FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
jak przejść początek IIFA TREE
Jestem na początku Iifa Tree, dochodze do platformy i nie chce mi zjechać, Zidane mówi tekst "Nic sie nie zmieni".
Nie wiem o co chodzi, próbowałem różnych żeczy ale nic, kiedyś w to grałem i jakoś to przeszedłem ale juz nie pamiętam.
Może coś ominąłem.
Proszę o pomoc
Z góry dzieki :D
Nie wiem o co chodzi, próbowałem różnych żeczy ale nic, kiedyś w to grałem i jakoś to przeszedłem ale juz nie pamiętam.
Może coś ominąłem.
Proszę o pomoc
Z góry dzieki :D
Podchodź do nich w tej kolejności a napewno ci się uda... Pozatym - cierpliwości
Nie od razu Rzym zbudowano ^^'

Z tym się akurat nie zgodze... :D Thievery + Frog Drop + Dragon Crest + Shock/Ark i leczenie/life + 2 ataki z wyżej wymienionych i po Ozmie.muller pisze:a z zabiciem ozmy bez ataków fizycznych jest ciężko
Hehe... dobre pytanie
1) Musisz biec jak szalony
2) Omijaj wszystkie filmiki w grze (początek filmiku = otwierasz klapke konsoli i po chwili zamykasz - jesli grasz na emulatorze to nie wiem... ale bez omijania filmików za Chiny Ludowe się niewyrobisz)
3) Szybki sposób na bossów - naucz Quine Limit Glove i podchodź do walk z 1 hp a boss zawsze oberwie za 9999 - o ile w damym momencie gry jest dostępna
Jak nastawić 1 hp? save ==>zabijasz==>wskrzeszasz==>jak ma powyżej 1 hp to load - i tak w kółko
4) często loaduj/sejvuj np. przed zakupami save==>spokojnie ogladasz i wybierasz==>load==>robisz zakupy jak najszybciej
5) zwiększ wszystkie speedy w grze na max, nie oglądaj ATE, gadaj tylko wtedy gdy musisz...
6) na mapie świata używaj Chocobo w miare możliwości - jesli nie ma go w pobliżu - save==>biegnisz gdzie musisz==>jak spotka cie za dużo walk to load i od nowa
Proponuje zajrzeć do tego poradnika, w którym są podane nawet taktyki walki z Bossami i przedmioty niezbędne do przeżycia... Powodzenia

1) Musisz biec jak szalony
2) Omijaj wszystkie filmiki w grze (początek filmiku = otwierasz klapke konsoli i po chwili zamykasz - jesli grasz na emulatorze to nie wiem... ale bez omijania filmików za Chiny Ludowe się niewyrobisz)
3) Szybki sposób na bossów - naucz Quine Limit Glove i podchodź do walk z 1 hp a boss zawsze oberwie za 9999 - o ile w damym momencie gry jest dostępna

4) często loaduj/sejvuj np. przed zakupami save==>spokojnie ogladasz i wybierasz==>load==>robisz zakupy jak najszybciej
5) zwiększ wszystkie speedy w grze na max, nie oglądaj ATE, gadaj tylko wtedy gdy musisz...
6) na mapie świata używaj Chocobo w miare możliwości - jesli nie ma go w pobliżu - save==>biegnisz gdzie musisz==>jak spotka cie za dużo walk to load i od nowa
Proponuje zajrzeć do tego poradnika, w którym są podane nawet taktyki walki z Bossami i przedmioty niezbędne do przeżycia... Powodzenia

Proszę bardzo
. Tutaj http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=6 masz Bestariusz, gdzie jest też Kuja. Tam masz wszystko opisane, nawet to co można mu ukraść. O. :]

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)