FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ciężko zajrzeć do opisu co :!: :roll:

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58
FF XII W trakcie katowania
Gość

Post autor: Gość »

Mam kilka pytan roznej masci a wiec:
1) wczesniej wydaje mi sie ze zdobylem nirvane i item na plarzy dla celitiala dla yuny ale nie mam ich w key-items mozliwe ze go grzes przepilem? bo skrzynie [ i ta w MA i ta z plarzy sa otwarte] a z 2 giej strony gdy ide zlozyc z tych 2 rzeczy celistiala psize ze nie ma itemow czyli chyba faktycnzie ich nie ma ;|
2)gdzie poge zdobyc najtwiej tarcze z 4 slotami wolnymi?
3)gdy chce pojsc po anime okazuje sie ze musze jeszcze zdobyc w 3 swiatyniach itemy ale nie moge sie do nich wrocic bo wyzywaja mnie od zdrajcy i nie da sie wejsc tam co moge zrobic?

z gory thx
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Gość pisze: wczesniej wydaje mi sie ze zdobylem nirvane i item na plarzy dla celitiala dla yuny ale nie mam ich w key-items mozliwe ze go grzes przepilem? bo skrzynie [ i ta w MA i ta z plarzy sa otwarte] a z 2 giej strony gdy ide zlozyc z tych 2 rzeczy celistiala psize ze nie ma itemow czyli chyba faktycnzie ich nie ma ;|
Moze nie tę skrzynię otworzyłeś - tam jest taka mała wysepka z jednej strony plaży,trzeba do niej podpłynąc. Jest to gdzieś po lewej stronie lokacji.

Gość pisze:2)gdzie poge zdobyc najtwiej tarcze z 4 slotami wolnymi?
Najlepiej zaopatrzyc się w zbroję o nazwie "Terra" u Wantza(podobno u Rina także się da) , bodajze w Macalanii. Można też pobuszować po różnych lokacjach, np Omega Ruins w poszukiwaniu takiej tarczy.
Gość pisze:)gdy chce pojsc po anime okazuje sie ze musze jeszcze zdobyc w 3 swiatyniach itemy ale nie moge sie do nich wrocic bo wyzywaja mnie od zdrajcy i nie da sie wejsc tam co moge zrobic?
Nie do wszystkich lokacji można się wrócić - np do Bevelle na pewno nie można. Jeżeli wyzywają Cię od zdrajców, musisz pokonać Dark Aeony, które oni przywołają i dopiero wtedy będziesz mógł zaliczyc te świątynie.

Aha - i pisz po polsku.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Faris pisze:Gość napisał/a:
wczesniej wydaje mi sie ze zdobylem nirvane i item na plarzy dla celitiala dla yuny ale nie mam ich w key-items mozliwe ze go grzes przepilem? bo skrzynie [ i ta w MA i ta z plarzy sa otwarte] a z 2 giej strony gdy ide zlozyc z tych 2 rzeczy celistiala psize ze nie ma itemow czyli chyba faktycnzie ich nie ma ;|

Moze nie tę skrzynię otworzyłeś - tam jest taka mała wysepka z jednej strony plaży,trzeba do niej podpłynąc. Jest to gdzieś po lewej stronie lokacji.
A może brakuje ci Celestical Mirror
Gość

Post autor: Gość »

po 1) gdybym nie mial Mirrora bym nie otworzyl skrzyni w MA
po 2) oni nie przywoluja dark`ow tlyko wypychaja mnie za plansze do porpzendije lokacji
po 3) mialem nirvane ale nie wiem gdzie ona jest;/
po 4) kim jest Wantz?
dzuljet

Post autor: dzuljet »

[ Dodano: Czw 22 Wrz, 2005 17:57 ]
Wantz to brat Oaki - jest w Macalania Wood's niedaleko tego "gwiezdnego spacernika" :grin:

[ Dodano: Czw 22 Wrz, 2005 18:04 ]
Gość pisze:mialem nirvane ale nie wiem gdzie ona jest;/
jesli miales to powinna byc w broniach Yun'y chyba ze ja sprzedales lub zostawiles po drodze bo juz bylo za duzo ekwipunku ( przez przypadek) o ile o mozliwe.. :o
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Nie można sprzedać, ani wyrzucić Celestial weapons, bo gra na to nie pozwala. Najlepiej jest sposortować ekwipunek automatycznie i Nirvana znajduje się w broniach Yuny - niedoładowana ma po prostu 4 sloty i No Ap. Aby naładować broń potrzebujesz Crestów i Sigili - może naładowałeś już Crestem, ale nie masz sigila..
dzuljet

Post autor: dzuljet »

Ivy pisze:Nie można sprzedać, ani wyrzucić Celestial weapons, bo gra na to nie pozwala
totez zaznaczylam ze o ile to mozliwe... :oops: :mrgreen:
Gość pisze:gdy chce pojsc po anime okazuje sie ze musze jeszcze zdobyc w 3 swiatyniach itemy
zeby zdobyc C.W. dla Yuny musisz miec wszystkie aeony wiec moze fakt ze dopiero wybierasz sie po Anime jest powodem problemow z C.W.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Gość pisze:po 1) gdybym nie mial Mirrora bym nie otworzyl skrzyni w MA
Racja,mam skleroze.

Gość pisze:po 2) oni nie przywoluja dark`ow tlyko wypychaja mnie za plansze do porpzendije lokacji
Wróć tam w puźniejszym etapie gry,powinno pomóc.
Gość pisze:po 3) mialem nirvane ale nie wiem gdzie ona jest;/
Mi raz tak wcieło broń dla Kimarka
hymek

Post autor: hymek »

Kolejna sprawa jesli nie moze sie wrocic do swiatyn to w grze jest taki moment kiedy (chyba Belinda) oczyszcza Cie z zarzutow i wtedy jest po klopocie.
świeżak

Post autor: świeżak »

ludzie mam duży problem mam prawie wszystko do celestial weapon prócz Mars Sigil (co wymaga złapanie 10 potworów z kategorii Species Conquest lub Area Conquest) niestety niemoge sobie dac rady z area coquest.PROSZE o jakies rady dotyczące łapania tych stworów
świeżak

aaa i chodzi mi o celestial weapon dla aurona
świeżak

czy tzn. że zeby mieć niekótre stwory trzeba je odblokować łapiąc inne po 10 razy ???
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Na początek MUSISZ złapać po 10 stworów z KAŻDEJ lokacji (włączając Inside Sin), JEŻELI chesz odblokować Nemezisa. BO aby go odblokować MUSISZ pokonać WSZYSTKIE inne stwory z Monster Areny. Tak, od cholery z tym roboty, ale zarówno ile frajdy.
świeżak

NIEEE o to mi chodzi .CHoDzI mi o to że musze zaliczyć 10 stworów by mieć mars coś tam do celestial weapon dla aurona.narazie poki niemam zadnej celestial weapon sram na monster arene.wyłącznie tej 10 potrzebuje i potrzebuje rady jak je zlapac bo wogóle od 2godzin niemoge trafic na zadengo stwora z kategorii Area Conquest
:?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”