FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ascalon
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Ascalon »

Cholera, te godziny spędzone nad tym okazały się zmarnowanymi.Ehhh....
Jesteśmy otoczeni? Wspaniale ! Możemy atakować we wszystkich kierunkach!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ascalon
No chyba nie myslałeś że,uda ci sie zmienic fabułe gry ;)
FF XII W trakcie katowania
M@rio_16

Post autor: M@rio_16 »

Ja mam takie pytanko.Jak się idzie do underwater reactor po raz pierwszy i wychodzi na ulice Junon to Cloud zatrzymuje się na chwilę i gada,że nie jest pewien,ale chyba o czymś zapomniał.Ma na myśli coś szczególnego czy gada od tak sobie? :)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

ma na mysli Junon Cannon,ktore tam wczesniej bylo
Malcom :

Post autor: Malcom : »

siema , mam problem : nie mogę połączyć chocobo bo mi pisze przy niebieskim że jest coś nie tak . Innechocobo mogę połączyć tylko nie mogę wykonać krzyżówkiniebieskiego . Co mogło na to wpłynąć i co trzeba zrobić żebym mógł go skrzyżować z zielonym ??
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Malcom : pisze:nie mogę połączyć chocobo bo mi pisze przy niebieskim że jest coś nie tak
Może lepiej napisz CO jest tam napisane. :roll: Jesteś pewien że są różnej płci?
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Malcom : pisze:tylko nie mogę wykonać krzyżówkiniebieskiego . Co mogło na to wpłynąć i co trzeba zrobić żebym mógł go skrzyżować z zielonym ??
Czyżby niebieski był noworodkiem? Bo jeśli tak, to musisz odczekać trochę czasu, stoczyć kilka losowych walk i dopiero wtedy chocobo będzie gotowy. Nie można łączyć kurczaków, które się właśnie urodziły, lub które zmusiłeś do rozmnazania się :lol:

btw- Czy niebieski choco ma przynmajmniej rangę A na wyścigach w Gold Saucer?
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Obrazek

To jest screen z Coral Valley, zaraz po Sleeping Forest.
I mam pytanie: czy można się dostac do miejsca, które zaznaczyłem strzałką? Bo tam na górze jest jakaś jaskinia, a ja ciągle nie mogę się tam dostać (wciskam kółko przy tej lianie, ale bez efektu).
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nie można, bo inaczej wszystkie poradniki na Gamefaqs, czy podobnych serwisach by przy opisie tego miejsca taką rewelację by uwzględniły. Nie oszukujmy się - kod gry FF 7 został juz lata temu przeryty wzdłuż i wszerz, więc nic nowego raczej już nie wypłynie.

Mniej więcej to samo próbowałam w Mythril Mines, dokładnie chciałam się dostać do półki skalnej, na której stała Elena - bez efektu, a w poradnikach cisza.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

z tego co czytalam na temat tej jaskini,to square po prostu zrezygnowalo z mozliwosci wejscia po tej lianie
najprawdopodobniej z powodu
-

Kod: Zaznacz cały

zaniechania rezurekcji aeris-chociazby bliskosc tego miejsca do miejsca jej smierci,wydaje sie troche podejrzana
-jaskinia zawierala jakis przedmiot/bron/materie,ktora pozniej wykluczono..najprawdopodobniej Booster, Prevent Floor Damage Materia albo sekretna bron dla Clouda
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

- jak chodzi o materie to bym stawiał na Holy [chociaż to z reguły jedno z pózniejszych zaklęć]
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

No mam jeszcze jeden problem:
Obrazek
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Mnie to męczyło przez kilka lat - ale tu też nic się nie da zrobić :P Skrzyni nie otworzy nawet upadek meteorytu. Swego czasu słyszałem pogłoski, że w środku jest jakiś przedmiot, dzieki któremu można wychodować białego Chocobo, którym można zanurkować w bagnach koło rancza _^_.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

ja sadze ze z ta skrzynka moze byc podobnie jak z watkiem ozywienia aeris - w poczatkowej wersji mialo cos w niej byc ale pozniej zostalo skasowane
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Nie - wątek został dokładnie opisany i kluczową rolę odgrywał tutaj facet z rury niedaleko domu Aeris.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”