Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

(Nie)dobry film. "Trauma". Traumatycznie nudne przeżycie -_-' Miało być zaskakująco i strasznie momentami. Wyszło nudnie i zbyt napaćkane. Scenarzysta chyba sam się pogubił w swoim scenariuszu po drodze. :? Zdecydowanie NIE polecam.

Więcej tutaj
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Ja może nie z najnowszych, ale też nowych oglądałem Constantine i to był najlepszy film w moim życiu!!!!!!!!!!!!!
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

I am Vincent pisze:Constantine i to był najlepszy film w moim życiu!!!!!!!!!!!!!
Ja tam jestem daleki od takiego entuzjazmu.... film jak każdy z tej kategorii.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

I am Vincent pisze:Ja może nie z najnowszych, ale też nowych oglądałem Constantine i to był najlepszy film w moim życiu!!!!!!!!!!!!!
To mało filmów żeś widział. Ja oglądałam tyle znakomitych filmów, że nie potrafię wybrać. Zbyt wiele znakomitości stworzono 80 -50 etc. lat temu i obecnie. Od "Nosferatu -symfonii cienia" Murnau'a po "Zezowate szczescie" Munka, przez "Amelię" Jaunet'a do "Klątwy Ju-on" Shimizu. "Constantine" się podoba, bo jest typowym filmem made in Hollywood. Efekty, gwiazdy i kupa kasy wpakowana w reklamy etc. Zapomina się o kinie angielskim, włoskim....rosyjskim. Widziałam wiele znakomitych rosyjskich filmów współczesnych.... Tylko u nas raczej nie uswiadczy się takiego kina. U nas multipleksy i "Autostopem przez galaktykę".....eh.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

widzial ktos moze film Sekta? jest w tym wydaniu gazety Fantasy za 20 zl wiec myslalam dzisiaj czy by sobie tak nie zakupic...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Erm, Sekty nie widziałem, ale ogólnie to chcę wszystkim polecić film, który właśnie skończyłem :)

E, oczywiście orientalny XD
Samaria prawdopodonie się nazywa <erm, w ogóle jakiś dziwny tytuł, ale to jest chyba ten tytuł>, film fajny, nieco taki no dziwny, a za co naj lubię? Bo jest scieżka dźwiękowa z jednego z preludiów Chopina XD Heh, i nawet go sobie zagrałem po filmie tak się wczułem w to wszystko :lol:

Ale mogli dać stricte preludium, a dali taką przeróbkę jakby, no ale wszystkiego mieć nie sposób^^'

A sam film jest o takiej dziewczynie, która jest :przedmiotem" kilku wątków. Ogólnie rzecz biorąc to głównym problemem poruszanym jest prostytucja ;)

A co do Sekty- założe się że polski tytuł niejako odbiega od oryginalnego. Tak czuję po prostu XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh org tytul brzmi Skulls,z tego co wiem ta sekta nosi nazwe Czaszek..a co do tlumaczen poslkich no juz np jap.Odishon przetlumaczone prawidlowo na ang. Audition nagle po polsku brzmi gra wstepna :lol:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Garnet pisze:widzial ktos moze film Sekta? jest w tym wydaniu gazety Fantasy za 20 zl wiec myslalam dzisiaj czy by sobie tak nie zakupic...
Koleś z "Jeziora Marzeń" wkracza do bractwa, a tam surprise - sekta. Oh, ah...nie warte 20 zł.

Boni pisze:A co do Sekty- założe się że polski tytuł niejako odbiega od oryginalnego. Tak czuję po prostu XD
Jeżeli to "ta" "Sekta" to chyba nie bardzo.

"Amadeusz" Formana. Boska muzyka, swietne ujecia. film cacy i miodzio -polecam szczerze.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

to sobie daruje i kupie nowa kredke ;) < tak sie spytalam bo na opakowaniu pisalo mroczny thrillerXD>

amadeusz niedawno lecial na tv4 :) tez polecam..zreszta Boni wie cos o tym majac tlyko swoje zydowskie TVN ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:n tez polecam..zreszta Boni wie cos o tym majac tlyko swoje zydowskie TVN
E, co? XD Ja nic nie wiem, no oprócz tego, że Tv4 zabrali :D

Swoją drogą co do Amadeusza. Czy to ten film, że Mozart biegał pod stołem i gonił bujną w kształty kobiee, a potem grał palcami stóp w przydrożniej knajpie?

tytuł... Hmm...
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Swoją drogą co do Amadeusza. Czy to ten film, że Mozart biegał pod stołem i gonił bujną w kształty kobiee, a potem grał palcami stóp w przydrożniej knajpie?
Tak. Dokładnie ten :>

Co do filmów Formana to oczywiście boskie "Hair" oraz "Odlot". ten drugi o rodzicach palących trawkę ;) "Człowiek z Księzyca" oczywiscie. Zmieniłam swój stosunek do Carrey'a po tym filmie... Co do Jima to "Truman Show" jest warte polecenia. Świetny film....
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Mi osobiście The Skulls podobało mi się i według mnie warto poświęcić te 20 zł, chyba sam pójde kupic to wydanie bo film jak narazie widziałem 2 czy 3 razy i za jakiś czas z miłą chęcią obejrze go po raz kolejny
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nudny jak flaki z olejem, a straszny mniej niz obcy wyskakujący z ciała astronauty. No, ale jak ktos lubi cos takiego. Jako, ze jestem bardziej wybredna, to smiem nawet gardzić tym filmem.
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=2156
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Ja nie mówiłem że jest straszny tylko zę mi się podoba, od jakiegoś dłuższego czasu mało który film mnie przestraszył a ten mi sie po prostu dosyć przyjemnie oglądało .. lubie czasem obejrzeć coś niebyt wymagajacego żeby się rozluźnić ;)
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Eurotrip - świetna komedia, niektóre momenty wręcz rozbrajają. No i ta genialna piosenka "Scotty Doesn't Know" :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”