FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

Chocoboy'a tez w lasach szukać??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Tak, ale to sa specjalne laski, http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/mapa_chocow.png
Prosze tu masz mapke gdzie one sa ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Mischi pisze:zresztą kolejność jest raczej dowola - ważne aby poluzować zawiasy, przed zdetonowaniem ładunków
Dokładnie - dziś posiedziałam nad tym zagadnieniem i wykonałam schemat: centrum, lewa, prawa. Drzwi/zapadnie po obu stronach są sprężone z kamieniami, które trzeba stoczyć - lewa z głazem o czerwonym loncie, a prawa z kamieniem o loncie niebieskim. Sprawdze jeszcze na odwrót (centrum, prawa, lewa), ale zgadzam się z tobą, że to pewnie nie ma znaczenia.

[EDIT]
Yup, kolejność drzwi nie ma znaczenia, za to porządek odpalania lontów już MA - jeżeli najpierw odpalimy niebieski (ten bliżej detonatora), to zablokujemy później sobie drogę w Lunatic Pandora (bez głazu nie będzie przejścia), a poza tym nie odpalimy drugiego lontu i w konsekwencji jednej z trzech zapadni.

Ogółem: centralna, lewa lub prawa, ta ostatnia + kolejnośc lontów: czerwony, niebieski = wariant optymalny.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ciumcia

Post autor: ciumcia »

Znalazłam ufo tylko na Mandy Beach koło Timber, a w okolicach Winhill, Heath Peninsula, Kashkabald Desert wogóle nie moge znaleść :sad: !!! Już nie wiem jak mam to zrobić :x .
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Wlacz Enc-None i pokrec sie po okolicach, znajdziesz na pewno.
ciumcia

Dobra juz znalazlam 8) . A wiec... jestem wlasnie przed walka z Ultimecia i mam pytanko, a mianowicie czy Ultimecia jest trudniejsza od Ultimy Weapon? Wiem tylko ze Ultimecia ma wiecej HP ale czy jej ataki sa grozniejsze? (bo pokonalam UltimeWeapon i sie teraz troche cykam Ultimeci :oops: )
Ostatnio zmieniony sob 06 maja, 2006 16:35 przez ciumcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Trudne pytanie... Jak masz Lionhearta to praktycznie różnicy nie widać... :D
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nawet nie trzeba LH - wystarczy atakowaćwręcz i mieć podpięte Auto-Potion i to całkowicie na nią starcza. Ultimecia jest banalna.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Tak... Speed 100, ATB - Wait, i lecisz na czrownicę! :twisted: A jak nie zadajesz zwykłym atakiem 10000-1, to Meltdown, a jak nawet ma Meltdowna, a ty dalej nie masz max dmg, to R1 trzeba rozruszać. :D
ciumcia

A wlasnie, zapomniala bym :D , z kad wziasc czar Meltdown (czy jakos tam :? )??
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Jest sobie potwór Gayla. Możesz od niego pociągnąć, albo zmienić Mystery Fluid (który zostawia) na czar Meltdown.
ciumcia

oki to zaraz bede leciec na ultimecie ale najpierw musze podwyzszyc kompatybilnosc GF'ow 8)
chmiel

Post autor: chmiel »

Po co ci kompatybilnosc gf'ow jezeli podczas walki z Ultimecja w polowie walki gf'ow nie mozna uzywac (oczywiscie te ktore przywolujesz za pomoca przedmiotow to mozesz) jak pokonales ultime to ultimecja nie bedzie zadnym problemem ja np bez lionhearta i na poziomach srednio 50 nie mialem zadnego problemu
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Dziwne. A ja cała walkę jechałem GF-ami wię chyba można ich używać całą walkę, chyba że coś przegapiłem :?:
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
chmiel

Post autor: chmiel »

Faza trzecia - Ultimecia Griever

Niestety od tego momentu nie można korzystać już ze Strażników podstawowych. Jeśli ktoś w poprzednich dwóch etapach polegał na ich pomocy, to musi pogodzić się z tym, że zostały mu tylko GFy dodatkowe. Te są przywoływane za pomocą przedmiotów: Phoenix Pinion (Phoenix), Gysahl Greens (Boko), Friendship (Moomba).

Nawet na krypcie jest napisane ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”