FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Shimon pisze:2.czy ktos zdobyl ta karte od kogos innego niz Weapon Master Hunt??
Możliwe że możesz ją zdobyć w Memorii grając w karty z poukrywanymi duchami...
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Shimon pisze:jak duza jest szansa na uzycie karty Excalibur II przez przeciwnika
baaaaaaardzo mała. Mi się pojawiła raz na 40 gier.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
marek

Post autor: marek »

Pozdrawiam.
Po uwolnieniu Dagger z rąk Zorna i Thorna i po pokonaniu Beatrix,gdy ona się do mnie przyłącza Dagger nie posiada summonów.Nie ma śladu po summonach,nawet w menu "SUMMON" w czasie walki jest pusto,nie ma nic !?Nie mogłem pokonać węża...Teraz jestem na etapie zbierania skarbów Fossil Roo.Mam odpowiednią liczbę MP by przyzwać summony.
Czy mógłbyś mi powiedzieć o co chodzi.Co muszę zrobić aby odzyskać summony!!Czy czegoś nie znalazłem,coś pominąłem? :sad:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Musisz wyekwipować Garnet odpowiednie przedmioty, dzięki którym ona się nauczy przyzywania summonów.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Izrail pisze:
Shimon pisze:jak duza jest szansa na uzycie karty Excalibur II przez przeciwnika
baaaaaaardzo mała. Mi się pojawiła raz na 40 gier.
to chyba mialem fart,bo mi sie pojawila za jakims 6-7 razem :grin:

ogolnie sprawa juz nieaktualna,mam wszystkie karty ;)
Liquid1

Help!

Post autor: Liquid1 »

~Prośba:
Jestem na 3 płycie,i muszę dostać się na Zaginony Kontynent (m.in. do Oeilvert).Nie wiem jak i gdzie można wylądować statkiem,gdyż wszędzie brzeg jest niedostepny.
Liquid1

Post autor: Liquid1 »

Thx za pomoc OneWingedAngel:).Jusz znalazłem:)
SeveruS

Post autor: SeveruS »

Jestem tu nowy i mam problem. Doszedłem już do 3 cd do Dessert Palace i do tej pory nie urzyłem jeszcze ani jednego summona, nie rozumiem o co chodzi, summony zniknęły nawet jak odzyskałem te wszystkie kamienie, w solucjach nic kurde nie npisze jak się nauczyć kolejnych summonów, nie rozumiem też (może jestem kretynem ale nie wiem o co chodzi) co to są przedmioty sdd-on, jak ich urzywać, jak equipować, w którym miejscu?? Już mnie szlag trafia bo nie umiem sobie z tym poradzić. Gdzieś wyczytałem że nowych stworków uczyć się trzeba z kamieni typu topaz, saphire itp. tylko kurde jak? Tego nikt nie raczył wyjaśnić.... Proszę o pomoc...
SeveruS

Post autor: SeveruS »

wielkie dzięki, teraz już widzę gdzie się pogubiłem... nie sprawdzałem poszczegulnych itemów tylko urzywałem opcji "optimize", dlatego nie widziałem tych opcji... dzięki :D

P.S>
Wie ktoś może gdzie znajdę kamień Rubby? przypadkiem straciłem jedyny egzemplarz..
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ehhh (westchnięcie)

Sprawdź w Bestiary , który wróg zostawia rubiny.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

Post autor: Gość »

yo :] przeszelem FF8 i pozostaje on moim idealem :] (fabula i walka wymiataja)

niedawno ukonczylem FF7 i tez swietnie sie bawilem teraz FF9 :]

a wiec nie wiem co z tym Air Gardenem ... podobno najlatwiej znalezdz go na jednej z wysp archipelagu forgoten continent ale ... na ktorej ?!

Obrazek
qri

Post autor: qri »

ups sie zapomnialem zalogowac :] to moj post ze skrinem
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg Szukaj na mapoie znaczków Chocobo, takicj jak w legendzie mapy
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
qri

uwaznie wszystko przeczytalem mam wszystki 6 kawalkow w Key Items tylko poprostu nie wiem jak wyglada ten ćień ... wiec sobie bd wchodzil do Daguerro(?) i wychodzil tylko na ktorej to wysepce jest bo ta mapka jest dosc niedokladna ......

[ Dodano: Sro 05 Paź, 2005 15:31 ]
a running shoes wcale nie bylo w tym skarbie co sie z balkoniku skacze :/
qri

ahm bo pisze w Ekwipunku na stronie Krypty:
Nazwa
Running Shoes
(...)
Gdzie można znaleźć/kupić?

Synth: Battle Boots i Emerald w Black Mage Village (2wizyta).
Pokonaj Amdusius w sklepie z bronią w Treno (CD3).
Chocograh: Pieniąca się woda dostępna z balkonu Quan's Dweling. (!!!)

ponadto pokonalem tego potworka i dostalem 15000 zamiast butow .... BIG LOL (lepiej to poprawcie albo dajcie znac jesli mam zjanowana wersje na Emulatorku ....)

BTW> powie mi ktos ktora to wyspa ? czy na kazdej moze sie ten punkt pojawic (wiem ze to jedno z 4 miejsc w ktorym sie pojawia w oparciu o ta mapke)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”