Ale ja nadal uważam, że Amerykanie za bardzo maczali w Animatrixie swoje chciwe paluchy :D Co nie zmienia faktu, że animowany Matrix nawet przypadł mi do gustu.
Manga & Anime
Moderator: Moderatorzy
-
Vincent
- Go Go Yubari
- Ifrit

Hmmm.... Krótka lista naj.
Anime: Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away), Hotaru no Haka (Grobowiec Świetlkiów), Jungle wa itsumo Hale nochi Guu, Ebichu
, Record of Lodoss War, Witch Hunter Robin, Haibane Renmei, Jin Roh, Mononoke Hime, Slayers, Sailor Moon
, Vampire Hunter D, Cowboy Bebop
, Noir, Armitage III, Yattaman, Gigi, Gravitation, Ranma 1/2, Inu-Yasha, Blue Submarine no.6, Wolf's Rain, Cybersix.
Manga: Neon Genesis Evangelion, Clover, X, InuYasha, Tsubasa Reservoir Chronicle, Shirahime Syo, Midori no Hibi, Record of Lodoss War, Trigun, Sailor Moon
, Ayashi no Ceres, Full Metal Alchemist.
Anime: Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away), Hotaru no Haka (Grobowiec Świetlkiów), Jungle wa itsumo Hale nochi Guu, Ebichu
Manga: Neon Genesis Evangelion, Clover, X, InuYasha, Tsubasa Reservoir Chronicle, Shirahime Syo, Midori no Hibi, Record of Lodoss War, Trigun, Sailor Moon
-
Erelen_Galakar
Najlepsze
a) anime: Last Exile, Magic Knight Rayearth, Sen to Chihiro no Kamikakushi, Mononoke Hime, Ikkitousen, Arjuna, Gundam Wing, Fushigi Yuugi, Houshin Engi, Crest of Stars
b) mangi: Ranma 1/2, Flame of Recca, Legend of Lemnear, Kenshin, Chirality, Inu Yasha, Battle Angel Alita, Record of Lodoss War, Love Hina, Island
a) anime: Last Exile, Magic Knight Rayearth, Sen to Chihiro no Kamikakushi, Mononoke Hime, Ikkitousen, Arjuna, Gundam Wing, Fushigi Yuugi, Houshin Engi, Crest of Stars
b) mangi: Ranma 1/2, Flame of Recca, Legend of Lemnear, Kenshin, Chirality, Inu Yasha, Battle Angel Alita, Record of Lodoss War, Love Hina, Island
Z drugiej strony mam do was pytanie:
Czy te wszystkie tytuły nie traktują przypadkiem o podobnym wątku? Patrz: FF.
glamorous vamp
-
Erelen_Galakar
No nie maz tutaj (w tych dwóch postach) przejście od serii Magical Girl poprzez fantasy, Dark Fantasy, Future po Soft hentaiBonifacy_i_zdun pisze:Z drugiej strony mam do was pytanie:
[edit]
A właśnie, że od czasu do czasu nawet na jedynce coś puszczą
- Go Go Yubari
- Ifrit

Na polsacie leci "Pokemon", jakby nie było to tez anime.Bonifacy_i_zdun pisze:Przyznaję, że to co ja wiem o anime umywa się z tym co WY wiecie. No, tylko słowa uznania się należą... Z resztą nie mam zbytnio gdzie oglądać tych mang i anime bo na TVN i na TVP nie puszczą na 100%
O reszcie nie wspomnę...
Na TVP leciało "Mononoke Hime" i to chyba 2 razy.
W Hotaru no Haka (Grobowiec Świetlików, bardzo często puszczany swego czasu na Hyperze) akcja dzieję się w okresie Drugiej Wojny Światowej.Bonifacy_i_zdun pisze:Z drugiej strony mam do was pytanie:
Mononoke Hime to świat japońskich bóstw i legend.
Ebichu jest o zboczonym chomiku i o jego równie zboczonej właścicielce.
Slayers to świat fantastyczny z magią, mieczem i smokami.
Można by tak bez końca. Z anime i mangą jest tak samo jak ze zwykłym filmem czy książką. Są na każdy temat. Całkiem zwykłe, komedie, horrory etc.
Na Projekt Mandze ma się pojawić The Ring 2, więc będzie co poczytać przed snem - to tak przy okazji.
-
Dyzio
można oglądać anime na RTL 2 albo na Hyperze na Poloni 1 głównie te programy zagraniczne bo tam jest tego najwięcej a na Polsacie to leci Pokemon Master Quest i Beyblade a tym czasem na RTL 2 już dawno skończyła sie trzecia seria Beyblade
taaaaaaaa naprawde nasza telewizja oferuje wybór......... a mangi sie czyta można kupić takie Kawaii albo jakąś mange taka mniejsza i 50 stronowa książeczka w kolorach czarno białych i jest nawet dużo tych tytułów
co bardzo zadowala
a co do anime to; Dragon Ball wszystkie serie i 2 kinówki, Slayers, Inuyasha, Captain Tsubasa ,Hellsing, Neon Genesis Evangelion po cześci, Trigun po cześci, Yu-Gi-Oh wszystkie trzy serie, Candidate For Godess, Rycerze Zodiaku,Noir, Aika, One Piece, X, Kaito Jeanne, Sailor Moon, Yaiba, Doktor Slump, Soul Hunter, Magic Knight Rayreath, Zorro, Gigi, Daimos, Transformery stara i nowa wersja, Beyblade też wszystkie serie, Card Captor Sakura, Ranma 1/2 i jeszcze OOOOOOOOGROOOOOOOOOM tych tytułów ale nie bede wymieniał, a która mnie wciągneła najbardziej no cóż sam nie wiem dużo było fajnych wiec sam nie wiem sposród tylu tytułów to i tak dużo że sam nie wiem kurde tyle tego było wiecej pamietam akcji z poszczególnych odcinków
niż samych bohaterów
a co do anime to; Dragon Ball wszystkie serie i 2 kinówki, Slayers, Inuyasha, Captain Tsubasa ,Hellsing, Neon Genesis Evangelion po cześci, Trigun po cześci, Yu-Gi-Oh wszystkie trzy serie, Candidate For Godess, Rycerze Zodiaku,Noir, Aika, One Piece, X, Kaito Jeanne, Sailor Moon, Yaiba, Doktor Slump, Soul Hunter, Magic Knight Rayreath, Zorro, Gigi, Daimos, Transformery stara i nowa wersja, Beyblade też wszystkie serie, Card Captor Sakura, Ranma 1/2 i jeszcze OOOOOOOOGROOOOOOOOOM tych tytułów ale nie bede wymieniał, a która mnie wciągneła najbardziej no cóż sam nie wiem dużo było fajnych wiec sam nie wiem sposród tylu tytułów to i tak dużo że sam nie wiem kurde tyle tego było wiecej pamietam akcji z poszczególnych odcinków
-
Erelen_Galakar
- Go Go Yubari
- Ifrit

O matulu. (tolerancja, badź tolerancyjna, skup się >.<). Eh szkoda, że u nas tylko tego typu produkcje puszczają.Dyzio pisze: a co do anime to; Dragon Ball wszystkie serie i 2 kinówki, Slayers, Inuyasha, Captain Tsubasa ,Hellsing, Neon Genesis Evangelion po cześci, Trigun po cześci, Yu-Gi-Oh wszystkie trzy serie, Candidate For Godess, Rycerze Zodiaku,Noir, Aika, One Piece, X, Kaito Jeanne, Sailor Moon, Yaiba, Doktor Slump, Soul Hunter, Magic Knight Rayreath, Zorro, Gigi, Daimos, Transformery stara i nowa wersja, Beyblade też wszystkie serie, Card Captor Sakura, Ranma 1/2 i jeszcze OOOOOOOOGROOOOOOOOOM tych tytułów ale nie bede wymieniał
To samo tyczy się mangi. JPF ma wydać Yugioh, kiedy wielu fanów pragnie np.: "Clover" lub "Tsubasa Reservoir Chronicle" CLAMPA. Profesjonalna kreska, oryginalna i wciągająca fabuła. Dragon Ball, Dr. Slump i pani Yuu Watase już się przejadły. Z doświadczenia wiem, że tak jest.
PS: Chociaż nie zapominajmy, że w tym roku czeka nas premiera Full Metal Alchemista.
-
Erelen_Galakar
Nie narzekaj polski rynek mangowy ma się nawet nieźle, mamy przegląd wszystkich podstawowych tytułów, w dodatku wszystko jest w dobre jakości oraz w tomikach (co w niektórych krajach nie jest normą, bo co powiedzieć na to, że DB było wydawane w odcinkach
). Szkoda, że dają FMA, wolałbym coś innego, na razie jest dość komedii. Mogliby Appleseed wydać.