Ulubiony motyw muzyczny z serii...
Moderator: Moderatorzy
Posiadały klimat po prostu. Raczej nic ich nie przebijeKermi pisze:Jakoś tak wtedy były fajniejsze...

Kiedyś napotkałam utwory z OSTa "Yuna Vocal collection". Przeróbka "Eternity" czy "Kuon", jak tam zwą i "Yuna's Ballad", obie z wokalem. Ble

Przebije. Posłuchałem sobie muzyki z 5 i 7 i je porównałem - 7 lepsza. Później słuchałem 7 i 10 - 10 lepsza jakościowo, ta muzyka już nie jest taka... "komputerowa"Faris pisze:Posiadały klimat po prostu. Raczej nic ich nie przebije

Ale jak na razie Muzyka z Advent children wskoczyła na pierwsze miejsce w swoim rankingu

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
Jak chcesz- "nędzne midy" ze starszych czasem tak samo mi sie podobają, jak muzyka z FFXIzrail pisze:Przebije. Posłuchałem sobie muzyki z 5 i 7 i je porównałem - 7 lepsza. Później słuchałem 7 i 10 - 10 lepsza jakościowo, ta muzyka już nie jest taka... "komputerowa" Wink

Chodziło mi o to, że muzyki ze starszych części, na Snesa i PSX nie przebije raczej ta z PS2

A ja potrafie, zwłaszcza jak mam fazę Da-ko Sefuiriya, ale pod tym wzgledem to przeoduje Enemy Attack z FFX. Z 2h pod rząd tego słuchałam i nadal nie mam dość (2:40 trwa kawałek, 2h = 120 min, więc jakieś 50-53 razy wyjdzieIzrail pisze:Faris napisał/a:
a nienawidzę muzyki z walk z bossami w ff9
Tą akurat uwielbiam - szybkie, z dibrymi przejściami i pasująca :] chociaż jak miałem jej słuchać ponad 40 razy podczas walki z Ozmą, to jednak troche już denerwowała

Nie wszystkie. Aeon Fight, Enemy Attack, Blitz Off, Decisive Battle, Illusion, This is your story, Otherworld (ah ta króciótka solóweczkaKermi pisze:A wiecie... mi się wydaje, ze muzyczki z Final'i z PSX'a są lepsze niż te z X czy X-2... Jakoś tak wtedy były fajniejsze... Teraz za dużo takiego "bajeru" rzucają w te final'e...

W każdej OST do kolejnych FF znajdzie się coś godnego uwagi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Tak, na PS2 też są bardzo fajne muzyczki... Ale jednak uważam, ze te z części na PSX (od 7-9, bo we wcześniejsze nie grałam osobiście...) są jakies takie... lepsze... Nie wiem no... Po prostu tak czuję...
No i co z tego, ze grafika jest kozacka na PS2, skoro i tak większość ludzi najbardziej lubi którąś z części z PSX? Ja uwielbiam VII i o... :D Jak słucham muzyczek czasami z niej to aż mi się chce znowu w nią grać...

"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
"Pure Morning" PLACEBO
To raczej muzyczka z walki z UltimeciąMyr pisze:Maybe I'm a Lion - theme squalla z zamku ultimeci bodaj

No to jest fajneMyr pisze:force your way- walka z bossami 'normalnymi'

Nie wiem co w tym takiego fajnego... Tego to ja nienawidzę... Zresztą tak samo jak LagunyMyr pisze:The Man with the Machine Gun - no zgadnijcie
A ja za cholewkę nie wiem co toMyr pisze:Liberi Fatali - wiadomo

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
liberi fatali to pierwsza muzyczka jaka slyszysz w grze(intro), maybe im a lion mi bardziej pasuje pod squalla jednak, patrz tytul ;p, mimo tego, ze jest to walka z ultimecją tytul imo odnosi sie do Squalla
.
a ten podczas walk laguny mnie smieszy dlatego go lubie :D
[OT]a nie wiem jak laguny mozna nie lubic
[/OT]

a ten podczas walk laguny mnie smieszy dlatego go lubie :D
[OT]a nie wiem jak laguny mozna nie lubic