FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

statick

błagam...niech mi ktos pomoże zdobyć ekskalibura w FF9

Post autor: statick »

Nie wiem ja wy, ale ja nie mogę kupić na aukcji w Treno tego przeklętego przedmiotu żeby go potem wymienić na ten miecz. Może mi ktoś pomoże...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Będziesz błagał o wybaczenie jak Cie banem za ślepote i ignorancję, potraktuję. :evil: Dział HELP jest na czerwono! Jeszcze raz, a zakopiesz się w samodzielnie wykopanym grobie. Obiecuję! :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=30
-__-'
po1) Kup:Une's Mirror, Doga's Artifact, Griffin's Heart, Rat Tail
po2) Sprzedaj każdy z przedmiotów mieszkańcom (tak jak jest w opisie)
po3)
Magicial Fingerprint, dostępny jedynie na czwartej płycie
(pojawi się dopiero gdy kupisz i sprzedasz przedmioty z punktu 1)

<następnym razem umieszczaj tematy w odpowiednich działach bo Go Go nabije Cię na pal :lol: >
Munkar

Post autor: Munkar »

Mam takie pytanie. gdzie mozna znalezc (w którym miejscu, dokładnie) Kain's Lance. Dziekuje z góry i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Pomieszczenie z Save Pointem zaraz na początku Memorii. Szukaj po prawej stronie w miejscu, gdzie są kolumny.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Munkar

Post autor: Munkar »

Jeszcze raz dziekuję. :razz:
Kuja

chocobo paradise

Post autor: Kuja »

Mam pytanko jestem na 4 CD zrobione wszystkie chocography, wszystkie skarby odnalezione a jednak kiedy jestem w chocobo paradise i gadam z grubym to nie wysyla mnie abym odwiedził wszystkie plaże, o co chodzi? prosze o szybką odpowiedż.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Wystarczy zajrzeć do działu FF9 -> Chocograph.
Kuja

Problem w tym, że zrobiłem wszystko jak było opisane w dziale chocograph i dalej nic.
Hmmm... być może popełniłem gdzieś błąd-wszystko możliwe ale na moje rozeznanie wszystko powinno byc OK. Ktoś ma jakiś pomysł?
Kuja

Sęk w tym że tak, raczej nie mogłem czegoś przeoczyć (choć wszystko jest możliwe) może gdzieś bład wystąpił?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

A grałeś z nim w karty?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Kuja

Tak kilka razy grałem i wygrywałem na poczatku przyleciał Mene potem juz go nie było za każdym razem mówił (gruby) żebym leciał dalej odkrywać po rozmowie z innymi chocobosami nic nie wynikało, mówiły tylko o skarbach, że niektóre są ukryte i o miejscach gdzie są, ale mam wszystkie kawałki chocograph pieces i wszystkie skarby.
Tak jak już pisałem wszystko zrobione jak było napisane w opisie...
Będę próbował jeszcze raz sprawdzić wszystkie miejsca.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Skoro odnalazłes już wszystko udaj sie na najblizszą plażę i wciskaj po kolei każdy klawisz. Jesli po chwili usłyszysz cichy dziwęk udaj sie na kolejne plaże i wciskaj ten sam przycisk co wcześniej. Powinno sie udac.
trisagion

Post autor: trisagion »

Zdobyłem wszystkie chocography,znalazłem wszystkie szczeliny skalne,mam 3 "skarby" z bulgoczących wód i nie mogę wydobyć ostatniego,przy zatopionej Shimering Island.Nurkowałem 99 razy wokół wokół tej góry lodowej z kolorową wodą w środku,raz przy razie i nic!!Proszę o dokładną lokalizację ostatniego skarbu.W tej chwili jestem na etapie przechodzenia przez zamek Ipsen's Castle(gdzie trzeba zebrać 4 artefakty żywiołów3cd) :sad:
Kuja

Musisz szukać miejsce nie ma znaków szczególnych ja sie też z tym meczyłem aż w końcu sie udało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”