Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

No i głosy aktorów z FFX i X2 :)
Ale ja nadal uważam, że Amerykanie za bardzo maczali w Animatrixie swoje chciwe paluchy :D Co nie zmienia faktu, że animowany Matrix nawet przypadł mi do gustu.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

No i głosy aktorów z FFX i X2
:shock: Tia? Gdzie? Kiedy?
Vincent

Post autor: Vincent »

Wonderful Days,GITS,Vampire Hunter D:Bloodlust,End of Evangelion
czekam na FFVII:Advent Chilldren a jeszcze poczekam
:twisted:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Hmmm.... Krótka lista naj.

Anime: Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away), Hotaru no Haka (Grobowiec Świetlkiów), Jungle wa itsumo Hale nochi Guu, Ebichu :twisted: , Record of Lodoss War, Witch Hunter Robin, Haibane Renmei, Jin Roh, Mononoke Hime, Slayers, Sailor Moon :grin: , Vampire Hunter D, Cowboy Bebop :!: , Noir, Armitage III, Yattaman, Gigi, Gravitation, Ranma 1/2, Inu-Yasha, Blue Submarine no.6, Wolf's Rain, Cybersix.

Manga: Neon Genesis Evangelion, Clover, X, InuYasha, Tsubasa Reservoir Chronicle, Shirahime Syo, Midori no Hibi, Record of Lodoss War, Trigun, Sailor Moon :wink: , Ayashi no Ceres, Full Metal Alchemist.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Najlepsze
a) anime: Last Exile, Magic Knight Rayearth, Sen to Chihiro no Kamikakushi, Mononoke Hime, Ikkitousen, Arjuna, Gundam Wing, Fushigi Yuugi, Houshin Engi, Crest of Stars
b) mangi: Ranma 1/2, Flame of Recca, Legend of Lemnear, Kenshin, Chirality, Inu Yasha, Battle Angel Alita, Record of Lodoss War, Love Hina, Island
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

:shock: Przyznaję, że to co ja wiem o anime umywa się z tym co WY wiecie. No, tylko słowa uznania się należą... Z resztą nie mam zbytnio gdzie oglądać tych mang i anime bo na TVN i na TVP nie puszczą na 100% :roll: O reszcie nie wspomnę...

Z drugiej strony mam do was pytanie:
Czy te wszystkie tytuły nie traktują przypadkiem o podobnym wątku? Patrz: FF.
glamorous vamp
Erelen_Galakar

Bonifacy_i_zdun pisze:Z drugiej strony mam do was pytanie:
No nie maz tutaj (w tych dwóch postach) przejście od serii Magical Girl poprzez fantasy, Dark Fantasy, Future po Soft hentai :)
[edit]
A właśnie, że od czasu do czasu nawet na jedynce coś puszczą :) Poza tym jest Hyper i net :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Na jedynce? lol No to zapewne trzeba mieć fuksa jak nic :? (cóż za realia...-_-) Net? Jestem już uprzedzony do ściągania. Kilka niespodzianek mi wystarczyło. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Bonifacy_i_zdun pisze::shock: Przyznaję, że to co ja wiem o anime umywa się z tym co WY wiecie. No, tylko słowa uznania się należą... Z resztą nie mam zbytnio gdzie oglądać tych mang i anime bo na TVN i na TVP nie puszczą na 100% :roll: O reszcie nie wspomnę...
Na polsacie leci "Pokemon", jakby nie było to tez anime.
Na TVP leciało "Mononoke Hime" i to chyba 2 razy.
Bonifacy_i_zdun pisze:Z drugiej strony mam do was pytanie:
W Hotaru no Haka (Grobowiec Świetlików, bardzo często puszczany swego czasu na Hyperze) akcja dzieję się w okresie Drugiej Wojny Światowej.
Mononoke Hime to świat japońskich bóstw i legend.
Ebichu jest o zboczonym chomiku i o jego równie zboczonej właścicielce.
Slayers to świat fantastyczny z magią, mieczem i smokami.

Można by tak bez końca. Z anime i mangą jest tak samo jak ze zwykłym filmem czy książką. Są na każdy temat. Całkiem zwykłe, komedie, horrory etc.

Na Projekt Mandze ma się pojawić The Ring 2, więc będzie co poczytać przed snem - to tak przy okazji. :twisted:
Dyzio

Post autor: Dyzio »

można oglądać anime na RTL 2 albo na Hyperze na Poloni 1 głównie te programy zagraniczne bo tam jest tego najwięcej a na Polsacie to leci Pokemon Master Quest i Beyblade a tym czasem na RTL 2 już dawno skończyła sie trzecia seria Beyblade :roll: taaaaaaaa naprawde nasza telewizja oferuje wybór......... a mangi sie czyta można kupić takie Kawaii albo jakąś mange taka mniejsza i 50 stronowa książeczka w kolorach czarno białych i jest nawet dużo tych tytułów :lol: co bardzo zadowala
a co do anime to; Dragon Ball wszystkie serie i 2 kinówki, Slayers, Inuyasha, Captain Tsubasa ,Hellsing, Neon Genesis Evangelion po cześci, Trigun po cześci, Yu-Gi-Oh wszystkie trzy serie, Candidate For Godess, Rycerze Zodiaku,Noir, Aika, One Piece, X, Kaito Jeanne, Sailor Moon, Yaiba, Doktor Slump, Soul Hunter, Magic Knight Rayreath, Zorro, Gigi, Daimos, Transformery stara i nowa wersja, Beyblade też wszystkie serie, Card Captor Sakura, Ranma 1/2 i jeszcze OOOOOOOOGROOOOOOOOOM tych tytułów ale nie bede wymieniał, a która mnie wciągneła najbardziej no cóż sam nie wiem dużo było fajnych wiec sam nie wiem sposród tylu tytułów to i tak dużo że sam nie wiem kurde tyle tego było wiecej pamietam akcji z poszczególnych odcinków :) niż samych bohaterów
Erelen_Galakar

Ja przez legionowską telewizję :) A właśnie, o co chodzi z tą projekt mangą? Bo tego nie znam (aż głupio się przyznać).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Dyzio pisze: a co do anime to; Dragon Ball wszystkie serie i 2 kinówki, Slayers, Inuyasha, Captain Tsubasa ,Hellsing, Neon Genesis Evangelion po cześci, Trigun po cześci, Yu-Gi-Oh wszystkie trzy serie, Candidate For Godess, Rycerze Zodiaku,Noir, Aika, One Piece, X, Kaito Jeanne, Sailor Moon, Yaiba, Doktor Slump, Soul Hunter, Magic Knight Rayreath, Zorro, Gigi, Daimos, Transformery stara i nowa wersja, Beyblade też wszystkie serie, Card Captor Sakura, Ranma 1/2 i jeszcze OOOOOOOOGROOOOOOOOOM tych tytułów ale nie bede wymieniał
O matulu. (tolerancja, badź tolerancyjna, skup się >.<). Eh szkoda, że u nas tylko tego typu produkcje puszczają. :/ Nie powiem, że Inuyasha, NGE, MKR, Sailorki, Zorro etc. to nie są dobre anime, bo są. Klasyka, możnaby rzec. Jednak przez transformersy, bejblejdy, pokemony, digimony, inne mony i te wszystkie yugiohowate panuje mylne przekonanie, że każdy fan mangi i anime to dzieciuch. Im starszy jesteś tym gorzej o tobie myślą. Mononoke Hime oraz Sen to Chihiro no Kamikakushi, które o dziwo pojawiły się w naszej telewizji to nadzieja dla mnie, że wreszcie coś wymagającego myślenia puszczą. Szczęśliwi posiadacze C+ mają Wolf's Rain, Ninja Scroll i inne ciekawostki, ale co z innymi? Przecież w takich pokemonach czy yugioh nie chodzi o nic więcej jak o sprzedaż gadżetów. Bo jaką tam znajdziecie fabułę, przesłanie czy jakość animacji?
To samo tyczy się mangi. JPF ma wydać Yugioh, kiedy wielu fanów pragnie np.: "Clover" lub "Tsubasa Reservoir Chronicle" CLAMPA. Profesjonalna kreska, oryginalna i wciągająca fabuła. Dragon Ball, Dr. Slump i pani Yuu Watase już się przejadły. Z doświadczenia wiem, że tak jest.
PS: Chociaż nie zapominajmy, że w tym roku czeka nas premiera Full Metal Alchemista. :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Chociażby wspominane przez ciebie X, czy też Hellsing lub Noir to jest kawał dobrego anime, chociaż Sailorek się nie wyprę - oglądałam jako pierwsze anime.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Erelen_Galakar

Nie narzekaj polski rynek mangowy ma się nawet nieźle, mamy przegląd wszystkich podstawowych tytułów, w dodatku wszystko jest w dobre jakości oraz w tomikach (co w niektórych krajach nie jest normą, bo co powiedzieć na to, że DB było wydawane w odcinkach :) ). Szkoda, że dają FMA, wolałbym coś innego, na razie jest dość komedii. Mogliby Appleseed wydać.
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Hypera kilka razy u kumpla widziałem ale tak to nie wiec ja go nie mam :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”