Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

medivh

Post autor: medivh »

Nom w sumie juz niedlugo X-Men 3 a ja tam z x-menow lubie Gambita :) a co tu wam moge polecic polecam "Four Brothers", "Pi", "La Haine", "Dirty", "Snatch" i dalej moglbym wymienaic filmy ktore sa warte obejrzenia lecz to tez zalezy od gustu danej osoby
Awatar użytkownika
wewa
Kupo!
Kupo!

Post autor: wewa »

UPF....

polecam gorąco film pt. "Utalentowany pan Ripley".
Co tu powiedzieć... po jego obejrzeniu czułam się dobita, przygnębiona i zrezygnowana.
W dodatku po przyczytaniu swiezo Makbeta totalnie sie zalamałam.

Jest to ekranizacja książki Patricii Highsmith. Opowiada o młodym człowieku- Tom Ripley , który marzył o byciu "kimś". Dla amerykanskiego bogacza ma sprowadzić z Włoch jego nieposłusznego syna Dicka. Ripley, planuje zupelnie co innego lecz po pewnym czasie sytuacja wymyka mu sie z pod kontroli.

jest to naprawde fantastyczny film o tym, ze "zbrodnia rodzi zbrodnie" o beznadziei, ludzkiej glupocie, naiwnosci itd.
kolejnym plusem jest wysmienita obsada:
Matt Damon: Tom Ripley
Gwyneth Paltrow: Marge
Jude Law: Dickie Greenleaf

swietny film. Jednym słowem polecam wszystkim!
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Niedawno obejrzałem Epoke Lodowcową 2. Było się z czego pośmiać ale chyba jedynka była lepsza. :? Żal mi tylko było patrzeć na tą biedną wiewiórkę. :sad:

BTW: widział ktoś z was "Wszyscy jesteśmy Chrystusami"? :?:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

w dzisiejszym Dzienniku jest dvd Kill Bill vol 1 :) za tydzien druga czesc
tu jakby co strona gazety http://www.dziennik.pl/

a 5 maja trzecia czesc MI ..ou... XD <na 2 bylam w kinie w ramach klasowej edukacji :lol: >

[ Dodano: Pią 28 Kwi, 2006 13:49 ]
oho wlasnie Dziennik wyladowal u mnie na biurku i co widze...zapodali zwiastun Silent Hill przed Kill Bill...nice^^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:oho wlasnie Dziennik wyladowal u mnie na biurku i co widze...zapodali zwiastun Silent Hill przed Kill Bill...nice^^
Nom, szczerze mówiąc bardziej mnie zaskoczył ten zwiastun SH, niż samo ukazanie się Kill Billa za 1,50 :D

Szykuje sie więc seans, bo Kill Bill'a nigdy dość ^^ Dwójkę widziałam tylko raz, dawno temu w kinie, więc przyda się przypomnienie. Jak tak dalej pójdzie, przerzucę sie na Dziennik XD

[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 16:34 ]

http://www.youtube.com/watch?v=MinfEBDj ... %20surface - niech mi ktoś powie,że to kiepski żart :lol: "Oh Jack!"...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ivy pisze:http://www.youtube.com/wa...20the%20surface - niech mi ktoś powie,że to kiepski żart :lol: "Oh Jack!"...
Hahaha bez jaj. Poszłabym na to z Luci. Wyłybyśmy na całą salę XD Ej może ktoś to rzeczywiście nakręci >.<'
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

WTF? Jaka profesjonalna podpucha... :shock: Bo to nie może być prawda... prawda...? :shock: Rozbrajający trailer, wmurowało mnie w podłogę, a już końcowy remix 'My Heart Will Go On' był jak cios młotem po głowie. T_T

Go Go, jakby co, pójdziemy do 'Ochoty', hm? To tam oglądałam pierwszego Tytanica, niezapomniane wrażenia. XD
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Lenneth pisze: Bo to nie może być prawda... prawda...?
Mało ze scen kojarzyłem z tego "trailera", ale jeden był z Romea i Julii (ta hawajska koszula :] ). Ale dobry pomysł ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Uff, obejrzałam w całości, bo wcześniej zbuforowało mi się tylko kilka sekund :lol: Podpucha stuprocentowa, ale za to fajnie zrobiona- a już myslałam,że kręcą komedię :D. Są tam sceny z "Romea i Julii", "Niebiańskiej plaży" i chyba nawet "Być jak John Malkovich" XD A więc bardziej się to nadaje do śmiesznych linków- z szacunku dla naszego ukochanego filmu niech sobie trailer pozostanie tutaj :P
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Obejrzałam "Wyznania Gejszy"... No cóż.
Klimat byłby boski, ale ten angielski skutecznie popsuł mi całą przyjemność z filmu. Montaż, zdjęcia, muzyka... super. Wszystko super, poza tym angielskim -_-' No i wydał mi się zbyt krótki ten film. To, że Nobu nie był tak odpychający, jak to sobie wyobrażałam, też mnie wkurzyło. Hatsumomo idealna. To, że

Kod: Zaznacz cały

jej zawdzięczamy pożar okiya
mi nawet nie przeszkadzało. Ogólnie wojna zbyt banalnie potraktowana.
Podsumowanie: Ksiązka jest boska, bardzo polecam. Film jest dobry, ale mógł byc lepszy. Tyle.

EDIT:

OMG! Kupiłam i obejrzałam "Ruchomy zamek Hauru". KOCHAM! CAŁY! ZA WSZYSTKO! *___* A konkrety:
a) muzyka: wspaniała, klimatyczna ah! oh! ktoś widział soundtrack?
b) kreska: jak zawsze. Kocham kreske Miyazakiego *___*
c) język japoński: nasi wydawcy zmądrzeli! Wersja oryginalna rlz.
d) fabuła: miodzio.

Ogólnie: Pewnie jeszcze ze 100 razy obejrzę.

Przy okazji: nigdzie nie moge dostac Spirited Away na dvd T_T Ktoś z Warszawy wie, gdzie można dostać? (nie korzystam z Allegro etc.)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Go Go Yubari pisze:język japoński: nasi wydawcy zmądrzeli! Wersja oryginalna rlz.
oo...w kinie dali tylko wersje z lektorem:/ chetnie bym sobie teraz obejrzala w wersji orginalnej

anyway na festiwalu w cannes o zlota palme walczy film Maria Antonina *_*
...mam nadzieje,ze Coppola nie sknocila filmu o mojej ulubionej postaci historycznej^^
niektore zdjecia krecono w samym wersalu o.O
u nas premiera w styczniu-to jakas przesada -_- <chyba bede musiala zrobic,to co niechetnie robie -_- >
http://www.youtube.com/watch?v=KqvMl9hI ... antoinette trailer,jakby kogos interesowal
w tle przygyrwa New Order :) w ogole ciekawa muzyke mamy,oprocz new order,np the cure,aphex twin,siouxsie and the banshees, przeplecione muzyka klasyczna..oo:)

nie moge sie doczekac,az obejrze:)

swoja droga co do festiwalu w cannes,krytycy podobno niezle wygwizdali Kod da Vinci...a u nas mohery przegraly walke i film wejdzie na ekrany :lol:
a na powazniej podobno to klapa,jakich malo...

anyway,wyszlo juz dvd Audition ^_^ (ja jeszcze nie mam,moze jutro pojade do media markt:) ) i pojawilo sie tez dvd Strazy nocnej *_* za bagatela 69 zl -_- jakas kpina..jedno plytowe wydanie,praktycznie bez dodatkow...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Go Go Yubari pisze:Obejrzałam "Wyznania Gejszy"... No cóż.
Ja książki nie czytałam, bo nie miałam okazji, choć bym chciała :D Za to film bardzo mi się podobał (a oglądałam go jakiś czas temu :D) Jak widać niektóre marzenia się spełniają ^^

A skoro to dział kino to chyba można powiedzieć, że wczoraj do kin wszedł film "Kod da Vinci", który chętnie bym zobaczyła ^^ Co prawda książki nie czytałam, ale może w przyszłości do niej zajrzę :P

[ Dodano: Pon 22 Maj, 2006 15:23 ]
A wczoraj byłam na Epoce Lodowcowej 2 :D Śmiechu po pachy ^^ Wiewióra najlepsza i więcej nie zdradzam, ale bardzo polecam, bo warto obejrzeć :D I choćby imiona bohaterów są super :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

XD ostatnio mam wrazenie,ze jak nie ma filmu o gejach to sie nie podoba :lol:
Eiko pisze:bo nie miałam okazji, choć bym chciała
lezy sobie to cos spokojnie w ksiegarniach;P

anyway 20 padziernika mialaby miec miejsce premiera nowej, 3D wersji Nightmare before christmas!
a nasi dystrybutorzy mogliby w koncu wydac kiedys ten film u nas na dvd -_- film wyszedl w 93 i do tej pory nie doczekal sie wydania dvd-smiechu warte
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

lezy sobie to cos spokojnie w ksiegarniach;P
Erm z moim miesięcznym kieszonkowym 20 zł?? Jakoś tego nie widzę :P

Piraci z Karaibów 2 zaniedługo w kinach ^^ Ja na to musze iść :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”