Kącik matematyczny
Moderator: Moderatorzy
Mówiłem ze to jest proste tylko zapomniałem dodać, ze głupie
ale było mi to potrzebne to doc zegos innego, tzn napsianie tego tutaj. Konkretnie starałem się znaleźć jakąś inną liczbe pierwszą, którą można przedstawić w podobny sposób i nie byłem w stanie nic takiego znaleźć i czy macie jakis pomysł jakby taką inną liczbe znaleźć? (tzn czy jest możliwe znalezienie takiej innej liczby pierwszej, która w liczbach urojonych przestaje byc pierwszą?) bo mi się nie udało 

-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
No ale jak Boniego nie ma na forum to nie chcę, aby ktoś mnie wyprzedził.

Poprawione ostatecznie.
Ta koniunkcja w ostatniej linii to powinna być alternatywa. Sorry, ale juz mi się tego nie chce poprawiać, bo to by było kolejna minuta spędzona z wordem, paintem i imageshackiem. Musiałbym to poprawiać najpierw w wordzie (i to jeszcze w Microsoft Equation), potem do painta wkleić, obrobić, zapisać jako JPG i dopiero shostować i wkleić link. Za dużo roboty jak na jeden znak.
Perfidne ??? Przecież to tylko parę przekształceń. O ile gdzieś czegoś nie pominąłem...Boni pisze:Perfidne, wiem

Poprawione ostatecznie.
Ta koniunkcja w ostatniej linii to powinna być alternatywa. Sorry, ale juz mi się tego nie chce poprawiać, bo to by było kolejna minuta spędzona z wordem, paintem i imageshackiem. Musiałbym to poprawiać najpierw w wordzie (i to jeszcze w Microsoft Equation), potem do painta wkleić, obrobić, zapisać jako JPG i dopiero shostować i wkleić link. Za dużo roboty jak na jeden znak.
Ostatnio zmieniony czw 17 lis, 2005 22:36 przez Zeratul, łącznie zmieniany 3 razy.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Po pierwsze tam będzie kwastyfikator lub a nie i. :D
A sprawa jest prosta. 1/2 jest większa od jednego, gdy wykładnik jest mniejszy od zera. Skoro wykładnik jest mniejszy od zera, to iloczyn dzielnej i dzielnika też jest mniejszy od zera. Potem zostaje narysować parabolę i już.
Napisałem perfidne, w sensie, że perfidnie łatwe. Każdy rozumie jak chce. :D
A sprawa jest prosta. 1/2 jest większa od jednego, gdy wykładnik jest mniejszy od zera. Skoro wykładnik jest mniejszy od zera, to iloczyn dzielnej i dzielnika też jest mniejszy od zera. Potem zostaje narysować parabolę i już.
Napisałem perfidne, w sensie, że perfidnie łatwe. Każdy rozumie jak chce. :D
glamorous vamp
Poprawiłem ostatecznie i teraz powinno byc to dobrze zapisane. Ja po prostu takich rzeczy nie brałem i musiałem sie troche pozastanawiać. A ten operator koniunkcji w ostatniej linii to powinna być alternatywa. Po prostu pomyłka przy pisaniu. Miałem na myśli oczywiście alternatywę.
Heh. Oczywiście wszystko super, ale gdybyś tak zrobił pisząc konkurs matematyczny to by się do Ciebie przyczepili, bo z paraboli teoretycznie nie da się odczytać pierwiastków równania. W takim przypadku trzeba to zrobić za pomocą wzorów, o czym chyba wszyscy wiedzą.Boni pisze:Potem zostaje narysować parabolę i już.
[ Dodano: Czw 17 Lis, 2005 22:45 ]
A tak właściwie to coś mi się zdaje, że ja tu dawałem jakieś zadania małe, których nikt nie zrobił i o których wszyscy zapomnieli.
Przecież jak nie znam pierwiastków to paraboli nie narysuję... Pisząc to uważałem, że znalezienie pierwiastków jest oczywiste... z resztą był to skrót myślowy, bo jakoś nie widzą mi się ostatnio dłuższe dywagacje... (przeklęta historiaZeratul pisze:bo z paraboli teoretycznie nie da się odczytać pierwiastków równania

glamorous vamp