FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Jeżeli wychodzisz z Battle Square wszystkie punkty które zdobyłes przepadają.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Czyli musisz wpierw zaopatrzyć sie w słuszną liczbe GP aby nie robić sobie problemów :)
Klensi

Post autor: Klensi »

o :lol: a gdzie moge kupic duzo GP bo nie che ,mi sie jeździc ludka ciagle :570:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Klensi pisze:o Laughing a gdzie moge kupic duzo GP bo nie che ,mi sie jeździc ludka ciagle n
Pisz po polsku -__-' . Najwięcej GP zarobisz na wyścigach Chocobosów - szczególnie jak masz już własną hodowle na 2 CD. Pozatym pzostaje Wonder Square - motocykl, koszykówka...
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

kwazi pisze:motocykl, koszykówka...
....łódz podwodna,maszyna losująca ( tam gdzie stoi ta babeczka,co sprzedaej przedmioty za GP )
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Jak jeszcze sie nie zajmowałem chodowl,a Chocobo to najwięcej chyba zarabiałem na łodzi podwodnej. Ale i tak najszybciej i najłatwiej zdobywa sie kase na wyscigach, czasem nawet jakiś niezły przedmiot sie trafi :wink:
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Jeszcze w miare szybko można sobie nabić kase poprzez kupowanie u konika, który pojawia się przy wejściu do GS (tam gdzie trzeba zakupić bilet na wejście do środka, czyli po wjechaniu kolejką). I żeby to sprawnie szło to nie opłaca się zjeżdżać na dół kolejką i wracac na góre tylko wchodizć do GS i wychodzić ..cxhwila zabawy i można nazbierać pokaźną sume GP (jedyny mankament to, że trzeba mieć sporo Gili bo 1GP z tego co pamieam kosztuje 100Gil, a za jednym razem mozna kupić 100GP)
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Wg mnie jezeli nie mamy jeszcze dobrego kurczaka, to najlepiej pozbierac GP na łodziach podwodnych (20GP za jednym razem). To wystarcza w zupełności.

A kasiorę najlepiej zarabiać sprzedając materie. Załadowac Cloudowi Apocalypse, we wszystkie 3 sloty wpakować materię All, wybrac się do lasów na Mideel Area i za pomocą Slash-All'a kosić potworki. Po wyćwiczeniu wszystkich trzech All'i na MASTER i sprzedaniu ich nasz budżet bogaci się o 4,2 mln Gilów.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Klensi

Post autor: Klensi »

Ja nie umiem sie scigac zawsze przegrywam... a chodowla chocobo sie nie zajmuje bo nie wiem o co chodzi :P
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Jak nie umiesz sie ściagać to po prostu złap wonderfull chocobo wpakuj w niego najlepsze greensy (te drogie od chocobo siege'a (szlag, zapomniałem nazwy) najlepiej podwyżaja wszystkie statystyki) zacznij wyscig i daj wygrać komputerowi. Jak nie to pozostaje ci Wonder Square. A na łodziach mozna zdobyć więcej niz 20 GP za jedną grę. Im wyzszy poziom trudności tym więcej kasy zdobywasz.
jaga2

Post autor: jaga2 »

Sephir ma dobry plan. Złap Wonder'a, wpakuj w niego Sylkis Green's. Na wyścigach przełącz na manuala i przytrzymaj chwilę "kwadrat" (nie wiem czy grasz na PSX czy PC), sam Choco dojedzie do mety, no chyba, że później trafisz na Teioh, to wtedy masz przegraną, ale i tak kasy nawalisz sporo. Pamiętaj, że musisz sprzedawać przedmioty.
Awatar użytkownika
vacek
Kupo!
Kupo!

Post autor: vacek »

Jeżeli grasz na PSX to podczas wyścigu trzymaj R1+R2+kółko, chocobos będzie dużo wolniej tracił stamine i cały czas będzie biegł sprintem, dzięki czemu łatwiej się wygrywa. :D
Black Mage
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

Witam
Mam drobny problem.Jestem W laboratorium Buhama...cos tam w cosmo canyon i on podczas opowiadania o lifestream'e nagle konczy i nic nie moge dalej zrobic. Wisi w powietrzu a ja moge poruszac po tym laboratorium ale nic pozatym. Wyjsc nie moge, ani porozmawiac z innymi postaciami. Moze to dlatego ze nie bylem wczesniej w gongaga bo sie zagolopowalem. Przechodze ta gre juz ktorys raz z kolei ale nie pamietam czy poprzednim razem mialem tez ten problem.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Spróbuj podejść Cloudem w Twoją stronę....czyli tak jakby chciał wyjść z monitora ( :lol: ) O ile dobrze pamietam opcje powinny sie wyświetlić automatycznie.
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

niestety nic z tego
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”