Najlepszy system magii
Moderator: Moderatorzy
Materie z FF7 są już systemem kultowym, który fascynuje mnie po dzień dzisiejszy. Jednak najlepszy jest Sphere grid z FFX, bo jest mega rozbudowany i dzięki niemu poraz pierwszy w serii można tworzyć postaci w/g własnych preferencji. Nieco w tyle, na drugim miejscu plasuje się Junction z FF8, dzięki któremu pokochałem tą grę i w ogóle całą serię FF.
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Dla mnie najlepsze są materie z FFVII. Mnóstwo możliwości układów materi sprawiają, że można w pełni dostosować zdolności postaci.
Sphere grid też jest ciekawe ale nie można tak bardzo kombinować jak z materiami
FFIX - fajne ale nic rewelacyjnego
FFVIII - jak dla mnie pierwowzór sphere grid ponieważ można było dowolnie zmieniac zdolości GF'ów jak w dziesiątce i abilities. Ale magia do dupy jednym słowem
Sphere grid też jest ciekawe ale nie można tak bardzo kombinować jak z materiami

FFIX - fajne ale nic rewelacyjnego
FFVIII - jak dla mnie pierwowzór sphere grid ponieważ można było dowolnie zmieniac zdolości GF'ów jak w dziesiątce i abilities. Ale magia do dupy jednym słowem
Black Mage
Jak już pisałam w innym temacie, tylko ktoś o skłonnościach do bałaganiarstwa i z niezdolnością do rozsądnego planowania ma problem z tym systemem.Kimahri8 pisze:najgorsze jest Junction(FF Cool -dlatego ze "nie ja tego czaru nie uzyje bo mi staty spadna " zawsze sie jakos zalowalo tych czarow
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Mi się w FF8 nie podobało czarowanie 'na sztuki'
< btw ciekawa teoria z tym bałaganiarstwem....cos w tym chyba musi być :D >
Co do 'kultowego systemu w FF7' - system jak system, prosty jak drut, żeby tam cos schrzanić to trzeba byc mistrzem...
Juz bradziej mi odpowiadał ten w FF9, bo był bardziej zróznicowany, postacie miały swoje profesje, dzieki czemu czarny mag nie mógł miec tego kompletu czarów co summonerka...'Wyuczanie sie' czarów i umiejętności tez było ok... jednym słowem nie mam sie do czego przyczepić.....
< btw ciekawa teoria z tym bałaganiarstwem....cos w tym chyba musi być :D >
Co do 'kultowego systemu w FF7' - system jak system, prosty jak drut, żeby tam cos schrzanić to trzeba byc mistrzem...

Juz bradziej mi odpowiadał ten w FF9, bo był bardziej zróznicowany, postacie miały swoje profesje, dzieki czemu czarny mag nie mógł miec tego kompletu czarów co summonerka...'Wyuczanie sie' czarów i umiejętności tez było ok... jednym słowem nie mam sie do czego przyczepić.....
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Nie sadzegilgamesh pisze:Pewnie nawet gdyby 50 bylo podczepione ultim to str bylby wymaxowany n
Nazwa czaru HP STR VIT MAG SPR SPD EVA HIT LUC
Ultima 6000 100 82 100 95 60 24 60 64
tak ja widzisz ultima przy 100 sztukach daje 100 str. str bez ultima masz przyjmijmy 130 czyli 130+100=230 a max to (jak sie nie myle ) 255
ja zaczynalem przygode z ff od 9 i ten system magii mi osobiscie sie najbardziej podoba . co do siudemki to tam system tez nie jest zly za to w 8 totalnie go spartaczyli bo slaba postac mozesz dopakowac tak ze az glupio a gdzie te godziny spedzone na pakowaniu leveli :
poprostu czegos usemce brakuje i basta 

Chłopie obecnie FFVIII przechodze chyba poraz piąty i CIĄGLE uważam, że ta gra jest idealna i to pod każdym względem. Doskonała fabuła i postacie, świetna grafika jak na możliwości PSX-a, a w szczególności MEGA przyjemny ciekawy i rozbudowany system, dzieki któremu można tworzyc postaci w bardzo dogodny i złożony sposób. Junction w mej opini stanowi bazę/opoke, na której powstał Sphere Grid z FFX( w tym aspekcie, że można rozbudowywac postacie w/g własnych preferencji) , a to ,że jest ciut nowatorski i z początku wydaje się ciut ''przekombinowany'' mam gdzieś. Ósemce brakuje tylko piatego dysku :Dtetra master81 pisze: poprostu czegos usemce brakuje i basta
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą