Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Lucrecia pisze:manga = komiks
anime = animowany serial telewizyjny
aha :)
Lucrecia pisze:Ugh, fajna prowokacja,
To ja taki ciemny jestem? yhhh :wink:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A gdybyś potrzebował większej dawki wiedzy na ten temat <khe khe> :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Manga
http://pl.wikipedia.org/wiki/Anime
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

O rany jaka ulga - nadeszła 3 zapchajdziura w Naruto, ale na szczęście jest to już na 100% ostatnia. JEszcze tylko pare odcinków pieprzenia głupot i w końcu zacznie się Kakashi Gaiden ^__^
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Go Go Yubari pisze:Awww
Figurka składa się z podusi, świetnie prezentuje się na "pułce" ;)
Go Go Yubari pisze:Rei Ayanami
Ale sztucznidło...
Go Go Yubari pisze:Ktoś chętny? O_o'
Niezły zestaw - w sam raz na Gwiazdkę :lol:
Go Go Yubari pisze:Jak masz kasę to kup, a potem daj mi w prezencie XD
:lol: I do tego jaka drożyzna XD
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

GTO się dziś skończył :( To już jutro Eva???
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Jaco pisze:GTO się dziś skończył n To już jutro Eva???
Pewno najpierw powtórka, skoro reklamy mówiły o wrześniu ;)

Właśnie sobie obejrzałam drugi odcinek Pretty Guardian Sailor Moon - jeśli myślicie,że nie ma większej chały od Power Rangers, to zerknijcie na Sailorki live :lol: :lol: :lol: Różowy plastik i pluszowa maskota, aż się chce przypomnieć sobie anime :]

Jak już jesteśmy w temacie najgorszych szmir, to przy przypadkiem looknęłam dziś Yu-gi-oh'a - czysty masochizm >_< Dubbing, fatalne rysunki, brak sensownej fabuły - takie moje wnioski po 10 minutach oglądania :lol:
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Ivy pisze:Jak już jesteśmy w temacie najgorszych szmir, to przy przypadkiem looknęłam dziś Yu-gi-oh'a - czysty masochizm >_< Dubbing, fatalne rysunki, brak sensownej fabuły - takie moje wnioski po 10 minutach oglądania
Miałem "przyjemność" obejrzenia paru odcinków (dokładnie 3, kompletnie nie powiązanych ze sobą). No i cóż moge powiedzieć więcej.... Dla fanów tej karcianki jak znalazł :D Ja po obejrzeniu anime od niechcenia włączyłem sobie tą karciankę na GBA. Wciąga dosyć, ale też szybko nudzi... A oglądając anime miałem cały czas wrażenie jakbym oglądał pokemony (kompletnie nie wiem dlaczego...). Fabuła?? Yugi gra w karty, z każdym wygrywa, a jak ma przegrać to się zmienia w dorosłego i wygrywa :D I tak chyba w każdym odcinku...

A Sailorki Live bym sobie chętnie obejrzał :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jaco pisze:A Sailorki Live bym sobie chętnie obejrzał n
No wiesz- ja piszę, że tandeta, a już się nastawiam na 3 odcinek :lol: Czasem zadziwiam samą siebie. Aktorzy są gorzej niż źli, transformacje za każdym razem sprawiają,że spadam z krzesła, a dialogi .. heh, co ja tu będę gadać :"Przeżyj to sam" ! :lol:

Jaco pisze:A oglądając anime miałem cały czas wrażenie jakbym oglądał pokemony (kompletnie nie wiem dlaczego...).
Polski dubbing to Ci sami aktorzy, a oba seriale mają tyle wspólnego z anime, co "Ju- on" z "M jak miłość"
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Ivy pisze:Polski dubbing
??? Tylko mi nie mów, że to w naszej TV leci :D Ja to miałem kiedyś od kumpla (z angielskim dubbingiem :D ) Kiedy, gdzie :?: Musze wiedzieć kiedy TV nie włączać ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jaco pisze:??? Tylko mi nie mów, że to w naszej TV leci n Ja to miałem kiedyś od kumpla (z angielskim dubbingiem n ) Kiedy, gdzie n Musze wiedzieć kiedy TV nie włączać n
Dzisiaj mi się na Polsacie przypałętało, około południa, ale głowy nie dam ;) Trzeba być na bieżąco z programem TV, bo Yugi to zwykła zapchajdziura w ramówce - Posłuchasz polskich głosów i padniesz - gwarantuję :lol:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ale ten potwór z SM live mnie rozwalił :lol:
Ja chcę więcej ;)

Najprawdopodobniej Yu-gi-oh'a będą nadal puszczać o jakiejś 8 rano- dobrze, że wtedy będę w szkole :lol: Dubbing świetny - glosy kompletnie nie pasują, przesłodzone, dorośli próbują udawać dzieci - doskonale pasują do reszty serialu XD
Ciekawe, czy jak to się skończy puszczą następnego takiego śmiecia -_- Może kiedyś się nauczą i dadzą coś naprawdę interesującego?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ivy pisze:Różowy plastik i pluszowa maskota, aż się chce przypomnieć sobie anime :]
Wymiata. Tylko, gdy ma się doła. Nie ma nic lepszego. Zwłaszcza śpiewająca Usagi....biedny Mamo-chan >.<

Ivy pisze:No wiesz- ja piszę, że tandeta, a już się nastawiam na 3 odcinek Laughing Czasem zadziwiam samą siebie. Aktorzy są gorzej niż źli, transformacje za każdym razem sprawiają,że spadam z krzesła, a dialogi .. heh, co ja tu będę gadać :"Przeżyj to sam" ! Laughing
Tja. O ile pierwszy demon może budzić nadzieje, o tyle każdy kolejny ją zabija XD Mam całą serię i widziałam 2 razy :3 Z braku laku -_-' A Mamoru rlz. O.

Yu-gi=oh to nawet nie skomentuję -_-' Takiego dna to nawet Pokemony sobą nie reprezentowały :?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Go Go Yubari pisze:Mam całą serię i widziałam 2 razy
Nie wiem, czy zazdrościć, czy współczuć :D Jedno i drugie - ja tam czekam na ten 3 odcinek :D

Właśnie sobie obejrzałam pierwszą część "Final Fantasy-Legends of the Crystals" - Stare anime, trochę na finala nie wygląda, chocobo są nieopierzone, a bohaterce tyłek świecił w ciemnościach :lol: Ale ponieważ tytuł zawiera w sobie dwa magiczne słowa - final i fantasy, to się przemogę i obejrzę całość, by wystawić sprawiedliwą ocenę :]
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Dla mnie to anime nie musiało wcale wychodzić.....Denne było, no ale skoro miało dwa 'wiadomojakie' człony w nazwie to trzeba było obejrzeć ;)

Jakby to kogos interesowało to teraz na Hyperze puszczają Last Exile. Nie podoba mi się ta krecha, ale sobie obejrze całość :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”