FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Dymek

Post autor: Dymek »

Pytanie z innej beczki, jak wymusić od Beachplug'a żeby użył Enemy Skill : BIG GUARD :|
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Manipulate :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

cos na temat chocobosow:
ludzie umiecie czytac? bo na krypcie jest bardzo wyraznie napisane, ze zeby miec niebieskiego/zielonego chocobosa, to trzeba miec 2 great lub 2 good lub good i great, NIC nie ma o wonderfull! wonderfull jest potrzebny dopiero przy zlotym, przeczytajcie uwaznie, bo tu naprawde prawie caly czas jest o chocobosach, a naprawde WSZYSTKO jest na stronie...osobiscie korzystalam z poradnika krypty i nie mialam zadnych problemow :P
Gość4

Post autor: Gość4 »

mam pytanko... w poradniku FF7 jest napisane, żeby po rozmowie z tym kolesiem od Keystone iść do Gold Saucer... Tylko ze jak juz wjezdzam do Gold Saucer, to jestem na pustyni i blakam sie po niej ze 20 min. i nigdzie niedochodze... ktos moze mi cos doradzic?
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

do Gold Saucer musisz dostać się kolejką z North Corel
Ziom_and_all

Post autor: Ziom_and_all »

mam pytanie, w ktorym miejscu w grze jest wzmianka o tej akcji na skalach z cloudem i zakiem ?? :?
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Poczytac mozna troszke w ksiazkach w NIbelheim i gdzies indziej moze tez jakies informacje sie paletaja - to jest podane bardziej w formie "smaczkow", ktore trzeba wyszukac.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Ziom_and_all pisze:mam pytanie, w ktorym miejscu w grze jest wzmianka o tej akcji na skalach z cloudem i zakiem ?
Na 2 CD (po powrocie Clouda do drużyny) udaj sie do Shinra Mansion w Nibelheim i zejdz do piwnicy do pracowni Hojo (tuż przed biblioteką). Tam stoją dwa "pojemniki" w prwaym dolnym rogu ekranu - przeszukaj je a włączy sie odpowiednia scenka :)
HELP meee

SEJF

Post autor: HELP meee »

mam pytanko bo chce otworzyc sejf i nie moge czytalem poradnik ale nie kumma pisze w prawo 36 --> w lewo 10<--- w prawo ---> 59 i prawo ---> 97 ale nie moge nie zdarza mi czasu mi gdzies okolo jeszcze chyba z 5 sek potrzeba bo zanim z tego "-10" cofnie mi do +59 to troche zajmuje wezcie wytlumaczcie to jak dla kompletnego debila moze to zrozumiem!! bo naprawde rece mi opadaja dziekuje za wszelka pomoc
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Tylko lepiej się "ubierz" dobrze zanim otworzysz i fajno by było mieć powyzej 1k hp bo inaczej lepiej sejf zostawić w spokoju ^^
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
kleinTOD

Post autor: kleinTOD »

Coco pisze:zeby miec niebieskiego/zielonego chocobosa, to trzeba miec 2 great lub 2 good lub good i great, NIC nie ma o wonderfull! wonderfull jest potrzebny dopiero przy zlotym
Z wonderful też się da, ale na 20 prób otrzymałem 18 zółtych i 2 zielone, więc dosyć rzadko wychodzi upragniony zwierzak, ale chocobos taki na pewno o wiele łatwiej zdobędzie wysoki rank na wyścigach.

PS. Z dwóch zielonych chocobosów wyhodowałem niebieskiego, więc jeśli ktoś ma problemy z zdobyciem rzecznego lub górskiego a ciągle sypią mu się te niechcianego już gatunku to niech zacznie krzyżować je zamiast żółtków.
Xelos

Post autor: Xelos »

Drugą możliwością jest wykopanie tej materii w Bone Village. Zaznacz, że chcesz wydobyć Good Treasure i poszukaj tak jak Lunar Harp. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy nie masz jeszcze W-Item. Prawdopodobnie można wykopać W-Item przed udaniem się do Midgar i podniesienie później drugiej materii w kanałach.
Jestem w Bone Villlage, nie mam W-item materii, wybieram "good treasure" i dostaje albo potiony albo nic. Napewno da sie to tam wykopac? Stracilem juz dobre 20K g i zastanawiam sie czy dalsze poszukiwania maja jakis sens.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Gość pisze:Jestem w Bone Villlage, nie mam W-item materii, wybieram "good treasure" i dostaje albo potiony albo nic. Napewno da sie to tam wykopac? Stracilem juz dobre 20K g i zastanawiam sie czy dalsze poszukiwania maja jakis sens.
Można wykopać cos wiecej,trzeba tylko cierpliwosci i szczęscia.
Ja zawsze kopie za darmoche :D
FF XII W trakcie katowania
Xelos

Post autor: Xelos »

No wykopalem jak narazie troche potionkow (oł jeah bede mial sie czym leczyc :P i Mop dla Cid'a a po w-item ani sladu. Obiecalem sobie jednak, ze wykonam kazde zadanie, zabije kazdego monsterka, znajde kazda materie... czyli przejde FF VII na 100%, nie pozostaje mi nic innego jak kopac dalej :)
Tomajs pisze:Ja zawsze kopie za darmoche
Moglbys rozwinac ten temat? ;]
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Xelos pisze:Moglbys rozwinac ten temat? ;]
OneWingedAngel pisze:Pewnie niewynajmuje robotników tylko odpala ładunek i jest jedna wielka loteria.
Dokładnie tak.
OneWingedAngel pisze:Jeżeli coś w stylu Triple Triad to już są takie.
Ale miło bedzie sobie pograć :grin:
Ktos z forum zrobi i se wszyscy pogramy,będzie miło :)
FF XII W trakcie katowania
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”