FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
HELP

Post autor: HELP »

Nie mam jush sił :| na ok dobre 20 prób uzyskania zielonego albo niebieskiego kurczaka płci żeńskiej nie udała sie żadna :-( jush tracę powoli cierpliwość : O HELP ! Co mam zrobić żeby urodziłą mi się wkońcu "dziewczyna" to od czegoś zależy czy to może ślepe zrządzenie losu :/ Robię tak że po urodzinach chłopczyka wczytuję grę ash do skutku ale skutku nie widać.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

kwas

Post autor: kwas »

mam problem nie moge wychodować zadnego choco (poza zóltym) mam W i G(rocket town) oba klasy S i nie moge wychodować nic a próbowałem już kilkadziesiąt razy... zeby tego było mało nie ma ruby weapona na pustyni coś tu jest nie tak... prosze o wskazówki...
BU

Post autor: BU »

Spróbuj dwa wonderfull z midel napewno się uda ;-)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Spróbuj inne kombinacje, masz w linku który podała Yubari
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Mi się Ruby pojawił dopiero jak Ultimate'a pokonałem ;) Co do chocobo spróbuj, miałem ten sam problem co ty, ale wyszło jak skrzyzowałem Wondefull i Mideel.
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

A korzystasz z dobrych ziarenek?
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
kwas

Post autor: kwas »

oczywiscie ze dobrych kiedyś już miałem złotego a teraz coś nie idzie...
Pinkless

Post autor: Pinkless »

Nie wiem jak dojsc do Rocket Town :-( W opisie pisze isc na polnoc... Ale nie ma nigdzie przejscia na polnoc. Na polnoc od Nibelheim jest ta jaskinia z droga prowadzaca do Mako Reactora ze wspomnien Clouda. Zrobilem tam wszystko wedlug opisu (zabilem bossa itd). Wrocilem do Nibelheim i kropka. Oblazlem cala polnoc w poszukiwaniu luki wsrod gor zeby dostac sie do Rocket Twon i nic. Nie ma! Wrocilem do tej jaskini (sciezki Mako...) i tez nie ma nigdzie przejscia :-( Niewiem co robic. Gram wersje PSX.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jeeeez....
Na dole znajdziesz też Save Point. Zapisz w nim grę i pokonaj bossa.Teraz możesz wybrać dwie drogi. Jedna to właściwe wyjście, drugą (dolną) dotrzesz do kilku innych lokacji, a w dodatku znajdziesz garść przydatnych przedmiotów. Oto jak należy iść. Gdy wyjdziesz z pomieszczenia z Save Pointem i zeskoczysz piętro niżej, to udaj się od razu do wejścia do jaskini przy miejscu, w którym Cloud zeskoczył. W tej jaskini znajdziesz Elixir - aby do niego dojść musisz wejść do tunelu na północy jaskini, a następnie przejść tunelem (nie widać postaci) do skrzynki. Teraz idź dalej. Na polanie z drzewem znajdziesz materię Elemental. Idź dalej. W kolejnej jaskini znajdziesz Sniper CR. Idź do kolejnej lokacji. Długa droga po zboczu góry zaprowadzi cię do reaktora, który pamiętasz ze wspomnień Clouda. W środku nie da się nic zrobić, za to po wyjściu z reaktora udaj się za niego, gdzie znajdziesz drzwi prowadzące do pomieszczenia z rurami. Teraz możesz już opuścić cały kompleks górski Nibelheim i wyjść na mapę świata. Obchodząc góry dotrzesz do Rocket Town.
Trochę pomyślunku -_-
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Pinkless

Heh.... Nic z tego. Jak wyjde wyjsciem tam gdzie byl boss to mnie przenosi do Niebelheim :-( Pojawiam sie centralnie w miescie :-(
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Boże Święty T_T. Wychodzisz wyjściem, gdzie był Materia Keeper, NIE zeskakujesz tylko idziesz zakrętem w góre (środek planszy). Wychodzisz na mape świata ochodzisz góry i od okrągłgo lasku grzejesz na północ i północny-wschód.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Pinkless

Boze.... Wlasnie ze jak wychodze tam gdzie byl Materia Keeper to przenosi mnie odrazui do Nebelheim. Jak wychodze tym ktorym wlazlem to znajduje sie przed jaskina i musze pare krokow na poludnie zrobic, zeby dojs do Nebelheim. Bo mam tylko Nebelheim na poludniu, a na polnocy grote (sciezke do Mako Reactora).
jaga2

Post autor: jaga2 »

Ooo, kolega znalazł TELEPORT :D Ale na poważnie, pierwszy raz o tym słyszę, ale może wgraj wcześniej nagranego save'a i spróbuj przejść grotę jeszcze raz. Może się uda. Jeżeli to nie pomoże i wszystko napewno robisz dobrze to już tylko jakiś błąd, albo pirat i wtedy tylko PORAŻKA.
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

A nie było tam przypadkiem wyjścia przed reaktorem? Nie wiem, do końca ale mi sie tak wydaje...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”