FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
-
- Cactuar
O kurde znów o kurach. Ja stosowałem się do zaleceń Poradnika Krypty i miałem dość szybko złotego. Z tego co wiem to FF7 nie miało mejtensów i updatów :D
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Witam
Normalnie już mnie szlak trafia
Problem polega na hodowli chocobo...
Na początku skrzyżowałem :
Chocobo Wonder (female ) klasa (S) z Chocobo Great (male) klasa (A) użyłem w obydwu przpadkach Carob Nut.
Dostałem za pierwszymi razami Chocoba Górskiego (Femal) i Morskiego (Male)
Doprowadziłem ich do poziomu (A) i skrzyżowałem za pomocą orzecha Carob Nut.
Powstał Chocobo czarny (male) . Doprowadziłem go do poziomu (S) i ukradłem goblinom orzecha Zeio Nut ... Skrzyżowałem z moim starym chocobo Wonder z klasą (S) .Powstał chocobo żółty, znowu załatwiłem orzecha i powtarzałem operacje tylko teraz z użyciem loadu. Dałem im na maksa wszystkich ziarenek .. Jak chce dodać więcej wyskakuje coś tam po angielsku ,że już starczy.... Próbowałem już z 50 razy...
Raz pod rząd 20 razy i tak mi wychodziło :
Mężczyzna----> 6 kobiet----->Mężczyzna---->12 kobiet.......
Pomóżcie bo mnie już szlag trafia;/ w czym jest błąd ??:>
Normalnie już mnie szlak trafia

Problem polega na hodowli chocobo...
Na początku skrzyżowałem :
Chocobo Wonder (female ) klasa (S) z Chocobo Great (male) klasa (A) użyłem w obydwu przpadkach Carob Nut.
Dostałem za pierwszymi razami Chocoba Górskiego (Femal) i Morskiego (Male)
Doprowadziłem ich do poziomu (A) i skrzyżowałem za pomocą orzecha Carob Nut.
Powstał Chocobo czarny (male) . Doprowadziłem go do poziomu (S) i ukradłem goblinom orzecha Zeio Nut ... Skrzyżowałem z moim starym chocobo Wonder z klasą (S) .Powstał chocobo żółty, znowu załatwiłem orzecha i powtarzałem operacje tylko teraz z użyciem loadu. Dałem im na maksa wszystkich ziarenek .. Jak chce dodać więcej wyskakuje coś tam po angielsku ,że już starczy.... Próbowałem już z 50 razy...
Raz pod rząd 20 razy i tak mi wychodziło :
Mężczyzna----> 6 kobiet----->Mężczyzna---->12 kobiet.......
Pomóżcie bo mnie już szlag trafia;/ w czym jest błąd ??:>
シャーマンキング
Dokładnie nie rozumiem Cię o co chodzi.
Po rozmnożeniu musisz jakiś czas odczekac do ponownego Matingu. ( ok. 10-12 walk), dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby przed samym rozmnażaniem zapisac grę i wtedy próbowac.
Jeżeli napis wyskakuje jak chcesz rozmnożyc to to jest właśnie problem, a jeżeli karmisz je np. Sylkis'em to wiadomo, że każdy ma kiedyś dośc, więc myślę, że Twój problem to to, że chcesz za szybko je rozmnożyc.
Po rozmnożeniu musisz jakiś czas odczekac do ponownego Matingu. ( ok. 10-12 walk), dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby przed samym rozmnażaniem zapisac grę i wtedy próbowac.
Jeżeli napis wyskakuje jak chcesz rozmnożyc to to jest właśnie problem, a jeżeli karmisz je np. Sylkis'em to wiadomo, że każdy ma kiedyś dośc, więc myślę, że Twój problem to to, że chcesz za szybko je rozmnożyc.
Z tym ponownym Matingiem to odczekałem te 10-12 walk.. Spoko... Chcą się rozmnażać ale za każdym razem wychodzi żółty chocobo... Czy to tak zawsze jest ,że po 20 razach nie udaje się jeszcze zdobyć gold chocobo ?:> I zawsze się rodzi (female) ??:>jaga2 pisze:Dokładnie nie rozumiem Cię o co chodzi.
シャーマンキング
Próbowałem nim chodzić po wodzie po skałach.... nie da rady:/gilgamesh pisze:A moze wychodzi ci gold tylko ty nie potrafisz go od zoltego odroznic?
[ Dodano: Sro 28 Gru, 2005 18:35 ]
Już nie wiem kurde:/
Jak dam innego orzecha niż Zeion to rodzi mi się czarny chocob

A raz nawet na Zeionie wychodowałem też czarnego

シャーマンキング
Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
I znowu będę go musiał waszerować tym gównemAbabeb pisze:Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.

Już próbowałem złapać 2 Wondera ....z ok. 10 za każdym razem łapałem gatunek gorszy (Weak)

[ Dodano: Sro 28 Gru, 2005 21:07 ]
Mam pytanie :
Ktoś z was próbował tak jak ja miksować ???:>
Zaczynająć od Wonderful z Greatem ?
I 2 pytanie: Po ilu razach u was pojawił się Gold Chocobo?
シャーマンキング
w czym problem ze rodzi sie golden chocobo female a ty chcesz male??Adi pisze:Z tym ponownym Matingiem to odczekałem te 10-12 walk.. Spoko... Chcą się rozmnażać ale za każdym razem wychodzi żółty chocobo... Czy to tak zawsze jest ,że po 20 razach nie udaje się jeszcze zdobyć gold chocobo ?n I zawsze się rodzi (female) ??n
Proste musisz miec Wonderful klasy S i Black klasy S, ja napakowalem ich
1) Gyshal 2)Krakka 3)Tantal (x2) 4)Mimett (x2) 5) Reagan 6) Sylkis oby dwu
najlepiej zeby mieli jak najbardziej wymaksowane staty zeby roznica miedzy niemi niebyla zbyt duza np black stamina 999 a wonderful 670, poprostu je dopakuj mi gold chocobo wyszedl za okolo 7 razem
Dzięki za pomoc !!Ababeb pisze:Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.

Złapałem Wonder chocobo samiczke !! I Gold Chocobo za pierwszym razem mi wyszedł !!

Jesteście zajebiści !
シャーマンキング