Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A wiecie... mi się wydaje, ze muzyczki z Final'i z PSX'a są lepsze niż te z X czy X-2... Jakoś tak wtedy były fajniejsze... Teraz za dużo takiego "bajeru" rzucają w te final'e...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Kermi pisze:Jakoś tak wtedy były fajniejsze...
Posiadały klimat po prostu. Raczej nic ich nie przebije ;) Co prawda w FFX jest w lepszej jakości, ale...no właśnei, pozostaje to "ale" ;)

Kiedyś napotkałam utwory z OSTa "Yuna Vocal collection". Przeróbka "Eternity" czy "Kuon", jak tam zwą i "Yuna's Ballad", obie z wokalem. Ble :P
Myr

Post autor: Myr »

to samo z grafiką, niby 10 piekna, ale wszyscy wiemy ktore części noszą miano najlepszych ;).
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Faris pisze:Posiadały klimat po prostu. Raczej nic ich nie przebije
Przebije. Posłuchałem sobie muzyki z 5 i 7 i je porównałem - 7 lepsza. Później słuchałem 7 i 10 - 10 lepsza jakościowo, ta muzyka już nie jest taka... "komputerowa" :wink:

Ale jak na razie Muzyka z Advent children wskoczyła na pierwsze miejsce w swoim rankingu :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Wakizashi

Post autor: Wakizashi »

Izrail pisze:Ale jak na razie Muzyka z Advent children wskoczyła na pierwsze miejsce w swoim rankingu
Tak, masz rację. Najlepszym dowodem jest "The Ultimate One Winged Angel Remix". Sam słucham tego bez przerwy
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Izrail pisze:Przebije. Posłuchałem sobie muzyki z 5 i 7 i je porównałem - 7 lepsza. Później słuchałem 7 i 10 - 10 lepsza jakościowo, ta muzyka już nie jest taka... "komputerowa" Wink
Jak chcesz- "nędzne midy" ze starszych czasem tak samo mi sie podobają, jak muzyka z FFX ;)
Chodziło mi o to, że muzyki ze starszych części, na Snesa i PSX nie przebije raczej ta z PS2 ;) Ostatnio coś mnie wzięło na utwory z FFV właśnie - słucham w kółko "Pirates Ahoy!", "Lenna's theme" i "Dear Friends" ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Izrail pisze:Faris napisał/a:
a nienawidzę muzyki z walk z bossami w ff9

Tą akurat uwielbiam - szybkie, z dibrymi przejściami i pasująca :] chociaż jak miałem jej słuchać ponad 40 razy podczas walki z Ozmą, to jednak troche już denerwowała
A ja potrafie, zwłaszcza jak mam fazę Da-ko Sefuiriya, ale pod tym wzgledem to przeoduje Enemy Attack z FFX. Z 2h pod rząd tego słuchałam i nadal nie mam dość (2:40 trwa kawałek, 2h = 120 min, więc jakieś 50-53 razy wyjdzie :twisted:). Tak, czasami bywam masochistką ; ), chociaż bycie sadystką jest przyjemniejsze :twisted::wink:
Kermi pisze:A wiecie... mi się wydaje, ze muzyczki z Final'i z PSX'a są lepsze niż te z X czy X-2... Jakoś tak wtedy były fajniejsze... Teraz za dużo takiego "bajeru" rzucają w te final'e...
Nie wszystkie. Aeon Fight, Enemy Attack, Blitz Off, Decisive Battle, Illusion, This is your story, Otherworld (ah ta króciótka solóweczka :twisted:), Luca, Confrontation, Darkness, People of the Far North, To the End of the Abbys no i oczywiście Suteki w wersji orkiestrowej oraz walka z moim "pieszczoszkiem", czyli Fight with Seymour Gayus (yes Luci, I did it on purpose :twisted:) mają to coś. Część jest wolna spokojna i odprężą, inne jak Enemy Attack ma ten energetyzujący vibe, który wysila szare komórki do pisania tekstów na Kryptę :wink:.

W każdej OST do kolejnych FF znajdzie się coś godnego uwagi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Tak, na PS2 też są bardzo fajne muzyczki... Ale jednak uważam, ze te z części na PSX (od 7-9, bo we wcześniejsze nie grałam osobiście...) są jakies takie... lepsze... Nie wiem no... Po prostu tak czuję... ;) No i co z tego, ze grafika jest kozacka na PS2, skoro i tak większość ludzi najbardziej lubi którąś z części z PSX? Ja uwielbiam VII i o... :D Jak słucham muzyczek czasami z niej to aż mi się chce znowu w nią grać...
"Pure Morning" PLACEBO
Wakizashi

Post autor: Wakizashi »

Grafika w grach RPG jest mało ważna(chyba, że potrzebna jest do stworzenia klimatu poprzez takie pejzaże jak w FFIX). Dla mnie przede wszystkim liczy się klimat, a takowy stwarzają (jak dla mnie) "muzyczki" z Finali 7-9.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Myr pisze:Maybe I'm a Lion - theme squalla z zamku ultimeci bodaj
To raczej muzyczka z walki z Ultimecią :roll:
Myr pisze:force your way- walka z bossami 'normalnymi'
No to jest fajne XD Zresztą podobają mi się wszystkie muzyczki z walk z bossami XD
Myr pisze:The Man with the Machine Gun - no zgadnijcie
Nie wiem co w tym takiego fajnego... Tego to ja nienawidzę... Zresztą tak samo jak Laguny
Myr pisze:Liberi Fatali - wiadomo
A ja za cholewkę nie wiem co to :?
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Myr

liberi fatali to pierwsza muzyczka jaka slyszysz w grze(intro), maybe im a lion mi bardziej pasuje pod squalla jednak, patrz tytul ;p, mimo tego, ze jest to walka z ultimecją tytul imo odnosi sie do Squalla ;).
a ten podczas walk laguny mnie smieszy dlatego go lubie :D
[OT]a nie wiem jak laguny mozna nie lubic :P[/OT]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Black Mages mają świetne przeróbki soundtracków, ale Otherworld z kobiecym wokalem i "The skies above" są co najmniej dziwne - po usłyszeniu wokalu w tym drugim utworze najpierw zaliczyłam rotfla, a potem mi się spodobało XD
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

"The Ma with the Machine gun" jest extra!!!! :grin: Uwielbiam tą muzyczkę... Jest taka... śmieszna... I fajna zarazem... A "Liberi Fatali" jest cool... Aż mi się zachciało zagrać po raz kolejny w "ósemeczkę" :D
"Pure Morning" PLACEBO
Myr

I tak ma byc ! :D. Ja sobie odswierzylem FF VIII jakis czas temu i wlasnie niedawno skonczylem :grin:. Jak zwykle na outrze nie wytrzymalem i az mi sie lezka zakrecila(szczegolnie w trakcie sceny ktorą mam w avie ^^) :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Poważnie mnie wzięło na słuchanie OST-a z FF7.Poczekam na soundtrack z Adventa, zapuszczę Black Mages i przez misiąc nie zmieniam listy XD
"You can hear the cry of Planet" x 100 :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”