Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

coat pisze:Nie ma znaczenia na jakiej pozycji gra zawodnik. Dla każdego blitzera square z góry ustalił statystyki na odpowiedni level :) Najlepszymi metodami szkolenia bramkarza są:
1. Wystawienie go do gry w polu i używanie specjalnych technik(np. venom passy - 1punkt expa za jedno podanie) lub strzelanie bramek(najłatwiej przy pomocy invisible shoaa)
2. Sprzedanie bramkarza do innego klubu, poczekanie kilku spotkań, az awansuje, by na końcu wykupić go z tego zespołu(istnieje ryzyko, iż szkolony zawodnik nie bedzei chciał już wrócić :P)
Zaufam i skorzystam z porad ;)A więc z góry ustalono zawodnikom przeznaczenie i miejsce na "boisku", bo Brother - aktualnie na najwyższym levelu w drużynie- ma tylko 2 CA. Tak więc kolejne pytanie - kto jest według was najlepszym bramkarzem? Właściwie to i tak nie strzelają mi bramek, ale warto wiedzieć XD
Awatar użytkownika
coat
Kupo!
Kupo!

Post autor: coat »

Nimrook - 67 CA
Wedge - 62 CA
Nizarut - 60 CA
Zamzi Ronso - 55 CA
Nie wiem, czy wiesz Ivy, ale słaby bramkarz Aurochów - Keepa jest najlepszym strzelcem w grze. Na 99 lvl ma 99 SH :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

coat pisze:ale słaby bramkarz Aurochów - Keepa jest najlepszym strzelcem w grze. Na 99 lvl ma 99 SH
U mnie wcale słaby nie jest, wręcz przeciwnie. Poza tym w obecnym momencie, wolę nie eksperymentować.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

coat pisze:Nie wiem, czy wiesz Ivy, ale słaby bramkarz Aurochów - Keepa jest najlepszym strzelcem w grze. Na 99 lvl ma 99 SH n
W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak poczekać na koniec kontraktu z inną drużyną i znowu dodać do drużyny. Obym tylko zdążyła przed zdobyciem sigila :P
coat pisze:Wedge - 62 CA
A to dziwne, bo mam go w ataku i jest całkiem dobrym napastnikiem, strzelającym często bramki :]
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:Tak więc kolejne pytanie - kto jest według was najlepszym bramkarzem? Właściwie to i tak nie strzelają mi bramek, ale warto wiedzieć XD
Ja cały czas gram grubaskiem Keppą :P i jestem zadowolony :)
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

A ja się zastanawiam jak można w to grać dla 'przyjemności'. :lol:

[ Dodano: Pią 16 Wrz, 2005 ]
A Keppa to ja wywaliłem od razu na (za przeproszeniem) zbity pysk. lol Taka ślamazara posewastopolska. :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Moim bramakarzem był Rumnic z Al Bhed - miałem ogromne szczęście, że tamte matoły wywaliły go z drużyny - wtedy ja natychmiastowo go wynająłem.

PS. Mam niemieckiego FFX. Czy imie jest takie same w angielskiej wersji?
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Boni pisze:A ja się zastanawiam jak można w to grać dla 'przyjemności'
Tak samo jak dla przyjemnosci robisz inne rzeczy :roll:
Awatar użytkownika
coat
Kupo!
Kupo!

Post autor: coat »

Zeratul pisze:Moim bramakarzem był Rumnic z Al Bhed - miałem ogromne szczęście, że tamte matoły wywaliły go z drużyny - wtedy ja natychmiastowo go wynająłem.

PS. Mam niemieckiego FFX. Czy imie jest takie same w angielskiej wersji?
W angielskiej wersji on nazywa się Nimrook :)
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

Boni pisze:A Keppa to ja wywaliłem od razu na (za przeproszeniem) zbity pysk. lol Taka ślamazara posewastopolska
W pełni zgadzam się z tym, że ''kepasa'' to ciota i ślamazara. Głupi grubas... Przez niego podczas początków gry w Blitz'a mało nie rozwaliłem pada :evil:
Zeratul pisze:Moim bramakarzem był Rumnic z Al Bhed - miałem ogromne szczęście, że tamte matoły wywaliły go z drużyny - wtedy ja natychmiastowo go wynająłem.
Miałem IDENTYCZNĄ sytuacje. Do dziś nie żałuję, że mam Nimrooka w drużynie zamiast tego otyłego kretyna jakim jest kepasa :D
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

kruger09 pisze:W pełni zgadzam się z tym, że ''kepasa'' to ciota i ślamazara. Głupi grubas... Przez niego podczas początków gry w Blitz'a mało nie rozwaliłem pada
Widać kiepsko o niego dbałes, bo u mnie jest to najwiekszy wymiatacz sposród bramkarzy. No, ale jak kto gra.

kruger09 pisze:zamiast tego otyłego kretyna jakim jest kepasa
Tja. Whatever.

Blitz jest banalny jak już się nauczy w niego grać. U mnie ze starego składu był tylko Keppa i Wakka (tylko po to, żeby go nikt inny nie kupił). Ogólnie Pah Guado (love) i Brother + Tidus by mi wystarczyli :roll: no i Keppa na bramce.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Go Go Yubari pisze:no i Keppa na bramce.
Nie ma to jak gruby Keppuś :D
Ja go szkoliłem od początku i byłem dumny,jak nikt nie dawał mu rady strzelic gola :D :P
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

Moja drużyna wygłąda tak:
LW-Datto
LR-letty
MD-Tidus
Obrona- jassu i rop czy jakoś tak
Bramkarz keppa
najlepszy strał 60 sh tidus sphere shot lvl 39
niewiem o co chodzi wam z keppą ale on jest jednym z lepszych bramkarzów
nimrook ma niby CB (czy coś takiego) 20 na początku ale zauważyłem cgaczyk bo w pewnych meczach jego CB spadało 2 razy mial 20 to meczu ma 10 bylem zaskoczony tym ale to prawda pomyślałe se wtedy że to błąd albo jakaś umiejętność że podwyszsza 2 raz jego CB ale nie i nadal nie wiem co to bylo a u innych tak samo sie robiło
niewiem co macie do keppy ale u mnie to on wyratował 3 strzały w turnieju w luca i było 2:1 dla mnie. u mnie w centrum jest tidus choć piszą że przechwyt piłki na początku daje PS ale ja nie wierze raz postawiłem tam Lettiego miał 27 PS a u nich jakaś babka miala 21 Ps i wszystkie piłki brała

P.S. miałe szanse na zdobycie JS2 ale nie mogłem bo 1 key-a brakowało :(
Tidus

Post autor: Tidus »

w Biltballu różnie jest

Ja na przykład nie bardzo sie ciesze jak przegrywam a u mnie czy wygram czy przegram zależy od szczęścia jak podleze Tidusem i tego super kopa zasadze to raczej gool ale jak nie to przegrywam

Do tej pory FF 10 przelazłem 6x

4x wygrałem Blitza
2x przegrałem

Ogólnie ta gra w Blitzbala jest troche nudna bo zabiera dużo czasu

ale jak sie w pełni nauczy grac w to to zabawa też możę być gwarantowana :)

[ Dodano: Sob 07 Sty, 2006 00:27 ]
A co do tego bramkarza Keppy to nienarzekam dobrze broni i nie ma co na niego winy zwalać
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Tidus pisze:Ja na przykład nie bardzo sie ciesze jak przegrywam a u mnie czy wygram czy przegram zależy od szczęścia jak podleze Tidusem i tego super kopa zasadze to raczej gool ale jak nie to przegrywam
Jeszcze nie przegrałam żadnego meczu w blitza- przecież wystarczy mieć w miarę dobrą ekipę.. Zwycięstwo w pierwszych meczach to często kwestia szczęścia, ale kiedy już dostajemy całkowitą kontrolę nad rozwojem drużyny, nie może być łatwiej ;) Wystarczy kilka pokazowych i dobrze dobrana drużyna, żeby przez całą resztę gry rozgramiać przeciwników.

PS: Używaj czasem kropek i dużych liter, bo koszmarnie się czyta posty w takiej postaci.
Tidus pisze:ale jak sie w pełni nauczy grac w to to zabawa też możę być gwarantowana n
Nie jest tak trudno, a zasad też niewiele. Gra jest nudna jak flaki z olejem , bo każdy mecz trwa aż 10 minut, a z dobrze wyćwiczoną drużyną rozstrzygnięty zostaje już w pierwszej minucie :D Aż mi się niedobrze robi na samą myśl o kolejnej lidze,żeby wreszcie zdobyć wszystkie limity Wakki brrrr. Zwklekam z tym, jak mogę i żałuję, że w FFX nie ma możliwości właczania gry automatycznej, jak w FFX-2 (lol, właśnie odnalazłam jakiś plus blitza z X-2)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”