FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

O kurde znów o kurach. Ja stosowałem się do zaleceń Poradnika Krypty i miałem dość szybko złotego. Z tego co wiem to FF7 nie miało mejtensów i updatów :D
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Etelgrin

Post autor: Etelgrin »

Wasz cheat z krypty niedziala :evil: :!:
Mam jednego na 5 Wonderful chocobo potrzebuje female a on jest male ide na wyscig zanim oczywiscie Choco boy go zbada wracam i jest ciagle male :!: :sad:
jaga2

Post autor: jaga2 »

Proste to jak rączka od parasola.
Zrób przed wprowadzeniem do stajni save'a i po kłopocie ( sam tak robię), nie ten co trzeba, reset i od nowa, kilka prób i będziesz miał takiego jakiego potrzebujesz.
Etelgrin

Mam powazny problem prosze o pomoc :!:
Oczywiscie problem mam z chocobo. wiec mam male black chocobo klasy S, i wonderful chocobo female klasy S, wszystkich zapchalem greensami, i po podaniu im zeio nut wychodzi mi normalny zółty chocobo, raz tez wyszedl mi górski co robic
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Etelgrin pisze:co robic
Próbować do skutku - cierpliwość to podstawa. Sejv przed stajnią ==> próba ==> jak sie nie uda to load - i tak aż do skutku. :)
Etelgrin

yo yo yo poranne wiesci mam golden chocobo problem polegal na tym ze moj wonderful klasy S mial 475 staminy 117 speedu a moj mountain klasy S mial 999 staminy i 123 speedu wystarczylo podpakowac wonderful greensami i bylo OK

WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM KTORZY POMOGLI :!: :D
Awatar użytkownika
Adi
Kupo!
Kupo!

Post autor: Adi »

Witam
Normalnie już mnie szlak trafia :/
Problem polega na hodowli chocobo...

Na początku skrzyżowałem :
Chocobo Wonder (female ) klasa (S) z Chocobo Great (male) klasa (A) użyłem w obydwu przpadkach Carob Nut.
Dostałem za pierwszymi razami Chocoba Górskiego (Femal) i Morskiego (Male)
Doprowadziłem ich do poziomu (A) i skrzyżowałem za pomocą orzecha Carob Nut.
Powstał Chocobo czarny (male) . Doprowadziłem go do poziomu (S) i ukradłem goblinom orzecha Zeio Nut ... Skrzyżowałem z moim starym chocobo Wonder z klasą (S) .Powstał chocobo żółty, znowu załatwiłem orzecha i powtarzałem operacje tylko teraz z użyciem loadu. Dałem im na maksa wszystkich ziarenek .. Jak chce dodać więcej wyskakuje coś tam po angielsku ,że już starczy.... Próbowałem już z 50 razy...
Raz pod rząd 20 razy i tak mi wychodziło :
Mężczyzna----> 6 kobiet----->Mężczyzna---->12 kobiet.......
Pomóżcie bo mnie już szlag trafia;/ w czym jest błąd ??:>
シャーマンキング
jaga2

Post autor: jaga2 »

Dokładnie nie rozumiem Cię o co chodzi.
Po rozmnożeniu musisz jakiś czas odczekac do ponownego Matingu. ( ok. 10-12 walk), dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby przed samym rozmnażaniem zapisac grę i wtedy próbowac.
Jeżeli napis wyskakuje jak chcesz rozmnożyc to to jest właśnie problem, a jeżeli karmisz je np. Sylkis'em to wiadomo, że każdy ma kiedyś dośc, więc myślę, że Twój problem to to, że chcesz za szybko je rozmnożyc.
Awatar użytkownika
Adi
Kupo!
Kupo!

jaga2 pisze:Dokładnie nie rozumiem Cię o co chodzi.
Po rozmnożeniu musisz jakiś czas odczekac do ponownego Matingu. ( ok. 10-12 walk), dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby przed samym rozmnażaniem zapisac grę i wtedy próbowac.
Jeżeli napis wyskakuje jak chcesz rozmnożyc to to jest właśnie problem, a jeżeli karmisz je np. Sylkis'em to wiadomo, że każdy ma kiedyś dośc, więc myślę, że Twój problem to to, że chcesz za szybko je rozmnożyc.
Z tym ponownym Matingiem to odczekałem te 10-12 walk.. Spoko... Chcą się rozmnażać ale za każdym razem wychodzi żółty chocobo... Czy to tak zawsze jest ,że po 20 razach nie udaje się jeszcze zdobyć gold chocobo ?:> I zawsze się rodzi (female) ??:>
シャーマンキング
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

A moze wychodzi ci gold tylko ty nie potrafisz go od zoltego odroznic :roll: ?
Awatar użytkownika
Adi
Kupo!
Kupo!

gilgamesh pisze:A moze wychodzi ci gold tylko ty nie potrafisz go od zoltego odroznic :roll: ?
Próbowałem nim chodzić po wodzie po skałach.... nie da rady:/

[ Dodano: Sro 28 Gru, 2005 18:35 ]
Już nie wiem kurde:/
Jak dam innego orzecha niż Zeion to rodzi mi się czarny chocob :| ..
A raz nawet na Zeionie wychodowałem też czarnego :shock:
シャーマンキング
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Adi
Kupo!
Kupo!

Ababeb pisze:Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.
I znowu będę go musiał waszerować tym gównem :roll:
Już próbowałem złapać 2 Wondera ....z ok. 10 za każdym razem łapałem gatunek gorszy (Weak) :neutral:

[ Dodano: Sro 28 Gru, 2005 21:07 ]
Mam pytanie :
Ktoś z was próbował tak jak ja miksować ???:>
Zaczynająć od Wonderful z Greatem ?
I 2 pytanie: Po ilu razach u was pojawił się Gold Chocobo?
シャーマンキング
Etelgrin

Adi pisze:Z tym ponownym Matingiem to odczekałem te 10-12 walk.. Spoko... Chcą się rozmnażać ale za każdym razem wychodzi żółty chocobo... Czy to tak zawsze jest ,że po 20 razach nie udaje się jeszcze zdobyć gold chocobo ?n I zawsze się rodzi (female) ??n
w czym problem ze rodzi sie golden chocobo female a ty chcesz male??

Proste musisz miec Wonderful klasy S i Black klasy S, ja napakowalem ich
1) Gyshal 2)Krakka 3)Tantal (x2) 4)Mimett (x2) 5) Reagan 6) Sylkis oby dwu
najlepiej zeby mieli jak najbardziej wymaksowane staty zeby roznica miedzy niemi niebyla zbyt duza np black stamina 999 a wonderful 670, poprostu je dopakuj mi gold chocobo wyszedl za okolo 7 razem
Awatar użytkownika
Adi
Kupo!
Kupo!

Ababeb pisze:Może daj sobie spokój ze starym Wonder - spróbuj złapać innego i doprowadź go do S. Female oczywiście.
Dzięki za pomoc !! :wink:
Złapałem Wonder chocobo samiczke !! I Gold Chocobo za pierwszym razem mi wyszedł !! :lol:
Jesteście zajebiści !
シャーマンキング
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”