Ale i tak jest wporzo! Ogólnie to metal rlz!
Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
-
Tifa
-
Van Falen
-
targaroth
1cd Jupiter, 2cd MarsVan Falen pisze:I jeszcze coś:Red Hot Chili Peppers wydało niedawno nową płytę również jakiś miesiąc temu o nazwie "Stadium Arcadium"
- Go Go Yubari
- Ifrit

Tak tak wiemy. Ja kupiłam ją w dniu premieryVan Falen pisze:I jeszcze coś:Red Hot Chili Peppers wydało niedawno nową płytę również jakiś miesiąc temu o nazwie "Stadium Arcadium"
Nie zgodze się. U mnie najwazniejsze (na równi) to: Blood sugar sex Magik, Californication i By the way. Ostatnia (x2) mi się podoba, ale nie porwała mnie tak jak trzy przed chwilą wymienione. Zgodze sie z wieloma recenzentami, którzy dali jej 3 lub 4 gwiazdki. Wolę 3 oddzielne płyty z 3ema różnymi zestawami niż 1 zestaw ze wszystkim zmiksowanym. To tak jak ostatnia płyta Hey. Niby fajna, ale w porównaniu z poprzednimi czegos brakuje. IMOtargaroth pisze:najlepsza plyta RHCP bo zawiera w sobie wszystkie gatunki jakie grali.. tak jakby podkresla ich cała twórczość.. IMO ich najlepsza płyta
-
uolcia
tez tak mialam ,pozniej dostalam na ich punkcie swira..a teraz sa mi calkowicie obojetni ^^" (jak i inne zespoly,ktore kiedys sluchalam zreszta:) )vacek pisze:Kiedyś jak słyszałem gdzieś nirvane to wychodziłem,
wiemyuolcia pisze:to powinno sie rozdzielic - Rock(Punk, Classic, Gothic)
btw.muzyka (czyt.obsesja)wpedzi mnie w grob..wczoraj obeszlam cale katowice niemalze,aby dostac jeny japonskie..<zgon -_-> (oczywiscie nie dostalam ich,jak juz byly to tylko mozna kupic wieksze ilosci <zgonx2> -_-)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Zaraziłam sie twórczością Poets of the Fall - taki fiński zespolik rockowy, niby niczym sie nie wyrózniający, a jednak wpada w ucho i podoba się niemal od zaraz ( u mnie to rzadkość O_o)
A że ostatnio przez wakacje przesłuchałam juz chyba wszytskie płyty, to szukałam czegos nowego
Poeci świetnie sie nadaja na taki koniec lata i wczesną jesień (: Miły dla ucha wokal, raz nieco ostrzejsze brzmienie, raz spokojne balladki - tego mi teraz było trzeba ^____^ .....
A że ostatnio przez wakacje przesłuchałam juz chyba wszytskie płyty, to szukałam czegos nowego
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
+. - > kropek z procesją
A wrzuce cos ^^
Bardzo dobra piosenka, fajny tekst itd. w sumie zadna rewelacja ale mnie cieszy ^^
http://www.youtube.com/watch?v=DYSzKHwWhhY
W tym wokonaniu ten utwor jest przewspanialy ^_^ , juz dobre 2 godziny ciagle tego slucham ^^ suuuper, spokojne, odprezajace, swietne
http://www.youtube.com/watch?v=OxeyYvmobH4Ireth pisze:ostrzejsze brzmienie,
Bardzo dobra piosenka, fajny tekst itd. w sumie zadna rewelacja ale mnie cieszy ^^
Kochane Yuotube ^^Ireth pisze:, raz spokojne balladki
http://www.youtube.com/watch?v=DYSzKHwWhhY
W tym wokonaniu ten utwor jest przewspanialy ^_^ , juz dobre 2 godziny ciagle tego slucham ^^ suuuper, spokojne, odprezajace, swietne
-
snafu
Paradise Lost - na początku muzyka mroczna i lekko niepokojąca, z typowo death'owym wokalem, który z czasem zaczyna znacznie łagodnieć, ale pozostaje w nim moc. Przez pewien czas (środkowe płyty dyskografii) grają coś bardzo podobnego do refleksyjnego i bardzo depresyjnego brit - rocka, a i nigdy raczej nie schodzą w wesołość. Całe płyty Host i Belive In Nothing to skoncentrowany dołek, wspaniale podany. Na nowszych płytach wrócili do ostrzejszego grania, ale nie ma obawy, że zeszli w łomot, jak kilka innych zespołów, chociaż brakuje mi już tam tego smutku z poprzednich albumów. Teksty są głównie depresyjne, koncentrują się na uczuciach i relacjach międzyludzkich. Wspaniała muzyka, ale czego innego można się spodziewać po zespole, którego tytuł drugiej płyty ("Gothic") stał się nazwą gatunku muzycznego? Polecam.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Chcialbym polecic jedna piosenke ktora waaarto uslyszec.
Nigdy nie przepadalem jak piosenke spiewaja 2 osoby na raz... ale to kobieta ma sliczny glos. Jeszcze ten refren w tej piosence *_* naprawde warto dotrwac chociaz do niego.
Filmik z KH............
Snow patrol-Set The Fire To The Third Bar
http://www.youtube.com/watch?v=AdSUfLp_oMU
Nigdy nie przepadalem jak piosenke spiewaja 2 osoby na raz... ale to kobieta ma sliczny glos. Jeszcze ten refren w tej piosence *_* naprawde warto dotrwac chociaz do niego.
Filmik z KH............
Snow patrol-Set The Fire To The Third Bar
http://www.youtube.com/watch?v=AdSUfLp_oMU
O Monoralu słów kilka- czyli sprawcach openingu do Ergo Proxy :]
Kawał spokojnej, czasami nieco psychodelicznej, melodyjnej , gitarowej ( i nie tylko ^^) muzyki z dobrym wokalem
Brzmi naprawde fajnie (:
Wpada w ucho i swietnie można się przy tym odprężyć
Gorąco polecam, zwłaszcza jezeli komus podobało sie "Kiri", to i reszta powinna przypaść do gustu ^______^
Kawał spokojnej, czasami nieco psychodelicznej, melodyjnej , gitarowej ( i nie tylko ^^) muzyki z dobrym wokalem
Wpada w ucho i swietnie można się przy tym odprężyć
&. - > kropek na rollercasterze
+. - > kropek z procesją
+. - > kropek z procesją
Nowa płyta Blind Guardian "A Twist In The Myth" ^^ Nooo, nie zawiedli mnie ani troszkę, chociaż nie jest już tak dobra jak poprzednia. Troszkę mniej operowej podniosłości, za to cudowny powrót do songów typu The Bard's Song w kawałku Skalds And Shadows - spokojnym, kameralnym, smutnym i podniosłym, cudo po prostu :D Reszta płyty jest szybka, pełna energii i wspaniałego nastroju. Na dodatek Blind Guardian zszedł już na amen chyba ze ścieżki speed/power metalu i jest całkowicie epic metalowym bandem, co tylko działa na ich korzyść. Cudo normalnie - nic tylko słuchać ^^
We are the outstretched fingers,
Ja tam lubie najbardziej Hip-Hop i Techno a kiedys nawet sie reggae sluchalo. Mowicie ze polski rap jest do bani a posluchajcie sobie Kaliber44 Ostrego Paktofonike WWO. Ja tylko tego z polskiego HH slucham, a jesli chodzi o zagraniczny to lubie baardzo wiele muzy.
ކ‡ˆ„ÚÝ.= +,ô˙řööůűú÷óůý%