Dobre książki
Moderator: Moderatorzy
Bardzo dobrą ksiazką, która jest jednocześnie lekturą jest moim zdaniem Dżuma, według mnie to bardoz dobra ksiażka, którą się czyta wyątkowo szybko. Wdług mnie bardzo dobrze pokazuje nam ignoracnję ludiz an to co dizeje się wokół nich i te kilka wybitnych ejdnostek któe starają sie cokolwiek zrobić zeby ratować sytuacje 

-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
ja mialam najlepiej w ostatniej klasie,ja jeszcze nie zdazylam zdobyc jednej ksiazk a tu juz inna omawialismyDante pisze:No cóż, o lekturach wiele nie powiem bo wiele ich nie przeczytałem. Zazwyczaj zaczynałem czytać w ostatecznym terminie, i rzadko kiedy zdążyłem minąć 1/4 zanim nauczyciele poczęli omawiać te "dzieła sztuki" (bleee).

gdzie Ty mieszkasz?? dwie dalsze czesci-wampir lestat oraz krolowa potepionych,mozna dosac w empiku/ksiegarni/taniej ksiazce/allegroDante pisze:Problem polega na tym ze ciężko dostać resztę jej książek
jelsi mowimy o dalszych to faktycznie trudno,bo wiekszosc nawet in polish nei wydali <albo jak wydali to 1 raz i trudno dostac te wydania>,no ale moge sie pochwalic ze juz mam prawie cala serie:) <teraz po przeczytaniu Zlodzieja Cial,biore sie za Memnoch the Devil>
ale mamy tez np wampira armanda juz po polsku...oby dalej cos ruszylo
siostra kupila wczoraj Purpurowa Rzeki...jak skonczy sama sie za to biore

[ Dodano: Pią 23 Wrz, 2005 12:51 ]
o dzuma tak fajna jest

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
A ja zaopatrzyłem się w książkę o gotycyźmie, o wampirach... Jest tam mowa m in o Stephenie Kingu albo o Annie Rice i masie innych, np. Sade. Dopiero zaczynam lektórę ale już mi się podoba
Ciekawe cóż tam ciekawego o frankensteinie i o wampach usłyszę...
No o Kingu to wiadomo że same dobre rzeczy 

glamorous vamp
Boni masz moze na mysli ta ksiazke?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64180801
bo caly zcas psozukuje kogos kto by mi napisal o niej recenzje
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 2005 00:20 ]
chociaz jest inna ksiazka ktora jak pamietam tez nosi tytul gotycyzm i tam jest wiecej o wampirach..
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64180801
bo caly zcas psozukuje kogos kto by mi napisal o niej recenzje

[ Dodano: Czw 29 Wrz, 2005 00:20 ]
chociaz jest inna ksiazka ktora jak pamietam tez nosi tytul gotycyzm i tam jest wiecej o wampirach..
Tak to ta książka :D
Chcę zauważyć że na tej aukcji jest przeceniona. W wydawnictwie ja ją zakupiłem za 30 zł, 20 zł różnicy ;]
A co do książki, na razie sam wstęp i kawałek pierwszego rozdziału przeczytałem :D Jak się zagłębie mocniej to zdam zapierającą dech w piersiach relację.
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 2005 ]
Jak to pisałem, gołąb łomotnął w okno. Mało nie umarłem tak mnie wystraszył O_o'
Chcę zauważyć że na tej aukcji jest przeceniona. W wydawnictwie ja ją zakupiłem za 30 zł, 20 zł różnicy ;]
A co do książki, na razie sam wstęp i kawałek pierwszego rozdziału przeczytałem :D Jak się zagłębie mocniej to zdam zapierającą dech w piersiach relację.

[ Dodano: Czw 29 Wrz, 2005 ]
Jak to pisałem, gołąb łomotnął w okno. Mało nie umarłem tak mnie wystraszył O_o'
glamorous vamp
to ze licytacja zaszla tak daleko,nie ma nic wspolnego z cena za jaka wystawil ja sprzedawca :]Boni pisze:Chcę zauważyć że na tej aukcji jest przeceniona
4. Motywy wampiryczne w gotyckim świecie Edgara Allana Poego
jakbys mogl cos wiecej o tym rozdzialie napisac ^^
aha i co pisze o Ance ^^
hmm..tak to miec chatke posrod lasuBoni pisze:gołąb łomotnął w okno.

Jak ja już dawno nie czytałam normalnych książek...o_O 
Co do lektur:
Przed chwilą ukończyłam (z trudem ,ale zawsze
) czytać "Tajemniczy ogród"(trochę dziwne, że dopiero teraz) - jak na lekturę to całkiem, ale pod koniec była w niej zawarta TAKA dawka optymizmu, szczęścia i radości, że nie mogłam tego znieść
Wiadomo, że bohaterowie muszą przejść przemianę, bla bla bla, ale ile można
....Przydałoby się siegnąc po coś dla własnej przyjemności _^_

Co do lektur:
Przed chwilą ukończyłam (z trudem ,ale zawsze

....Przydałoby się siegnąc po coś dla własnej przyjemności _^_
"Tajemniczy Ogród" ze cztery razy przeczytałam dla własnej przyjemności. 
Aktualnie trzymam w rękach "Z głowy" Janusza Głowackiego. Fajne, nawet bardzo. Autobiografia polana gęstym sosem satyry, ironiczno-nostalgicznym spojrzeniem na PRL, stan wojenny, amerykańską emigrację, etc. Niezależnie od tego, jak to brzmi, czyta się świetnie.

Aktualnie trzymam w rękach "Z głowy" Janusza Głowackiego. Fajne, nawet bardzo. Autobiografia polana gęstym sosem satyry, ironiczno-nostalgicznym spojrzeniem na PRL, stan wojenny, amerykańską emigrację, etc. Niezależnie od tego, jak to brzmi, czyta się świetnie.
Nareszcie (po ponad dwóch latach przekładania "na jutro" -_-) udało mi się ruszyć tyłek do biblioteki i wypożyczyć "Czarny Deszcz" autorstwa Ibuse Masuji. Jeśli ktoś jeszcze o książce nie słyszał, informuję, że jest to 'pamiętnik ofiar bomby atomowej' w Hiroszimie. Czyta się bardzo dobrze, sama raz-dwa skończyłam lekturę. Zainteresowanym polecam.
Mi tam z pozycji literackich autorki "Tajemniczego Ogrodu" bardziej podoba się "Mała Księżniczka"-czytałam to ogromną ilość razy,strasznie utożsamiałam się z główną bohaterką, która tak jak ja żyje w świecie baśni i układa w myślach "powiastki".
A teraz cierpię na głód książek, chyba będę musiała zajrzeć do biblioteki i wypożyczyć w koncu drugą część "Wiedżmina" i "Kuchnię" Banany Yoshimoto.Ktoś czytał tą drugą książkę?Warto do niej zajrzeć?

A teraz cierpię na głód książek, chyba będę musiała zajrzeć do biblioteki i wypożyczyć w koncu drugą część "Wiedżmina" i "Kuchnię" Banany Yoshimoto.Ktoś czytał tą drugą książkę?Warto do niej zajrzeć?