FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

misiek.oj

jak przejść początek IIFA TREE

Post autor: misiek.oj »

Jestem na początku Iifa Tree, dochodze do platformy i nie chce mi zjechać, Zidane mówi tekst "Nic sie nie zmieni".
Nie wiem o co chodzi, próbowałem różnych żeczy ale nic, kiedyś w to grałem i jakoś to przeszedłem ale juz nie pamiętam.
Może coś ominąłem.
Proszę o pomoc
Z góry dzieki :D
muller

Post autor: muller »

do czego służy ten glupi save the Queen
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Do niczego... Ale jak msz go w inventory to w zakończeniu jest dodatkowa scenka (nie wiem jaka bo nie zwróciłem uwagi :P ).
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

OneWingedAngel pisze:W zakończeniu jest dodatkowa jak masz Hammer.
Save the Queen lub Hammer - tak więc możesz mieć tin Armor, a mimo to zobaczyć dodatkową scenę mając Save the Queen.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
muller

mam jeszcz jeden problem.W niektórych miejscach nie chcą atakować mnie przyjazne zwierzątka a z zabiciem ozmy bez ataków fizycznych jest ciężko.[próbowałem ale nie wyszło].
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Próbować do skutku, ewentualnie Save na mapie świata i próbować dalej.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Podchodź do nich w tej kolejności a napewno ci się uda... Pozatym - cierpliwości :!: Nie od razu Rzym zbudowano ^^'
muller pisze:a z zabiciem ozmy bez ataków fizycznych jest ciężko
Z tym się akurat nie zgodze... :D Thievery + Frog Drop + Dragon Crest + Shock/Ark i leczenie/life + 2 ataki z wyżej wymienionych i po Ozmie.
muller

ja mam w drużynie zidejna,ejko,armanta i freje.[sorry za pisownie] i mam spory kłopot czy ktoś mi może pomóc z tą ozmą [bez fizycznych ataków] :?:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Hehe... dobre pytanie :P
1) Musisz biec jak szalony
2) Omijaj wszystkie filmiki w grze (początek filmiku = otwierasz klapke konsoli i po chwili zamykasz - jesli grasz na emulatorze to nie wiem... ale bez omijania filmików za Chiny Ludowe się niewyrobisz)
3) Szybki sposób na bossów - naucz Quine Limit Glove i podchodź do walk z 1 hp a boss zawsze oberwie za 9999 - o ile w damym momencie gry jest dostępna ;) Jak nastawić 1 hp? save ==>zabijasz==>wskrzeszasz==>jak ma powyżej 1 hp to load - i tak w kółko
4) często loaduj/sejvuj np. przed zakupami save==>spokojnie ogladasz i wybierasz==>load==>robisz zakupy jak najszybciej
5) zwiększ wszystkie speedy w grze na max, nie oglądaj ATE, gadaj tylko wtedy gdy musisz...
6) na mapie świata używaj Chocobo w miare możliwości - jesli nie ma go w pobliżu - save==>biegnisz gdzie musisz==>jak spotka cie za dużo walk to load i od nowa

Proponuje zajrzeć do tego poradnika, w którym są podane nawet taktyki walki z Bossami i przedmioty niezbędne do przeżycia... Powodzenia :)
mojoy

Post autor: mojoy »

Jak ja zdobywalem Excalibura II to tez przydal sie taki bajer:
biegniesz chwile i zatrzymuj sie na chwile(2-3sek.), i w ten sposob zmniejszysz ilosc losowych walk.
mlody

final fantasy 9 pomocy

Post autor: mlody »

mam problem,mam zlotego chocobosa i niewiem jak sie nim lata
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

po pierwsze to jest dział help a po drugie musisz wejść Chocobo do lasu i wcisnąć klawisz odpowiadający za Cancel bodajże.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

X trzeba nacisnąć. JAk wcisniesz O to albo zejdziesz z kuraka albo wyladujesz :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Proszę bardzo :). Tutaj http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=6 masz Bestariusz, gdzie jest też Kuja. Tam masz wszystko opisane, nawet to co można mu ukraść. O. :]
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Etelgrin

Post autor: Etelgrin »

Mam taki maly problemik gdzie moge na 4CD dostac Mithril Sword, i skad wziasc Dead Pepper :) :?:

[ Dodano: Sro 08 Mar, 2006 09:57 ]
sprzedawca w Daguerrgo mowi mi ze ma zamkniety sklep z powodu goscia w Synth Shop i do esto gaza nimoge wejsc co musze zrobic zeby miec octagan Staff
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”