Dobre filmy
Moderator: Moderatorzy
UPF....
polecam gorąco film pt. "Utalentowany pan Ripley".
Co tu powiedzieć... po jego obejrzeniu czułam się dobita, przygnębiona i zrezygnowana.
W dodatku po przyczytaniu swiezo Makbeta totalnie sie zalamałam.
Jest to ekranizacja książki Patricii Highsmith. Opowiada o młodym człowieku- Tom Ripley , który marzył o byciu "kimś". Dla amerykanskiego bogacza ma sprowadzić z Włoch jego nieposłusznego syna Dicka. Ripley, planuje zupelnie co innego lecz po pewnym czasie sytuacja wymyka mu sie z pod kontroli.
jest to naprawde fantastyczny film o tym, ze "zbrodnia rodzi zbrodnie" o beznadziei, ludzkiej glupocie, naiwnosci itd.
kolejnym plusem jest wysmienita obsada:
Matt Damon: Tom Ripley
Gwyneth Paltrow: Marge
Jude Law: Dickie Greenleaf
swietny film. Jednym słowem polecam wszystkim!
polecam gorąco film pt. "Utalentowany pan Ripley".
Co tu powiedzieć... po jego obejrzeniu czułam się dobita, przygnębiona i zrezygnowana.
W dodatku po przyczytaniu swiezo Makbeta totalnie sie zalamałam.
Jest to ekranizacja książki Patricii Highsmith. Opowiada o młodym człowieku- Tom Ripley , który marzył o byciu "kimś". Dla amerykanskiego bogacza ma sprowadzić z Włoch jego nieposłusznego syna Dicka. Ripley, planuje zupelnie co innego lecz po pewnym czasie sytuacja wymyka mu sie z pod kontroli.
jest to naprawde fantastyczny film o tym, ze "zbrodnia rodzi zbrodnie" o beznadziei, ludzkiej glupocie, naiwnosci itd.
kolejnym plusem jest wysmienita obsada:
Matt Damon: Tom Ripley
Gwyneth Paltrow: Marge
Jude Law: Dickie Greenleaf
swietny film. Jednym słowem polecam wszystkim!
w dzisiejszym Dzienniku jest dvd Kill Bill vol 1
za tydzien druga czesc
tu jakby co strona gazety http://www.dziennik.pl/
a 5 maja trzecia czesc MI ..ou...
<na 2 bylam w kinie w ramach klasowej edukacji
>
[ Dodano: Pią 28 Kwi, 2006 13:49 ]
oho wlasnie Dziennik wyladowal u mnie na biurku i co widze...zapodali zwiastun Silent Hill przed Kill Bill...nice^^

tu jakby co strona gazety http://www.dziennik.pl/
a 5 maja trzecia czesc MI ..ou...

[ Dodano: Pią 28 Kwi, 2006 13:49 ]
oho wlasnie Dziennik wyladowal u mnie na biurku i co widze...zapodali zwiastun Silent Hill przed Kill Bill...nice^^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Nom, szczerze mówiąc bardziej mnie zaskoczył ten zwiastun SH, niż samo ukazanie się Kill Billa za 1,50 :DGarnet pisze:oho wlasnie Dziennik wyladowal u mnie na biurku i co widze...zapodali zwiastun Silent Hill przed Kill Bill...nice^^
Szykuje sie więc seans, bo Kill Bill'a nigdy dość ^^ Dwójkę widziałam tylko raz, dawno temu w kinie, więc przyda się przypomnienie. Jak tak dalej pójdzie, przerzucę sie na Dziennik

[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 16:34 ]
http://www.youtube.com/watch?v=MinfEBDj ... %20surface - niech mi ktoś powie,że to kiepski żart

- Go Go Yubari
- Ifrit
Hahaha bez jaj. Poszłabym na to z Luci. Wyłybyśmy na całą salęIvy pisze:http://www.youtube.com/wa...20the%20surface - niech mi ktoś powie,że to kiepski żart"Oh Jack!"...

WTF? Jaka profesjonalna podpucha...
Bo to nie może być prawda... prawda...?
Rozbrajający trailer, wmurowało mnie w podłogę, a już końcowy remix 'My Heart Will Go On' był jak cios młotem po głowie. T_T
Go Go, jakby co, pójdziemy do 'Ochoty', hm? To tam oglądałam pierwszego Tytanica, niezapomniane wrażenia.

Go Go, jakby co, pójdziemy do 'Ochoty', hm? To tam oglądałam pierwszego Tytanica, niezapomniane wrażenia.

Uff, obejrzałam w całości, bo wcześniej zbuforowało mi się tylko kilka sekund
Podpucha stuprocentowa, ale za to fajnie zrobiona- a już myslałam,że kręcą komedię :D. Są tam sceny z "Romea i Julii", "Niebiańskiej plaży" i chyba nawet "Być jak John Malkovich"
A więc bardziej się to nadaje do śmiesznych linków- z szacunku dla naszego ukochanego filmu niech sobie trailer pozostanie tutaj 

- Go Go Yubari
- Ifrit
Obejrzałam "Wyznania Gejszy"... No cóż.
Klimat byłby boski, ale ten angielski skutecznie popsuł mi całą przyjemność z filmu. Montaż, zdjęcia, muzyka... super. Wszystko super, poza tym angielskim -_-' No i wydał mi się zbyt krótki ten film. To, że Nobu nie był tak odpychający, jak to sobie wyobrażałam, też mnie wkurzyło. Hatsumomo idealna. To, że
mi nawet nie przeszkadzało. Ogólnie wojna zbyt banalnie potraktowana.
Podsumowanie: Ksiązka jest boska, bardzo polecam. Film jest dobry, ale mógł byc lepszy. Tyle.
EDIT:
OMG! Kupiłam i obejrzałam "Ruchomy zamek Hauru". KOCHAM! CAŁY! ZA WSZYSTKO! *___* A konkrety:
a) muzyka: wspaniała, klimatyczna ah! oh! ktoś widział soundtrack?
b) kreska: jak zawsze. Kocham kreske Miyazakiego *___*
c) język japoński: nasi wydawcy zmądrzeli! Wersja oryginalna rlz.
d) fabuła: miodzio.
Ogólnie: Pewnie jeszcze ze 100 razy obejrzę.
Przy okazji: nigdzie nie moge dostac Spirited Away na dvd T_T Ktoś z Warszawy wie, gdzie można dostać? (nie korzystam z Allegro etc.)
Klimat byłby boski, ale ten angielski skutecznie popsuł mi całą przyjemność z filmu. Montaż, zdjęcia, muzyka... super. Wszystko super, poza tym angielskim -_-' No i wydał mi się zbyt krótki ten film. To, że Nobu nie był tak odpychający, jak to sobie wyobrażałam, też mnie wkurzyło. Hatsumomo idealna. To, że
Kod: Zaznacz cały
jej zawdzięczamy pożar okiya
Podsumowanie: Ksiązka jest boska, bardzo polecam. Film jest dobry, ale mógł byc lepszy. Tyle.
EDIT:
OMG! Kupiłam i obejrzałam "Ruchomy zamek Hauru". KOCHAM! CAŁY! ZA WSZYSTKO! *___* A konkrety:
a) muzyka: wspaniała, klimatyczna ah! oh! ktoś widział soundtrack?
b) kreska: jak zawsze. Kocham kreske Miyazakiego *___*
c) język japoński: nasi wydawcy zmądrzeli! Wersja oryginalna rlz.
d) fabuła: miodzio.
Ogólnie: Pewnie jeszcze ze 100 razy obejrzę.
Przy okazji: nigdzie nie moge dostac Spirited Away na dvd T_T Ktoś z Warszawy wie, gdzie można dostać? (nie korzystam z Allegro etc.)
oo...w kinie dali tylko wersje z lektorem:/ chetnie bym sobie teraz obejrzala w wersji orginalnejGo Go Yubari pisze:język japoński: nasi wydawcy zmądrzeli! Wersja oryginalna rlz.
anyway na festiwalu w cannes o zlota palme walczy film Maria Antonina *_*
...mam nadzieje,ze Coppola nie sknocila filmu o mojej ulubionej postaci historycznej^^
niektore zdjecia krecono w samym wersalu o.O
u nas premiera w styczniu-to jakas przesada -_- <chyba bede musiala zrobic,to co niechetnie robie -_- >
http://www.youtube.com/watch?v=KqvMl9hI ... antoinette trailer,jakby kogos interesowal
w tle przygyrwa New Order

nie moge sie doczekac,az obejrze:)
swoja droga co do festiwalu w cannes,krytycy podobno niezle wygwizdali Kod da Vinci...a u nas mohery przegraly walke i film wejdzie na ekrany

a na powazniej podobno to klapa,jakich malo...
anyway,wyszlo juz dvd Audition ^_^ (ja jeszcze nie mam,moze jutro pojade do media markt:) ) i pojawilo sie tez dvd Strazy nocnej *_* za bagatela 69 zl -_- jakas kpina..jedno plytowe wydanie,praktycznie bez dodatkow...
Ja książki nie czytałam, bo nie miałam okazji, choć bym chciała :D Za to film bardzo mi się podobał (a oglądałam go jakiś czas temu :D) Jak widać niektóre marzenia się spełniają ^^Go Go Yubari pisze:Obejrzałam "Wyznania Gejszy"... No cóż.
A skoro to dział kino to chyba można powiedzieć, że wczoraj do kin wszedł film "Kod da Vinci", który chętnie bym zobaczyła ^^ Co prawda książki nie czytałam, ale może w przyszłości do niej zajrzę

[ Dodano: Pon 22 Maj, 2006 15:23 ]
A wczoraj byłam na Epoce Lodowcowej 2 :D Śmiechu po pachy ^^ Wiewióra najlepsza i więcej nie zdradzam, ale bardzo polecam, bo warto obejrzeć :D I choćby imiona bohaterów są super :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."

lezy sobie to cos spokojnie w ksiegarniach;PEiko pisze:bo nie miałam okazji, choć bym chciała
anyway 20 padziernika mialaby miec miejsce premiera nowej, 3D wersji Nightmare before christmas!
a nasi dystrybutorzy mogliby w koncu wydac kiedys ten film u nas na dvd -_- film wyszedl w 93 i do tej pory nie doczekal sie wydania dvd-smiechu warte