FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
świeżak

Post autor: świeżak »

rozumiem wielkie dzieki.
sorki za kłopot
lownoise

Problem ze zdobyciem Magus Sisters

Post autor: lownoise »

mam problem ze zdobyciem Magus Sisters. Mam wszystkie potrzebne rzeczy a za chiny nie moge otworzyc tego przejscia.Zrobilem tak "Aby zdobyć tego Aeona (a właściwie trzy Aeony, które występują razem) musisz się napracować.Po pierwsze musisz mieć wszystkie pozostałe Aeony, po drugie - musisz pokonać wszystkie Aeony Belgamine - znajdziesz ją w Remiem Temple. Nagrodą za ten czyn będzie Flower Sceptor - za pokonanie Bahamuta. Do Remiem Temple dostaniesz się na Chocobosie, z południowo-wschodniego krańca Calm Lands - przy zrujnowanym mostku leży żółto piórko, do którego należy podjechać na Chocobosie i wcisnąć X. Dalsza droga jest prosta. To jeszcze nie koniec - musisz złapać każdego z potworów Mount Gagazet, aby odblokować Catoblepasa na Monsters Arenie - dodatkowo otrzymasz za to Blossom Crown. Flower Sceptro i Blossom Crown otworzą przejście w Remiem Temple - i tak trzy siostry dołączą do ciebie!". zrobilem to wszystko i w swiatyni nie moge otworzyc tego przejscia.PROSZE POMOZCIE
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Sprawdź w Key Itemach czy masz Flower Sceptor i Blossom Crown. Jeśli je napewno masz, to spróbuj jeszcze raz pokonać Aeony Belgamine. No i napewno masz wszystkie Aeony?
lownoise

siemano i dzienki za odpis posluhcaj mam zrobione wszystko zeby zdobyc magnum sister i mam mysle ze wszystkie aeons Valefor-infrit-shiwa-ixion-bahamut-yojimbo niemam animy bo jest dodatkowa jak mozesz to napisz dzis czy musze miec anime lub co jest nie tak dzienki
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

lownoise jak nie zaczniesz pisać po ludzku, to zasmakujesz Delta Attack. :evil: :evil: :evil:

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=10

Nienawidze ignorantów.
lownoise

Skarb w bevelle

probuje zdobyc Anime ale nie znalazlem skarbu w Bevelle.mam pytanie czy wogule moge tam wrocic zeby odnalezc ten skarb
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

do Bevelle nie można sie wrócić.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

skarbu w Bevelle chyba nie można ominąć. Trzeba go otworzyć, by przejść dalej, do Chamber of the fayth. Przynajmniej ja tak zauważyłam (znajdują się tam dwa skarby, po jeden trzeba się pofatygować, a drugi stoi na drodze i to jest właśnei ten ważny ;) )
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Witam !! Mam pytanko odnosnie umiejetnosci Riku "Master Thief". Jak ja zdobyć ?? Wiem że podobno trezba otworzyc 4 skrzynki w wyscigu Chocobo, ale otwieram, nawet 5 i nic. Moze mi ktos objasnic jak zdobyc ta umiejetnosc. Moze to nie te wyscigi ? ( mi chodzi o te na prawo od swiatyni w calm land..
Gość

Post autor: Gość »

No dobrze, tyle to i sam sie domyslilem ale nadal niewiem skad wziasc te "Pendulum" zeby wbic w zbroje. Co z tymi wyscigami ??
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Tak trudno sprawdzić? -_-'

Pendulum - po śmierci zostawia Neslug (Monster Arena), za overkill'a x2

Żeby uprzedzić kolejne pytanie:

Neslug
HP: 3 000 000
Kradzież (zwykle): Gambler`s Spirit
Kradzież (rzadko): Friend Sphere
Zostawia (często): Pendulum
Zostawia (rzadko): Dark Matter

Strategia pokonania:
Potrzebne postaci z wysokim HP, Str., Def., Mag., zbroje z Confusion Proof, Break HP Limit, Auto-Phoenix. Hastega i zakładamy Aoto-Life. Attack Rells, potem Entrust i ponownie A.R. i Quick Hit. Jeśli ślimak użyje Slime, to założone breaki można usunąć za pomocą Dispella. Gdy ślimak straci ok. połowe HP, schowa się do skorupy i zacznie leczyć bardzo silnym Regen i b. silną Curagą. Wtedy za pomocą Silence Granade, zakładamy Silence i zmieniamy skład na postacie z wysokim Mag. (najlepiej żeby miały przynajmniej 210 Mag.) i atakujemy Ultimą na Doublecast'cie, aż muszla pęknie. Jeśli zaś mamy Wakke z wysokim Str.to odpalamy A.R. tak długo, aż muszla pęknie. Po jej rozwaleniu, ślimak zaczyna atakować za każdym razem Slime, więc należy się spieszyć z atakami. W razie cz
ego zakładamy Auto-Life.

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=32

ZANIM się o COKOLWIEK zapytasz, SPRAWDŹ czy nie ma odpowiedzi na stronie. :evil:

Edit by TomajS lol po co Gosiu mu tu wklejasz jeszcze gotową taktyke :shock: gosciu zrobi sie wygodny i będzie myslał,że tak mu sie zawsze będzie podawac gotowe na tacy :roll:
Zell

Post autor: Zell »

Mam pytanie kiedy Tidus dostaje Jecht Shot 2 w blitzballu? Bo zdobyłem wszystkie overdrive dla Waki oraz Jupiter Sigla ale Tidus Jeszcze nie umnie Jecht Shota 2
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Musi mieć bodaj nauczone wszystkie techniki, potem będzie mógł się tej nauczyć. Tak przynajmniej słyszałem.
glamorous vamp
Aaroth Venilion

Post autor: Aaroth Venilion »

mam maly problem
otoz nie moge zalezc ostatniego potwora na monster arene z Thunder Plains
to jest ten potwor ktory "kosztuje" 4000 gili za walke z nim
kto to jest i gdzie go znalezc?(tak wiem ze na TP ale gdzie dokladnie, jezeli takie miejsce jest?)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Gość pisze:Mam pytanie kiedy Tidus dostaje Jecht Shot 2 w blitzballu? Bo zdobyłem wszystkie overdrive dla Waki oraz Jupiter Sigla ale Tidus Jeszcze nie umnie Jecht Shota 2
Jecht Shota 2 się wygrywa w lidze (o ile dobrze pamiętam, a wieki nie grałam w blitza). Wygranie i tak nie gwarantuje ci, ze Tidus się nauczy, gdyz musi on znac przedtem WSZYSTKIE Key Technics.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”