Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

a co ja napisałam wyżej???? :wink: że na moim emulatorze działało super, grafika była więcej niż ok, nie zacinała się, ba! ani razu mi sie nie zawiesiła, co się zdarzało przy ff7 (:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Kuja

Post autor: Kuja »

Pixelki, pixelki... mnie jakoś one wcale nie przeszkadzały, nadrabiała fabuła i klimat. Poprostu baśniowy klimat tej gry mnie urzekł, jak narazie dla mnie najlepszy Final, w
późniejsze niestety nie grałem :sad:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ireth pisze:a co ja napisałam wyżej???? Wink że na moim emulatorze działało super, grafika była więcej niż ok, nie zacinała się, ba! ani razu mi sie nie zawiesiła, co się zdarzało przy ff7 (
To masz kiepski komp albo emulator :P, bo o ile pikseloza w starszych grach to norma, o tyle starsza gra nie powinna ci się wieszać na kilka razy mocniejszym sprzęcie niż zalecane wymagania. Dla FF 7 (co jak na dzisiejsze czasy jest śmieszne) potrzeba jedynie P 160.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

tyle że w FF7 grałam dwa lata przed ff9, a wina lezała po stronie windowsa, a potem po stronie karty graficznej < notabene sie potem spaliła XD> 8) ...ale mniejsza o to, widocznie ff9 mnie lubi, bo obraz był bez zarzutów, czego nie moge np powiedzieć o Chrono Crossie ( jesli już o emulacji mowa), bo czasami się zacina....

Tak wiec moze to kwesta emulatora, w kazdym bądź razie grafika przewyższa tą z ff7 ( jak dla mnie O_o)

Zreszta jak już pisałam, wstawki filmowe w FF9 to cud miód i orzeszki ^________^
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

Ireth pisze:FF9 ?? pikselowate?? od kiedy FF9 jest bardziej pikselowate od ff7, w którym główny bohater to 7 fioletowych kratek i 3 żółte????
napisalam 7..? mialo byc 8 ^^
mi grafika na ogol nie przeszkadza,w ff7 po godzince sie przezwyczailam... ale tam po prostu jest pixelowato bo taka byla grafika,a na emulatorze jest pixelowato na wiecej kolorkow i to mnie troche kluje w oczy ^^" tzn.grafika jest lepsza i wlasnie dlatego jak sie pixelizuje to dziwnie wyglada ^^
Zreszta jak już pisałam, wstawki filmowe w FF9 to cud miód i orzeszki ^________^
wstawki to co innego :wink:

(mam nadzieje,ze ten post jest w miare zrozumialy O.o)
Val Gaav

Post autor: Val Gaav »

ja powiem tak od VII po X-2 ( grałem ponad 100h na jeden tyluł) ale najdłuzej to FFT :D
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Val Gaav pisze:ja powiem tak od VII po X-2 ( grałem ponad 100h na jeden tyluł) ale najdłuzej to FFT :D
No ok,ale do tematu nie wnośi to nic.
Może jakiś najlepszy z tych finali,czy może mamy rozumieć że,te wszystkie ci sie najbardziej podobają :|
targaroth

Post autor: targaroth »

a w FF8 to nie?? Może i w FF8 postacie nie są najlepsze ale jak si chwile pogra to się przyzwyczaja a btw nie chodzi w Finalu żeby patrzec na postacie tylko rozwalac fabułę gry :): i jeszcze raz- filmiki tak jak w FF9 tak i w FF8 są świetne
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

targaroth pisze:rozwalac fabułę gry
Która w FF8 jest nudna i naciągana... :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

zagladam sobie, zeby zaglosowac w ankiecie, a tu prosze: FF1+FF2 do jednego worka wrzucone, FF4+FF5 tak samo, nie ma FF3, wtf? dyskryminacja starszych czesci normalnie...
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Sogetsu pisze:zagladam sobie, zeby zaglosowac w ankiecie, a tu prosze: FF1+FF2 do jednego worka wrzucone, FF4+FF5 tak samo, nie ma FF3, wtf? dyskryminacja starszych czesci normalnie...
To dlatego, że w ankiecie mieści się tylko 10 opcji. Żeby wszystko pomieścić, trzeba było zrobić cięcia, o których piszesz.
Sogetsu
Malboro
Malboro

to mozna bylo tacticsy wywalic i wstawic trojke, wtedy wszystkie 'ponumerowane' by sie zmiescily...
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Sogetsu pisze:to mozna bylo tacticsy wywalic i wstawic trojke, wtedy wszystkie 'ponumerowane' by sie zmiescily...
A wtedy byłyby jęki że fani Tacticsów są dyskryminowani... :/
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Sogetsu
Malboro
Malboro

w takim razie powinny pojawic sie tez Mystic Quest, Adventure, Crystal Chronicles i inne tego typu.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Sogetsu pisze:w takim razie powinny pojawic sie tez Mystic Quest, Adventure, Crystal Chronicles i inne tego typu.
Limit opcji w ankiecie to 10, jak już ktoś to napisał O_o Czy to naprawdę aż tak istotne? Koniec tematu, da się żyć bez tej ankiety ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”