FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Zanim napiszesz głupotę może byś użył opcji szukaj na forumniickt pisze:Nie rozumiem. Jak mozna zrobic finalne bronie na 1cd skoro do zrobienia broni porzebne sa te czasopisma "weapon monthly".
Patrz tutaj
Siemka mam taki mały problem jestem na drugiej płytce ff8,udalo mi sie zdobyc GF(nie pamietam jak sie nazywa taki mały stworek dzialajacy na cala druzyne).Czy jego warto uzywac bo jak narazie jak go uzywalam nic mi to nie dawalo tracilam ruch i dostawałam lomat ani mnie to nie ochranialo.Co on daje jakie korzysci czy warto go uzywac?pozdrawiam
Jest naprawdę niewiele walk, w których przydaje się status Reflect zakładany przez Carbuncle
Odbijanie magii działa w obie strony, bo uniemożliwia bezpośrednie leczenie naszych postaci - magia odbije się od Reflect i walnie we wroga... Jednak samego GFa zawsze warto komuś podpiąć w Junction - ale samo używanie go w walce jest mało efektywne...

Dowiedziawszy się, że nie potrzeba gazetek aby zrobic najlepsze bronie postanowilem sobie wykonac Lionhearta jako pierwszego xD, no no tylko chodzi o to ze nie za bardzo ten T-rex chce mi dropic Dragon Fang. Rozwalilem jakos 14, moze 15 no i za kazdym razem Dino bone i tylko to. Jesli to istotne - Squall -50lvl- , Rinoa -33lvl-, Zell -44lvl-. Na krypcie napisano ze T-rex daje Dragon fang od 20 lvla. Albo mam wielkiego pecha albo.. sam juz nie wiem ;P.
I druga sprawa: o Edenie- "Jako jedyny Strażnik ma wystarczająco długą animację ataku, która pozwala na spokojne podbicie siły uderzenia o 250 procent na PC, dzięki umiejętności Boost (konsolowcy mają tu znacznie łatwiej). Przy dobiciu wskaźnika do 250 i zastosowaniu czaru Meltdown obrażenia ponad 50000 stają się standardem." // O co chodzi z tym podbijaniem wskaznika?
I druga sprawa: o Edenie- "Jako jedyny Strażnik ma wystarczająco długą animację ataku, która pozwala na spokojne podbicie siły uderzenia o 250 procent na PC, dzięki umiejętności Boost (konsolowcy mają tu znacznie łatwiej). Przy dobiciu wskaźnika do 250 i zastosowaniu czaru Meltdown obrażenia ponad 50000 stają się standardem." // O co chodzi z tym podbijaniem wskaznika?
- kilmindaro
- Cactuar
Jeśli GF ma wyuczoną komendę Boost, to w czasie animacji przyzwania tegoż GF'a należy wcisnąc i przytrzymać bodajże Select (pojawi się wskaźnik) i nawalać chyba kwadratem (wskaźnik pnie się do góry aż do maksymalnej wartości 250, jeśli będzie podbijany odpowiednio szybko). Problem polega na tym, ze 250 jest nieosiągalne u większości GF'ów, a do tego w trakcie podbijania licznik może nam się wyzerować, jeśli nie usłuchamy komendy i naciśniemy kwadrat wtedy, kiedy pokazane jest na ekranie, żeby tego nie robić.niickt pisze:O co chodzi z tym podbijaniem wskaznika?
A tak przy okazji, żeby nie było wątpliwości: atak Edena jako chyba jedyny w grze może zadać jednorazowe obrażenia większe niż 9999, np: 15 000, 50 000, etc., a nie jak np. w przypadku limitów (5x9999, etc.)
Błąd rzeczowy.kilmindaro pisze:A tak przy okazji, żeby nie było wątpliwości: atak Edena jako chyba jedyny w grze może zadać jednorazowe obrażenia większe niż 9999
Cactuar na Poziomie 100 zadaje dmg 10000, Boko Lvl 100 3 gwiazdki + Meltdown 15000
Bo tak mi wyszło podczas pisania questu. Już raz było o to pytanie. Jedyna rada, to zastosować Lvl Dn Tonberry i próbować do skutku.niickt pisze:Jesli to istotne - Squall -50lvl- , Rinoa -33lvl-, Zell -44lvl-. Na krypcie napisano ze T-rex daje Dragon fang od 20 lvla. Albo mam wielkiego pecha albo.. sam juz nie wiem ;P.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Ja użyłem carbuncle do prostego pokonania edei w pierwszym starciu. Gdy użyłem carbuncle ona używała dispel dopóki wszystkim postaciom nie usuneła reflect.Jeśli to Carbuncle to zakłada on Reflect na całą drużynę... Niezbyt użyteczny w walce
A co do dragon fanga to chyba go dostałem od Blue Dragona na Island closest to hell.