Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Wyczytałem w instrukcji dziś, że popcornu nie wolno w mikrofalówce robić. Garnet, jesteś narażona na śmiertelne niebezpieczeństwo. Twój Cezar i rodzinka też. Wyrzuć te ustrojstwo skażone popcornem zanim będzie za późno!
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:Popcorn w miktfalówce? Ot, tak?
to jest taki specjlany tylko do mikrofalowki,na 2 minuty i pozniej jak sie odpakuje-jest w takiej tekturowej torebce- to tak jakby sie dostalo pocorn w kinie w takim opakowaniu i od razu jest nawe posolony :D
swietny patent jak przyjda gosci i nie masz ich czym poczestowac :]

356Warlock pisze:tak zdecydowanie o smiech jest bardzo łatwo ... wystarczy popatrzeć na polityków... Wink ja przy nich jestem malutki ... (może to dlatego że nie jadam dżemu z marchwi n n )
;)

356Warlock pisze:a przecież niechesz nosić łańcuszków srebrnych po kieszeniach ,żeby cię wiatr nie zwiał na drzewo
:lol: od kilku lat mam ta sama wage i jeszcze mnei nie zniosl na drzewo :lol:

356Warlock pisze:jeśli prowadzisz faktycznie ten styl życia ...spoko ... ja nic do niego nie mam ...ale ...czy dużo "jednak" nosisz tych łąńcuszków w kieszeni
XD 100% wegetaianka nei jestem,choc chcialabym byc ale moja kofana mamusia :]] mam juz jej dostatecznie dosyc wiec nie chce miec jeszcze wiecej problemow na glowie,ale szynki,kilebasy z grilla etc,ryb nie jadam,ale np mielone na obiad czy kawalki w jakiejs salatce to tak

Boni pisze:a w diecie wegetariańskiej krwi nie wolno pić.
kto tak powiedzial?XD

Ababeb pisze:Gdy ja robię kukurydzę to ziarenka na górze nawet nie pękają, a te na dole się przypalają.
kup sobie to co powiedzialam :]

Boni pisze:Wyczytałem w instrukcji dziś, że popcornu nie wolno w mikrofalówce robić
jak wyzej:]

Boni pisze:Twój Cezar i rodzinka też
:D

[ Dodano: Nie 25 Wrz, 2005 18:35 ]
lol..jak widac nie jestecie na czasie jesli chodiz o popcorn :D
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Garnet napisała:
od kilku lat mam ta sama wage i jeszcze mnei nie zniosl na drzewo
jak jeszcze nie zwiał ... to lepiej uważać ;) zdecydowanie lepsze niż łańcuszki są słowniki jezyka chińsko-palestyńskiego i węgiersko-holenderskiego ;) wiatr nie ma szans :D
Garnet napisała:
XD 100% wegetaianka nei jestem,choc chcialabym byc ale moja kofana mamusia :]] mam juz jej dostatecznie dosyc wiec nie chce miec jeszcze wiecej problemow na glowie,ale szynki,kilebasy z grilla etc,ryb nie jadam,ale np mielone na obiad czy kawalki w jakiejs salatce to tak
Fakt o Mamuśke własna trzeba dbać ...tym bardziej jak jest kochana ... no ale na serio ...jak jest fajna stypa nie jadasz czasem ...krwistego steku z grill'a??? :?
Boni napisał:
a w diecie wegetariańskiej krwi nie wolno pić.
...Boni ...słuchaj chłopie ...(raczej czytaj :P ) jeśli krew jest z soji ...to czemu nie ;) ... :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Guys, potraktujcie temat ciut poważniej -_-
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze: to jest taki specjlany tylko do mikrofalowki,na 2 minuty i pozniej jak sie odpakuje-jest w takiej tekturowej torebce- to tak jakby sie dostalo pocorn w kinie w takim opakowaniu i od razu jest nawe posolony
W moim nieomylnum wernyhorskim odczuciu ten patent nie jest dostępny ( w otago :D ) na wschód od Bugu :lol:

Garnet pisze:swietny patent jak przyjda gosci i nie masz ich czym poczestowac :]
A ja sądziłem, że to goście przynoszą poczęstunek :lol:
Garnet pisze:od kilku lat mam ta sama wage i jeszcze mnei nie zniosl na drzewo
Mówmy poważnie. Osoba, która nosi na codzień metalowego, bądź stalowe ozdoby do tego siateczki i tytanowe ciężkie buciaki, to ja się nie dziwię że się nie leci na pobliskie drzewo :]] (no chyba że ktoś się zatacza na sadzonkę XD )

Garnet pisze:Boni napisał/a:
a w diecie wegetariańskiej krwi nie wolno pić.
kto tak powiedzial?XD
Krew w moim paranoidalnym odczuciu jest czymś odzwierzęcym no a w tym przypadku "odczłowieczym". Jako że krew tak samo jak mięso jest tkanką ludzkiego organizmu, no to możemy z tego wnioskować, że krew jest jednym z elementów odrzucanych podczas wegetariańskich egzorcyzmów.

Garnet pisze:lol..jak widac nie jestecie na czasie jesli chodiz o popcorn
Popcorn z przyrodzenia raczej dostaje się gotowy ;] No a swoją drogą jedliście np. popcorn w maśle albo ze szpinakiem? Ja tam wolę zwykły solony.... aczkolwiek nie zdziwię się zbytnie, jeśli okaże się, że Garnet je popcorn wymieszany w keczupie :]

356Warlock pisze:słowniki jezyka chińsko-palestyńskiego i węgiersko-holenderskiego
Masz takowe na zbyciu?

356Warlock pisze:jeśli krew jest z soji ...to czemu nie
No tak, w soi zawieruszyło się małe zwierzątko i ktoś je nieopatrznie wycisną i myślał że krew zrobił z soi. Ta anegdota potwierdza pewną prawidłowość w obecnym przemyśle spożywczym.... Podobnie jak tekścić, bułka koło sera stała i ser w środku miała. Rozumiecie, prawda? ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

356Warlock pisze:.jak jest fajna stypa nie jadasz czasem ...krwistego steku z grill'a???
nie:] krwiste moga byc lepsze rzeczy:]

Boni pisze:W moim nieomylnum wernyhorskim odczuciu ten patent nie jest dostępny ( w otago n ) na wschód od Bugu
zapraszamy na poludnie od otago:P

Boni pisze:Mówmy poważnie. Osoba, która nosi na codzień metalowego, bądź stalowe ozdoby do tego siateczki i tytanowe ciężkie buciaki, to ja się nie dziwię że się nie leci na pobliskie drzewo :]] (no chyba że ktoś się zatacza na sadzonkę XD )
buahaha :lol: wydalo sie dlaczego obkladam sie bizuteria i nosze wysokie obuwie :lol:

Boni pisze:Krew w moim paranoidalnym odczuciu jest czymś odzwierzęcym no a w tym przypadku "odczłowieczym". Jako że krew tak samo jak mięso jest tkanką ludzkiego organizmu, no to możemy z tego wnioskować, że krew jest jednym z elementów odrzucanych podczas wegetariańskich egzorcyzmów.
pisalam ze mam wyjatki jak np z mielonym XD
<pisalam juz ze nie znosze parowek?...bleee..>

Boni pisze:Ja tam wolę zwykły solony.... aczkolwiek nie zdziwię się zbytnie, jeśli okaże się, że Garnet je popcorn wymieszany w keczupie :]
akurat tego jeszcze nie probowalam ^^ podsuneles mi pomysl ^^

btw teraz na onecie byl kiedys artykul ze frytki powoduja raka...hm..jak dla mnie to i tak nic nie zmienia ^^
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Heh, ja frytki rzadko kiedy jem bo mi po nich rozkrywa żołądek na drobniutkie, symetryczne kawałeczki.

Garnet pisze:akurat tego jeszcze nie probowalam ^^ podsuneles mi pomysl ^^
Popcorn wymieszany w ketchupie powoduje wzdęcia :lol: Patrz, bo jeszcze wzdęcia dostaniesz i łatwiej pofruniesz na drzewo.... lol XD

Garnet pisze:pisalam ze mam wyjatki jak np z mielonym XD
Ech... Nie a jakie mielone preferujesz, bo ja na przykład wolę z czosnkiem :lol: ;]
No z cebulką może być... whatever, grunt to nie sklepowe mięso takie mielone bo ono jest tak obrzydliwie wodniste :/

Garnet pisze: nie:] krwiste moga byc lepsze rzeczy:]
Krwawa Mary? Ja tam nie piję alkoholu :]

A teraz kącik naukowy.

Ostatnie badania wykazały, że trzeba jeść bardzo dużo kartofli bo są zdrowe, smaczne i dzięki nim można schudnąć. ;)
glamorous vamp
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Boni pisze:Ostatnie badania wykazały, że trzeba jeść bardzo dużo kartofli bo są zdrowe, smaczne i dzięki nim można schudnąć.
Tia... Szczególnie jak spożywa je się w ciężkim zawiesistym sosie z zasmażką i przypieczoną cebulką. :F Na takim wikcie, waga rzeczywiście drastycznie się zmienia :wink:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

No, a czy ja mówiłem że to była przenośnia? :wink: Heh, to teraz mówię :P

Najlepiej mają ci co jedzą trzy kilo kartofli na obiad i są chudzi jak patyki. :roll:
glamorous vamp
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Boni napisał:
Najlepiej mają ci co jedzą trzy kilo kartofli na obiad i są chudzi jak patyki.
może oni wcale tych kartofli nie jedzą (wiecie ...motyw z jedzeniem przez okno ...a jedzenie na twarzy sąsiada który akurat przypadkowo wychodził ze swojim kundlem na spacerek od żonusi która leje dziada (sąsiada wyżej wspomnianego) za to że jest słaby ... :P
Boni napisał:
No, a czy ja mówiłem że to była przenośnia? Wink Heh, to teraz mówię n
tak ,własnie ... metafora taka :wink: :P
Garnet napisała:
nie:] krwiste moga byc lepsze rzeczy:]
... np??? ;) :P bo nie chce zgadywać ... :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:ja frytki rzadko kiedy jem bo mi po nich rozkrywa żołądek na drobniutkie, symetryczne kawałeczki.
zauwazylam ze czesto masz problemy z zoladkiem ^^

Boni pisze:Nie a jakie mielone preferujesz, bo ja na przykład wolę z czosnkiem
z cebula a dodatek w postaci buraczkow:]

Boni pisze:Ja tam nie piję alkoholu :]
nie piles nigdy wina? nie wiem czy Ci wspolczuc czy ...whatever

Boni pisze:trzeba jeść bardzo dużo kartofli bo są zdrowe, smaczne i dzięki nim można schudnąć
amerykonom to by na pewno sie przydaly :> lepsze to nzi rydz...
nie no kartofle sa zdrowe jesli np sie je nie soli etc
Boni pisze:Najlepiej mają ci co jedzą trzy kilo kartofli na obiad i są chudzi jak patyki.
a wszystko dzieki dobrej przemianie materii :D

356Warlock pisze:np??? n n bo nie chce zgadywać ...
to trudno:]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze: zauwazylam ze czesto masz problemy z zoladkiem ^^
Niestety coś w tym jest co zauważyłaś... Ech, najgorzej jest jak zjem jakichś owoców ze skórą np. jagód.... O sasuna, jak mnie wtedy boli.... Ojej, oj ja biedny oj pogłaszczcie mnie, oj oj oj :D

Garnet pisze:z cebula a dodatek w postaci buraczkow:]
Ostatnio jakoś siostra jak u niej byłem to burakami mnie częstowała. Cóż miałem zrobić. Zjadłem :lol:

Garnet pisze:nie piles nigdy wina? nie wiem czy Ci wspolczuc czy ...whatever
No e znam zapach no i smak też znam (kiedyś wino z kompotem pomyliłem), no ale żeby się delektować to nie miałem okazji. Ej, do czego Ty mnie namawiasz, co? :> Jestem dzieckiem :]

No te kartofle to tylko bez mąki, soli i takich tam. A jedliście może takie kartofle w obierkach? Dziwne to... bez soli i w ogóle bez smaku.... Ale kartofle z ogniska mogą być XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Ziemniaki owszem, ale gotowane, a nie fryty, które już same w sobie są pozbawione większości składników odżywczych (bo to przerobiuone pyry). Do tego fryty są zazwyczaj przyrządzane w głebokim tłuszczu, co znakomicie podnosi poziom LDL i VDL, a w konsekwencji prowadzi do miażdżycy i zawału serca.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Sephiria pisze:VDL
a nie HDL? Whatever.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

HDL to jest właśnie ten porządany rodzaj cholesterolu. Ze zbijaniem poziomu cholesterolu związany jest pewien mit - jego nie można obniżyć całkowicie, bo frakcja HDL jest właśnie bardzo potrzebna, podobnie LDL i VDL, ale w ograniczonych ilościach. Nagły wzrost LDL i VDL interpretuje się właśnie jako zwiększenie poziomu cholesterolu.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”