FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
cos na temat chocobosow:
ludzie umiecie czytac? bo na krypcie jest bardzo wyraznie napisane, ze zeby miec niebieskiego/zielonego chocobosa, to trzeba miec 2 great lub 2 good lub good i great, NIC nie ma o wonderfull! wonderfull jest potrzebny dopiero przy zlotym, przeczytajcie uwaznie, bo tu naprawde prawie caly czas jest o chocobosach, a naprawde WSZYSTKO jest na stronie...osobiscie korzystalam z poradnika krypty i nie mialam zadnych problemow
ludzie umiecie czytac? bo na krypcie jest bardzo wyraznie napisane, ze zeby miec niebieskiego/zielonego chocobosa, to trzeba miec 2 great lub 2 good lub good i great, NIC nie ma o wonderfull! wonderfull jest potrzebny dopiero przy zlotym, przeczytajcie uwaznie, bo tu naprawde prawie caly czas jest o chocobosach, a naprawde WSZYSTKO jest na stronie...osobiscie korzystalam z poradnika krypty i nie mialam zadnych problemow

Poczytac mozna troszke w ksiazkach w NIbelheim i gdzies indziej moze tez jakies informacje sie paletaja - to jest podane bardziej w formie "smaczkow", ktore trzeba wyszukac.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Na 2 CD (po powrocie Clouda do drużyny) udaj sie do Shinra Mansion w Nibelheim i zejdz do piwnicy do pracowni Hojo (tuż przed biblioteką). Tam stoją dwa "pojemniki" w prwaym dolnym rogu ekranu - przeszukaj je a włączy sie odpowiednia scenkaZiom_and_all pisze:mam pytanie, w ktorym miejscu w grze jest wzmianka o tej akcji na skalach z cloudem i zakiem ?

SEJF
mam pytanko bo chce otworzyc sejf i nie moge czytalem poradnik ale nie kumma pisze w prawo 36 --> w lewo 10<--- w prawo ---> 59 i prawo ---> 97 ale nie moge nie zdarza mi czasu mi gdzies okolo jeszcze chyba z 5 sek potrzeba bo zanim z tego "-10" cofnie mi do +59 to troche zajmuje wezcie wytlumaczcie to jak dla kompletnego debila moze to zrozumiem!! bo naprawde rece mi opadaja dziekuje za wszelka pomoc
Z wonderful też się da, ale na 20 prób otrzymałem 18 zółtych i 2 zielone, więc dosyć rzadko wychodzi upragniony zwierzak, ale chocobos taki na pewno o wiele łatwiej zdobędzie wysoki rank na wyścigach.Coco pisze:zeby miec niebieskiego/zielonego chocobosa, to trzeba miec 2 great lub 2 good lub good i great, NIC nie ma o wonderfull! wonderfull jest potrzebny dopiero przy zlotym
PS. Z dwóch zielonych chocobosów wyhodowałem niebieskiego, więc jeśli ktoś ma problemy z zdobyciem rzecznego lub górskiego a ciągle sypią mu się te niechcianego już gatunku to niech zacznie krzyżować je zamiast żółtków.
Jestem w Bone Villlage, nie mam W-item materii, wybieram "good treasure" i dostaje albo potiony albo nic. Napewno da sie to tam wykopac? Stracilem juz dobre 20K g i zastanawiam sie czy dalsze poszukiwania maja jakis sens.Drugą możliwością jest wykopanie tej materii w Bone Village. Zaznacz, że chcesz wydobyć Good Treasure i poszukaj tak jak Lunar Harp. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy nie masz jeszcze W-Item. Prawdopodobnie można wykopać W-Item przed udaniem się do Midgar i podniesienie później drugiej materii w kanałach.
Można wykopać cos wiecej,trzeba tylko cierpliwosci i szczęscia.Gość pisze:Jestem w Bone Villlage, nie mam W-item materii, wybieram "good treasure" i dostaje albo potiony albo nic. Napewno da sie to tam wykopac? Stracilem juz dobre 20K g i zastanawiam sie czy dalsze poszukiwania maja jakis sens.
Ja zawsze kopie za darmoche :D
FF XII W trakcie katowania
No wykopalem jak narazie troche potionkow (oł jeah bede mial sie czym leczyc
i Mop dla Cid'a a po w-item ani sladu. Obiecalem sobie jednak, ze wykonam kazde zadanie, zabije kazdego monsterka, znajde kazda materie... czyli przejde FF VII na 100%, nie pozostaje mi nic innego jak kopac dalej

Moglbys rozwinac ten temat? ;]Tomajs pisze:Ja zawsze kopie za darmoche
Xelos pisze:Moglbys rozwinac ten temat? ;]
Dokładnie tak.OneWingedAngel pisze:Pewnie niewynajmuje robotników tylko odpala ładunek i jest jedna wielka loteria.
Ale miło bedzie sobie pograćOneWingedAngel pisze:Jeżeli coś w stylu Triple Triad to już są takie.

Ktos z forum zrobi i se wszyscy pogramy,będzie miło

FF XII W trakcie katowania