Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

ja moje imie zawdzięczam babci ( kochana babcia ...zawsez musi się wtracac -_-)

hmm...a to nie wiedziałam że Nightwish się rozpada ....e ....płakac nie bede ^^

już wiem o czym zaponiałam napisac -_-"

O Gorillaz :D

Po przesłuchaniu pierwszej płyty moje zdanie o tym zespole było jak najbardziej pozytywne :) płyta rózni się troche od moich ulubionych gatunków muzycznych, ale moze własnie przez ta odmianę tak mnie urzekła :) Re-hash, tomorrow comes today, no i oczywiście clint eastwood to jedne z moich ulubionych utworów z płyty ..

niestety nie wiem jak się prezentuje najnowasza płyta, ale po Dare i Feel good inc cos mi się zdaje, ze nie bedzie podobna do poprzedniej :?
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Coco pisze:ale takie stare plyty (mowie o tych,ktorych ja slucham) sa fajne czesto lepsze od tych nowych
Bo kiedyś muzyka była robiona przez ludzi,którzy wiedzili czego chcą, z pasji z miłosci do niej.
Kiedys liczyło sie wszystko,muzyka,tekst,wykonanie.A teraz :?: byle jakis dzieciak wyskoczy nie wiadomo skąd,słowa w stylu"kojchaj mnie,całuj mnie,kochaj mnie..."poprostu lol,w teledyskach to teraz sie liczy by było jak najwięcej kobiecego i nie koniecznie ubraneg ciała,kręcenie pośldakami itp.
Za dużo dzieciarni w muzyce,np. ta co Ireth ma ją na avku ( jeśli sie myle to mnie popraw Ireth ).
Powiem tak,obecnie muzyka a raczej jej wybrane gatunki schodzą na psy.
Śmiac mi sie chce,z tych wypowiedzi tych jedno-sezonowych-pseudo artystów tfu :!: "No insipracją dla mnie był(a)..." hahah,przeciez oni nawet nie wiedzą co to jest inspiracja :lol:.Jacyś zwycięzcy Idola-lola to kolejna pomyłka w światku muzycznym.
To tak po krutce,co myśle na ten temat.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

:shock: Tomajs ale o co .... :shock:

ja mam na avie okładke płyty dvd :lol:

Ekhmm ..muzyka dalej jest tworzona z pasją :D tylko ludzie, którzy ją tworzą nie zdobywają popularności...

Przykłan?? nasz regionalny ( fajne słowo ....raczej wioskowy XD) erefenik ....

po prostu festiwal niezależnych ....grają tam zespoły z okolic ..zespoły, które dopiero startują, chcą sie pokazac, a grają z czystej radości grania ...dla siebie....

I wbrew pozorom wcale nie jest to muzyka płytka ...oj nie ....tegoroczny festiwal prezentował naprawdę wysoki poziom... Młodzież widzi co się wokół nich dzieje i potrafi to oddać ( no piosenka o Rumi albo butmistrzu sąsiedniego miasta :D)

Grali głównie punk ,reggae, rock ....i coś co nazwali muzyką eksperymentalną ...świetne to było...

Może i to nie są szczyty sceny muzycznej, ale do mnie ta muzyka po prostu trafia :)
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

TomajS pisze:Bo kiedyś muzyka była robiona przez ludzi,którzy wiedzili czego chcą, z pasji z miłosci do niej.
czyzbys sadzil ze obecne kawalki np u2 nie maja juz duszy?? < w dalszym ciagu istnieja ludzie,ktorzy robia muzyke z prawdziwa pasja i nie ma w niej nic komercyjnego>
btw chcialabym zwrocic uwage na materiall,ktory niekeidy proponuje nam mtv classic,teraz classic to takze britney i ewabezsens :roll: nie chcialabym,aby moje dzieci < ale glupoty gadam:]> uwazaly,ze to byly klasyki za moich czasow ....

Ireth pisze:muzyka dalej jest tworzona z pasją n tylko ludzie, którzy ją tworzą nie zdobywają popularności...
no wlasnie :)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Garnet pisze: czyzbys sadzil ze obecne kawalki np u2 nie maja juz duszy?? < w dalszym ciagu istnieja ludzie,ktorzy robia muzyke z prawdziwa pasja i nie ma w niej nic komercyjnego>
Zresztą właśnie dlatego U2 zrobili 8-lenią przerwę w graniu, by odnowić siły, odświeżyć się i móc wpaść na nowe pomysły, zamiast serwować odgrzewane kotlety.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Ajj..źle sie wyraziłem.

Po pierwsze: Ireth małem na myśli te zespoły co to grają w nich jakies nastoletnie gwiazdki ( dobre określenie :lol: ).
Wiem ze są zepsoły w których ludzie wiedzą co robią i robią to z miłosci do muzyki.Fakt zapomniałem wpsomniec o takiej muzyce i takich ludziach.
Mandaryna,Doda elektroda ( :lol: ) i jeszcze pare innych zepsołów,to o takch ludzi i taką muzyke mi chodziło,jest to absolutny kicz,totalna wiocha ( wiem że obrazam tu ludzi którym sie to podoba,ale dla mnie to nie jest muzyka).

Wspomniałaś o ludziach którzy robią muzyke,a nie zdobywają popularności.
Nie moga jej zdobyć a nie sie rozwinąć,skro ludzie wolą jaką papke którą oferuje nam obecnie TV i Radio.
Wkurza mnie że jakis zepsół pracuje ciężko nad materiałem,sami dochodzą do tego by to nagrać,potem szukają producenta/wydawcy i nie udaje im sie.
Np.mój znajomy:Z zespołem maja juz materiał na płyte od ponad 1.5 roku i będą sie wydawać w Angli,bo w polsce rynek jest za mały na to i za GŁUPI :!:.
( grają metal progresywny,jazz i jeszcze kilka innych gatunków które ciężako określić - dla mnie to jest swietne brzmienie )
Jest dużo zepsołów które giną na starcie w całym tym natłoku nowych super boysbandów,mandaryn i jakis innych zagranicznych gówienek.
Wystarczy spojrzeć co słucha polski rynek.Listy przebojów mówia same za siebie:jakieś pokrecone żaby i inne pierdoły.Czemu nie ma na pierwszych miejsach jakis zepsołów rockowych,metalowych,jazzowych itp. tylko jakiś Hop-hip,blach music ( 50cent i cała reszta ).
Smieszą mnei te wszystkie programy typu Idol ( mówie tu całym świecie teraz)
Wygra taki "wokalista" casting i juz mu wrózą wspaniałą kariere i cuda nie widy.Nagra jedną piosenke która jest walcowana 30x dziennie,a po roku już nikt nie pamięta jego/ej.
Więc jak nowe młode zespoły maja zdobyc jakąs popularnosc na szerszą skale,skro rynek jest napchany i nadal podsycany takimi badziewiami.
W Sopocie sie zachwycali tak tą brodka ze prawie im po gaciach ciekło :roll:
Ja sie pytam"czy za rok dwa lata też bedą sie nią tak zachwycać.

Czy obecne zepsoły nie graja juz z duszą :?:
Garnet pisze:czyzbys sadzil ze obecne kawalki np u2 nie maja juz duszy?? < w dalszym ciagu istnieja ludzie,ktorzy robia muzyke z prawdziwa pasja i nie ma w niej nic komercyjnego>
Swietny przykład Aniu :)

Polecam sie zapoznać z historia zepsołu,ale tak dokładniej ( np. kśiążka "Bono swiety i grzeszny" )
Zepsół zaczynał dosłownie zniczym,oni grac nie umieli,śpiewać,nie mieli promotora i nikogo kto bym pomógł.
A teraz :?: prosze bardzo gigańci swiatowego Rocka,dla czego przez tyle lat ich popularnośc nie spadła :?: robią to z miłosci do muzyki,chcą tylko grac,wiedzą ile musieli wylać z siebie potu,by to osiagnąć,ich piosenki to kolejne HITy na świecie.Jest masa innych zepsołów/wykonawców których by można tu przedstawić.I nie są komercyjni przy tym :!:
Myśle że nie musze już pisać co sądze o U2 i ich twórczości.
Są zepsoły które nadal robnia świetną muzyke i robią to z
Garnet pisze:btw chcialabym zwrocic uwage na materiall,ktory niekeidy proponuje nam mtv classic,teraz classic to takze britney i ewabezsens nie chcialabym,aby moje dzieci < ale glupoty gadam:]> uwazaly,ze to byly klasyki za moich czasow ....
miłosci do niej.

No MTV i VIVA to już wogóle jest przesada,taka komercha sie tam kręci,że przykro patrzeć.
Dzsiaj by psołuchac czeoś dobrego to zostaja wybrane audycje w radiu i jakieś prywatne radia internetowe,które pormója wybrany gatunek.
Rozumie że komus sie nie podoba twórczośc np. DT,Lacrimosy ( btw: brak jak usłyszał "schakal" to puscił tekst "Co to za muzyk cmentarna,aż chce sie umierać" rozbaiwł mnie tym,ale mniejsza o to ) i wielu wielu innych zepsołów,bo ma do tego prawo,ale rynek jest juz tak ogłupiony tym wszystki,że trudno to zmienić.

To tak po krótce wyjaśnienie tego wszystkiego.Mam nadzieje że teraz nikt nie powiem że ja uwarzam"dzisiejsza muza jest fee i bee a kiedys była super i wogóle" Bo przecież inaczej bym nie słuchał już Dream Theater który obchodzi 20-lecie swojej twórczości.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Dokładnie TomajS :wink:

Ja w wakacje zostałam wryta w krzesło za sprawą niejakiej Ewy Sonnet i jej piosenki o R'n'B :shock:

Racja ,że dalej istnieje muzyka tworzona z pasją, która gdzies tam zdobywa popularnośc ( Depeche Mode tez nieźle się trzyma )

Ale strasznie mi szkoda tych utalentowanych ludzi, o których świat się nigdy nie dowie ( jka juz wspominałam "moje" wioskowe zespoły )

Według mnie przebijają tą popową papkę a'la Viva... no ale dzisiajtekst piosenek im głupszy, tym lepiej się sprzeda ... ( po "Candy Shop" mam uraz do dzisiaj..... :shock: )
+. - > kropek z procesją
Dante19

Post autor: Dante19 »

A według mnie najlepsi są Iron Maiden , Judas Prist iChildren of bodom
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A byłbys dać jakieś argumenty? Bo o to chodzi w forum, że jakiś argumentujesz swoje wypowiedzi.

Yoko Kanno - cudowny głos, cudowne piosenki. IMO ideał piosenkarki. Dzięki niej wiele anime się uratowało, dzięki niej wiele stało się przebojami.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Yoko Kanno - cudowny głos, cudowne piosenki. IMO ideał piosenkarki. Dzięki niej wiele anime się uratowało, dzięki niej wiele stało się przebojami.
bla bla bleeeeee jakie to wymuszone :razz:
Zepsół zaczynał dosłownie zniczym,oni grac nie umieli,śpiewać,nie mieli promotora i nikogo kto bym pomógł.
Bono tylko grać nie umiał, i tylko i wyłącznie ze względu na swoją nieprzydatność wrzucono go do wokalu. Kto by pomyślał że to przez przypadek stworzył nam się jeden z "tych" głosów-symboli który rozpoznają nawet koczownicze plemiona żyjące w centralnej Afryce.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Dante pisze:Bono tylko grać nie umiał, i tylko i wyłącznie ze względu na swoją nieprzydatność wrzucono go do wokalu
Śpiewanie na początku też mu nie szło za bardzo,chcieli nawet w pewnym momencie,by został menażerem.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Skoro to temat o muzyce to chyba można wspomnieć tu o MTV Europe Music Europe :D Na tej stronie http://www.mtv.pl/index.php?d=2&p=2&n=670 są wszyscy laureaci. Osobiście to najbardziej cieszę się z wygranej The Rasmus jako najlepszego fińskiego zespołu no i dwóch statuetek Green Day :] A powtórka gali ma być w weekend jakby ktoś nie wiedział ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Najlepszy Wykonawca (Muzyka Alternatywna) - System Of a Down :) A jak :D

Na ich oficjalnej stronce (http://www.systemofadown.com) możecie sobie posłuchać ich nowego utworku - "Hypnotize" z płytki o tym samym tytule. Jak dla mnie trzyma poziom z ostatnijej płytki czyli bardzo dobry ;) Premiera 22 listopada :D
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Dante pisze:Bono tylko grać nie umiał, i tylko i wyłącznie ze względu na swoją nieprzydatność wrzucono go do wokalu.
A w takim polskim Hunterze Drak nie chiał śpiewać, a tylko zajmować się graniem na ukochanym elektryku. Bardzo dobrze, że reszcie członków zespołu udało się nakłonić go do wokalu... Ale miał jedno ale, że i tak będzie grał na gitarce. Oczywiście prowadzącej (jego solówki są super, szczególnie te z płyty "Requiem"; szkoda, że na nowej płycie jest ich tak mało...) Nie wyobrażam sobie teraz kogoś innego na wokalu w Hunterze... CZekam z utęsknieniem na 27 listopada. Wtedy to Hunter zawita do Poznania, a ja tam muszę być... za wszelką cenę (w tym przypadku to tylko 20 zł :lol: ) :razz:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

oo :lol:

Obrazek
gackt w czasach liceum XD :lol:
http://minami.fm.interia.pl/nieogolony% ... %5E%5E.bmp a tu- jak w adresie XD

btw obejrzalam sobie bonusowy dysk zalaczony do dvd Inivite to Immortality Moi dix Mois...aa.. Mana spacerujacy po miastach Europy ^^ ...a jak ludzie sie patrzyli XDD < ze tez mnie tam nie bylo :( > qrde niezle mu wychodiz chodzenie na 10 cm koturnach :] /w ogole fajny bonusik pokazujacy zespol za kulisami/
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”