FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Tak, ale to sa specjalne laski, http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/mapa_chocow.png
Prosze tu masz mapke gdzie one sa
Prosze tu masz mapke gdzie one sa

Dokładnie - dziś posiedziałam nad tym zagadnieniem i wykonałam schemat: centrum, lewa, prawa. Drzwi/zapadnie po obu stronach są sprężone z kamieniami, które trzeba stoczyć - lewa z głazem o czerwonym loncie, a prawa z kamieniem o loncie niebieskim. Sprawdze jeszcze na odwrót (centrum, prawa, lewa), ale zgadzam się z tobą, że to pewnie nie ma znaczenia.Mischi pisze:zresztą kolejność jest raczej dowola - ważne aby poluzować zawiasy, przed zdetonowaniem ładunków
[EDIT]
Yup, kolejność drzwi nie ma znaczenia, za to porządek odpalania lontów już MA - jeżeli najpierw odpalimy niebieski (ten bliżej detonatora), to zablokujemy później sobie drogę w Lunatic Pandora (bez głazu nie będzie przejścia), a poza tym nie odpalimy drugiego lontu i w konsekwencji jednej z trzech zapadni.
Ogółem: centralna, lewa lub prawa, ta ostatnia + kolejnośc lontów: czerwony, niebieski = wariant optymalny.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Dobra juz znalazlam
. A wiec... jestem wlasnie przed walka z Ultimecia i mam pytanko, a mianowicie czy Ultimecia jest trudniejsza od Ultimy Weapon? Wiem tylko ze Ultimecia ma wiecej HP ale czy jej ataki sa grozniejsze? (bo pokonalam UltimeWeapon i sie teraz troche cykam Ultimeci
)

Ostatnio zmieniony sob 06 maja, 2006 16:35 przez ciumcia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Markfrompoland
- Cactuar
- Markfrompoland
- Cactuar
- Markfrompoland
- Cactuar
Po co ci kompatybilnosc gf'ow jezeli podczas walki z Ultimecja w polowie walki gf'ow nie mozna uzywac (oczywiscie te ktore przywolujesz za pomoca przedmiotow to mozesz) jak pokonales ultime to ultimecja nie bedzie zadnym problemem ja np bez lionhearta i na poziomach srednio 50 nie mialem zadnego problemu
Faza trzecia - Ultimecia Griever
Niestety od tego momentu nie można korzystać już ze Strażników podstawowych. Jeśli ktoś w poprzednich dwóch etapach polegał na ich pomocy, to musi pogodzić się z tym, że zostały mu tylko GFy dodatkowe. Te są przywoływane za pomocą przedmiotów: Phoenix Pinion (Phoenix), Gysahl Greens (Boko), Friendship (Moomba).
Nawet na krypcie jest napisane ;]
Niestety od tego momentu nie można korzystać już ze Strażników podstawowych. Jeśli ktoś w poprzednich dwóch etapach polegał na ich pomocy, to musi pogodzić się z tym, że zostały mu tylko GFy dodatkowe. Te są przywoływane za pomocą przedmiotów: Phoenix Pinion (Phoenix), Gysahl Greens (Boko), Friendship (Moomba).
Nawet na krypcie jest napisane ;]