FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Eh, a może po prostu spróbuj uruchomić maszynę?

PS
Bugenhagen :D
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Też miałem kiedyś taki problem... Na pewno nie jest on wynikiem tego, że nie byłeś w Gongaga. Sprobój załadować wcześniejszego sejva - mi to pomogło :)
jaga2

Post autor: jaga2 »

Tak, załaduj wcześniejszego save'a. Miałem ten problem dosłownie wczoraj i tak właśnie zrobiłem. Pomogło. Nie ma to nic do Gongaga. Różne cuda niewidy w 7 występują, dzisiaj grałem misję w Wutai. Stało się coś takiego, że Yuffie okradając mnie, nie wiem czy to błąd czy tak miało być- Fire 3 u Aeris i Ice 3 u Tify poprostu mi zostawiła, wszystkie materie ukradła a te dwie nie. Pierwszy raz tak miałem. Rapps'a waliłem magią.
Ostatnio zmieniony wt 20 gru, 2005 16:31 przez jaga2, łącznie zmieniany 1 raz.
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

No to kuna super, bo ja nie mam wczesniejszego save'a! Ale klapa! Nie chce mi sie od poczatku tego przechodzic. No ale coz...

[ Dodano: Wto 20 Gru, 2005 07:48 ]
Probowalem juz wszystkiego. Przeinstalowalem finala i tez nic. Dalej tak samo. Moze ktos ma save'a zaraz po wyjsciu z obserwatorium albo po wizycie w Cosmo canyon i moglby mi uzyczyc:)? Bylbym dozgonnie wdzieczny. Co prawda chcialem isc w GS na randke z Tiffa, ale juz odzalowac:). Jak by ktos mogl to moj adres Rafcik11@wp.pl. Dzieki
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

SzaVranitO pisze:No to kuna super, bo ja nie mam wczesniejszego save'a!
o__O' To znaczy że wogóle nie sejvowałeś? "Wcześniejszy sejw" = sejv może być nawet juz w Cosmo Canyon, chodziło mi o "ostatnio zapisaną gre"... No chyba że grasz na emulatorze i dawałeś ciągle quick-save - wtedy porażka.

Jesli jednak masz sejva przed wejściem do obserwatorium - wyjdź z Cosmo powalcz, wróć - i spróbuj ponownie...
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Trochę dziwna ta teoria, że jeśli nie odwiedzi sie Gongagi ma sie potem problemy z wyjściem z obserwatorium. Pamiętam że jak grałem pierwszy raz i ominąłem Gongage (nie zauważyłem ;) ) nie miałem żadnego problemu w Cosmo Canyon...
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

Oczywiscie mam save'a ale w cosmo. A nie mozna niestety z niego wyjsc do poki nie zalatwi sie tej sprawy z redem bo stoi jakis ciec przy wyjsciu i nie pusci. Takze lipa jak sie nie patrzy. Przeslijcie mi save'a please! Rafcik11@wp.pl
jaga2

Kwazi, przecież gra nie może się wieszać jeżeli czegoś nie zrobisz. Jakby to miało znaczenie to poprostu Bugenhagen nie pokazałby labolatorium i nie wiechali by na górę, to ma jakiś wpływ na filmik, który tą akcję poprzedza. Sprawdziłem to - Jeżeli wrzuciłem zamiast CD1- dwójeczkę to pokazywał się inny filmik i właśnie tak gra się wieszała. Może kolega ma uszkodzoną płytkę, to wtedy będą problemy, filmik ten musi dobrze chodźić.

Mam pytanie, może zabrzmi to śmiesznie, ale nigdy nie brałem Ribbona z Great Glacer. Jak dostać się do tej jaskini pod soplami z którymi są walki ( tam ponoć na niższym piętrze w jaskini jest Ribbon, w tej pod Last Elixir?)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

nie, Ribbon jest w pierwszej konmnacie w jaskini, tylko ukryty jest w pomieszczeniu za ścianą. Musisz "wejść" w ścianę i przejść do komnaty z Ribbonem.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
jaga2

Oki, wszystko w porządku. Dziwię się jak mogłem za każdym razem to przeoczyć. Jeszcze raz dzięki Izrail.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

jaga2 pisze:Tak, załaduj wcześniejszego save'a. Miałem ten problem dosłownie wczoraj i tak właśnie zrobiłem. Pomogło. Nie ma to nic do Gongaga. Różne cuda niewidy w 7 występują, dzisiaj grałem misję w Wutai. Stało się coś takiego, że Yuffie okradając mnie, nie wiem czy to błąd czy tak miało być- Fire 3 u Aeris i Ice 3 u Tify poprostu mi zostawiła, wszystkie materie ukradła a te dwie nie. Pierwszy raz tak miałem. Rapps'a waliłem magią.
Yuffie zabiera nam okreslona ilosc materii(tylko nie pamietam dokladnie ile),wiec np.jesli zabiera nam 50 a Ty masz 52 to 2 zostana u Ciebie i beda to jakies 2 materie z gatunku Magic Materia,czyli te zielone
Etelgrin

Chocobo FF7

Post autor: Etelgrin »

Yo!

Znowu mam problem :? Do skrzyrzowania chocobo uzylem Female i Male Good yellow chocobo wyszedl mi górski kurczakostruś :D .
1) czy moge z tych samych chocobo robic nastepne, albo ile trzeba odczekac niechce mi sie lapac znowu 2 x yellow i to jeszcze odmiennej płci zeby zrobic zecznego
HELP :570:
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Ślepy?!Takie pytania to do działu HELP!!!
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Po pierwsze: Jest taki dział Help! Nie mogę tego przejść!. Wystarczy tylko chcieć to zauważyć....(w tym momencie przestaje sie dziwić że modowie tracą cierpliwość :571: )

Po drugie: Przed napisaniem posta wystarczy zajrzeć w dział FF7 :arrow: Chocobo...

EDIT: Izrail mnie ubiegł ;)
Etelgrin

Post autor: Etelgrin »

Jeszcze zeby tam pisalo to bym niepisal no nie??, no ale coz lepiej napisac 98989848646121 milionow zbednych uwag niz jedna prosta odpowiedz (...) n/c
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”