Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nowhere Man pisze:Sephiria, moja droga... Twoja diagnoza zahacza niebezpiecznie o myśl ekonomiczną
A czego się spodziewałeś? Tylko nie mów mi, że nie oczekiwałeś riposty w tym tonie, po tym jak sam podniosłeś kwestię cen płyt (która sama w sobie jest ekonomicznym aspektem w tej dysk), bo zachodzi podejrzenie że próbujesz się wykręcić tanim kosztem.
Nowhere Man pisze:Możemy zatem przyjąć Twoją diagnozę bezkrytycznie, możemy także postawić zgoła odmienną, że wcale nie zarobki powinny wzrosnąć (...) tylko struktura cen jest zaburzona, gdyż ludzie sztucznie zawyżają je do tzw. "standardów europejskich" nie biorąc pod uwagę ww. struktury zarobków...
Heh no i już dawno wyprzedzając taką ripostę postulowałam w poprzednich wypowiedziach, że zarówno ceny jak i płace powinny się dostosować do europejskich standardów, bo przecież tak naprawdę jedno idzie z drugim w parze. Przyznaje, że z czystego lenistwa zacytuje samą siebie, bo nie chce mi sie pisać tego od nowa.
Zdaje sobie sprawę, że póki ceny płyt będą takie drogie, opłaty i podatki wysokie a pensje niskie, póty walka z piractwem u nas będzie walką z wiatrakami.
tak dojdziemy do diagnozy, którą już postawiłam kilka postów temu - nasze ceny i (przede wszystkim) zarobki muszą po prostu zrównać się z unijnymi, bo wtedy dla dużej części ludzi bariera cenowa powinna przestać stwarzać takie problemy.
Tym razem pod wozem :wink:
Nowhere Man pisze:większość wynagrodzeń na polskim rynku pracy są jak najbardziej adekwatne, tylko struktura cen jest zaburzona, gdyż ludzie sztucznie zawyżają je do tzw. "standardów europejskich" nie biorąc pod uwagę ww. struktury zarobków...
To obawiam się, że żyjemy w dwóch różnych Polskach. ZUS, OFE, NFZ, Fiskus to wszystko sprawia, że ludzie przeciętnie dostają ok 1000-1200 na rękę. Do tego dochodzą wszelkiego rodzaju opłaty, które z roku na rok idą w górę... Co do zawyzonych cen się zgodzę, natomiast zupełnie nie zgodzę się w kwestii płac - na tych samych stanowiskach w innych państwach ludzie zarabiają od 2 do nawet 10 razy więcej niż u nas. Ponieważ tu wchodzimy już w czystą ekonomię, to choćby po to by nie odbiec od meritum lepiej ten wątek na tym etapie zostawić.
Nowhere Man pisze:Ale miało być o muzyce...
No przecież obracamy sie wokół muzyki, tyle że koncentrujemy się na jej ekonomicznym aspekcie.

Ja czekam na nowy album Metalliki. ST Anger przyjęłam z mieszanymi uczuciami (to już nie to, ale nie było złe), może nowy krążek co nieco wyklaruje w kwestii formy "Alcoholiki" :>
Nowhere Man pisze:Proponuję fuzję Blog'u 27 oraz Tokio Hotel.
I jedni i drudzy to gwiazdy co najwyżej jednego sezonu. Za rok dwa nikt o nich nie będzie juz pamietać, a za kilka ich klipy trafią pewnie do Trash 100 na Vivie :>
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Somebody loves me, i wonder whoooo i wonder who she can be 8)

Jestem jak najbardziej za Gershwinem, to bedzie przebój lata XD

Ekhmm ..a teraz do tematu (:

Nowe odkrycie muzyczne - Maximo Park (: i płyta "A certaim trigger"

Po prostu dobre pozytywne granie, niby nic specialnego, a ma w sobie to cos, niby już gdzies zasłyszane, a jednak inne (:

Prosta rockowa płyta, od razu wpadła mi w ucho (: Polecam...
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Nowhere Man

Post autor: Nowhere Man »

Sephiria pisze:To obawiam się, że żyjemy w dwóch różnych Polskach. ZUS, OFE, NFZ, Fiskus to wszystko sprawia, że ludzie przeciętnie dostają ok 1000-1200 na rękę. Do tego dochodzą wszelkiego rodzaju opłaty, które z roku na rok idą w górę... Co do zawyzonych cen się zgodzę, natomiast zupełnie nie zgodzę się w kwestii płac - na tych samych stanowiskach w innych państwach ludzie zarabiają od 2 do nawet 10 razy więcej niż u nas. Ponieważ tu wchodzimy już w czystą ekonomię, to choćby po to by nie odbiec od meritum lepiej ten wątek na tym etapie zostawić.
A Ty niepotrzebnie przedstawione przeze mnie poglądy odniosłaś do mnie samego. To był tylko przykład, żeby nie było tutaj tak jednostronnie. Że zacytuję sam siebie (tak, też jestem leniwy).
Nowhere Man pisze:(tutaj dla dobra przykładu podaję dane z kapelusza, własnych badań nie przeprowadziłem)
A żeby nie było. Ja wiem jak jest w Polsce. Nie powiedziałem nigdzie, że utożsamiam się z tym, co napisałem powyżej ws. zarobków i cen. Wszystko to co piszesz nt. ZUSu i spółki to prawda. I zostawmy faktycznie te sprawy, to materia na inną dyskusję.
Sephiria pisze:Ja czekam na nowy album Metalliki. ST Anger przyjęłam z mieszanymi uczuciami (to już nie to, ale nie było złe), może nowy krążek co nieco wyklaruje w kwestii formy "Alcoholiki"
Kirk Hammet, albo ktoś inny, mówił, że wrócą solówki gitarowe (dla niezorientowanych: na St. Anger ich nie było). A co do Alcoholiki - Hetfield pije teraz tylko mleko zapewne, więc do formy to mogą co najwyżej wracać w muzyce :roll:
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Wróciłam z koncertu Strachów na lachy :D:D:D:D

Na zywo sa jeszcze lepsze, yeah ...było genialnie, jeszce raz polecam < no moze nie wszystkim> strachową twórczość (:

BTW: zagrali "Mury" Kaczmarskiego ...hmm..dziwnie to brzmiało, sama nie wiem co o tym sadzić...

Raissa na zywo wymiata, Dygoty też < totalny trans XD>
+. - > kropek z procesją
kornikos4

Post autor: kornikos4 »

Zgadzam się z Ireth w 100%, w piątek byłem na koncercie Strachów w Białymstoku. I co moge powiedzieć... koncert był genialny. Takiego pogo, takiego tłumu, jeszcze nigdy nie było.. u mnie też grane były Mury. I nie wiem jak u Ciebie, ale do "List do Che" była całkiem inna muzyka. Nie moge wyjść z podziwu dla tego koncertu... Geniusz sam w sobie :)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

ejjj ...to nie fair ....u mnie "List do Che" był w wersji classic O_o

Mnie najbardziej zafascynował skaczący tłum przy raisie :D to było cos ....albo wspomniane juz dygoty - maksymalnie zakręcona piosenka, a już na koncercie to po prost odlot ^___________^

Miło wiedziec , ze sa tu jeszcze jacyś fani 'strasznej' twórczości.... 8)

Ale i tak jestem niezadowolona z "Czarnego chleba.." ..nie lubię wersji z PiłyTango, zupełnie traci klimat ..co innego ta wersja akustyczna z koncertu w Legnicy ...to samo Raisa ..akustycznie brzmi lepiej ...:]
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

2 maja Prodigy gra w Spodku

a tymczasem viva 'faszeruje' juz nas nowym kawalkiem Oomph "Gott ist ein Popstar"...o ile na poczatku mi w ogole utwor nie podszedl..to teraz nawet...nawet
...tyle,ze powrot w stylu Augen Auf to napewno nie jest...a szkoda
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
kornikos4

Post autor: kornikos4 »

A teraz po polskich klubach jeździ Punky Reagge live, czyli Farben lehre, Akurat i Zabili mi żółwia. Jako fan Akuratów takiej okazji nie przepusze. Chociaż u mnie koncert dopiero za miesiąc, bo 03.03. Polecam wszystkim zapoznać się z ich twórczością, no i oczywiście wybrać się na koncert :).
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1258398 witszin temptejtion nie spi,ale czuwa :lol:
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Jak kogoś to interesuje, to tutaj do odsłuchania jest speak. Oczywiście kawałek zaspołu Godsmack... już 25 kwietnia premiera nowej płyty... i nie mogę się doczekać :D
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ja bym bardzo chcial polecic zespoj Feeder( ktos moze zna ??) graja rock -glownie alternatywny zespol jest zajeb.... inaczej nie moglem tego wyrazic :D
Awatar użytkownika
Ascalon
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Ascalon »

Ja tam dorwałem ostatnio taki zespół jak Taproot. Klimaty alternatywne. Ich album Blue-Sky Research z 2005 roku jest bardzo dobry chociaż album Gift też nie jest zły.
Aha i jescze X Japan ale tego chyba nie musze polecać bo (mam nadzieje) większość ludzi zna tą grupe. Piosenki Endless Rain i Blue Blood wymiatają.
Jesteśmy otoczeni? Wspaniale ! Możemy atakować we wszystkich kierunkach!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ascalon pisze:Aha i jescze X Japan ale tego chyba nie musze polecać bo (mam nadzieje) większość ludzi zna tą grupe. Piosenki Endless Rain i Blue Blood wymiatają.
znam(y) ^^
polecam(y) takze inne japonskie zespoly XD

dobra wiadomosc dla Kermi-6 lipca Placebo zagra w Gdyni

ja tymczasem ostatnio wrocilam do Dioramy (kuple po fachu DiaryofDreams;))..i nie moge przestac znowu sluchac ^^ piekny,nastrojowy darkwave...goraco polecam:)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Garnet pisze: dobra wiadomosc dla Kermi-6 lipca Placebo zagra w Gdyni
)
SŁUCHAM?!?!?!?!?!? :shock: :shock: :shock: :shock:

<oddychaj Ir oddychaj......>

Garnet skąd ty to wzięłas ??? O_o
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

oho ^^

http://muzyka.onet.pl/mr,1262171,wiadomosci.html

zagraja na festiwalu Heinekena:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”