slicznie za pomoc.
Amaruak

Pomocy!! FF XVIII

Post autor: Amaruak »

Witam. Więc mam taki problem... nie mogę znaleść Adamantoisa!! :( W bestiariuszu pisze że na Long Horn Isle... tylko że stoczyłem z 50 walk (same Geezardy, aż mam full Screew'ów) i ani jednego Adamantoisa nie spotkałem... ktoś by mógł powiedzieć gdzie on często występuje?? I jeszcze jedno pytanko... czy da się jakoś usunąć zasadę Random w grze w karty??

P.S. Sorry, jeżeli nie ten dział ale nie wiedziałem gdzie napisać... w dziale pomocy z FF XVIII jest tylko dział "FF8 Pomoc - Tylko zapytania o przejście gry i sekrety", a to o co pytam to ani sekret, ani pytanie o przejście gry... więc jeżeli zły dział to proszę jakiegoś modka o przeniesienie :roll:
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Amaruak pisze:to ani sekret, ani pytanie o przejście gry... więc jeżeli zły dział to proszę jakiegoś modka o przeniesienie :roll:
[Ababeb nie wie co powiedzieć]

:shock:

To sie da zaliczyć jako przejście gry. :P Jeśli szukasz Adamantoisa dla Adamantine, po prostu przerefinuj kartę Minotaura. Jest o tym na Krypcie. :roll:
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Amaruak pisze:W bestiariuszu pisze że na Long Horn Isle... tylko że stoczyłem z 50 walk (same Geezardy, aż mam full Screew'ów) i ani jednego Adamantoisa nie spotkałem... ktoś by mógł powiedzieć gdzie on często występuje??
Poszukaj na plaży... ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

bestiary został niedawno uaktualniony i są jeszcze trzy inne miejsca, gdzie Adamantoise'a można spotkać... Luuuuuuudzie, po to pisałam ten Bestiary -_-'
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Amaruak

Post autor: Amaruak »

W tych innych miejscach z uaktualnienia też oczywiście szukałem, kart nie zmieniam bo zbieram (karta Kirosa, Irvina, paru GFów, PuPu, Chocobo i będe miał wszystkie :roll: ). Pozostaje plażę sprawdzić... A co do mojej drugiej części pytania??
czy da się jakoś usunąć zasadę Random w grze w karty??
wydaje mi się, że nie ale wolę się upewnić...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Da się. W kazdym miejscu są inne zasady, potem wszędzie się one ze sobą mieszają i może się zdarzyć, że random zniknie. Ale to chyba zależy od szczęścia. Ja w sumie kiedyś usunąłem wszystkie słabe karty, zostawiając tylko takie, którymi nawet na randomie łatwo wygrywałem :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”