Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Sephiria pisze:bez zdjęcia tej
Czytanie ze zrozumieniem rox.. A co jesli ta zdjecia swego nie da? :P

W kazdym razie, temat jest 7-9 i mozna rozmawiac o postaciach dowolnych.. a ze ankieta.. a na dobra sprawe kogo ona interesuje? No chyba ze rzeczywiscie bylaby potrzeba ankiety Rinoa vs Aeris vs Tifa, Yuffie vs Sephie .. ja w kazdym razie takiej potrzeby nie odczuwam :)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Z resztą kto by chciał uwzględnić w ankiecie takiego chociażby dziadka co kawę lubi pić :]
Swoją drogą fajnie by było żeby była opcja taka w ankiecie że użytkownik sam se pisał kogo lubi, a nie z gotowej listy, aczkolwiek to jest mała szansa na zrealizowanie zwłaszcza na ludnym forum :P

No, to ja se napiszę kogo najbardziej nie lubię. Pewno piszę to już 20 raz, no ale topic to topic :P Oki, nie lubię Rusty'ego, za jego infantylność i głupie czubienie do Zidana, Rinoa, bo jest zbyt lalkowata, wścibska, nachalna i wszystko inne co może być złe na świecie, nie lubię Zorna i Thorna- ich gupie rymy powodowały że chciałem ff9 wyrzucić do pieca, jak się cieszyłem kiedy wreszcie ich kwestia została rozwiązana :] No, reszta może być. Nawet Selphie i Yuffie lubię bardziej niż tych poprzednich. Ofkoz Eiko jest jak najbardziej na plus :) A te co lubię to praktycznie reszta oprócz Cida z FF9 no i Squalla :] Squalla stawiam tak, nie wiem gdzie... Raczej za Cloudem, Cloud jest w miarę dobry chłopiec... No ale i tak Fei roxuje ;p ;p ;p
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:Rinoa, bo jest zbyt lalkowata, wścibska, nachalna i wszystko inne co może być złe na świecie,
Ja sądzę, że było sporo innych, podobnych bohaterek, a Rinoa nie działała tak na nerwy... Ale ja ją po prostu lubię, a jeśli się czuje niechęć, to łatwiej wychwycić najgorsze wady :)
Boni pisze:Nawet Selphie i Yuffie lubię bardziej niż tych poprzednich.
Eeee, nie można czepiać się zawsze tych dziewczyn... Też są pełnoprawnymi członkami drużyny, ale zwykle są postrzegane, jako taki "zabawny dodatek" do gry... Nie wiem, czy tylko mi się tak zdaje...
Boni pisze:Cloud jest w miarę dobry chłopiec...
Przepierał się za kobietę, to można by się zastanowić nad płcią :D
Boni pisze:Swoją drogą fajnie by było żeby była opcja taka w ankiecie że użytkownik sam se pisał kogo lubi, a nie z gotowej listy, aczkolwiek to jest mała szansa na zrealizowanie zwłaszcza na ludnym forum
Już sobie wyobrażam : byłoby kilkaset pozycji i kazda miałaby góra 3 głosy :) Swoją drogą fajnie by było chociaż trochę ją powiększyć, ale trudno wybrać kilka osób do dodania z całej serii ff....

Kwestia Aeris... Za pierwszym razem koszmarnie jej nie lubiłam, denerwowała mnie na każdym kroku, a teraz to się zmieniło... Nawet przypadła mi to gustu, fakt, że portret ma trochę głupi,(moja opinia) ale zdobyła moją sympatię i nawet chciało mi się wyćwiczyć jej wszystkie limity XD Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego ?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Może wydarzenia z końca 1cd tak na Ciebie podziałały, i do tego późniejsza dogłębna analiza postępowania owej bohaterki, dokonana przez pozostałe postaci.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Boni pisze:Może wydarzenia z końca 1cd tak na Ciebie podziałały, i do tego późniejsza dogłębna analiza postępowania owej bohaterki, dokonana przez pozostałe postaci.
Heh, nie, właśnie nie o to chodzi... Ja do końca gry jej nie lubiłam... Jak ostatnio przechodziłam, to coś się zmieniło. Nawet powiedziałam,że Aeris czasami wygląda ładnie XD
Lil

Post autor: Lil »

Moje ulubione postacie z FF 7 to:
1. Sephiroth zarąbisty wygląd chrakter i wogule mam na jego punkcie obsesje ^^
2. Vincent Valentine wygląd i charakterek a do tego mam słabość do wampirów.
3. Tseng tak tak Tseng wygląd mi się bardzo podoba i chrakter też ma nizły ale

Kod: Zaznacz cały

szkoda że ginie w pierwszym Cd chociaż nie wiem dla mnie żyje ^^
4. Reno to jego ogniste włosy ^^
5. Tifa w gruncie rzeczu za wygląd i chrakter ^^
6. Cait Sith bradzo go lubie i jest milutki i zabawny ^^
Postacie z FF 8.
1. Squall charakter i wygląd a do tego ta blizna na twarzy mi się pdodba.
2 Irvine dlaczego bo jest fajny i ma długie włosy lubie facetów któzy mają długie włosy.
3. Zell bo jest bardzo śmieszny i anwet fajnie wygląda.
4. Laguna i Kiros laguna wyglad i chrakter a kiros no bo tak.
5 Selphie bardzo fajna i dzcina nawet przypomina troche mnie
6. hehe wszystkie Gf

Edit by TomajS: Do jasnej.....zaznaczac spojlery.Ktoś tu nie czytał regulaminu :evil: :evil:
Yamiii

Post autor: Yamiii »

ulubione chary z:

7: Cloud ( chociaz te zapytania z typu "Kim jestem?" wkoncu zaczynaja denerwowac XD)
Tifa ( wyglad *_* i charakterek ;D )
Barret (czytajac posty o rasizmie jeszcze bardziej go lubie ;D taki przeciw wszystkiemu :D wkoncu jakis bohater z egzotyczna skórą XDDD )

8: Squall ( powazny, zamkniety w sobie ;3 , scenka w ragnaroku z Rinoa zapada w pamiec ;) )
Rinoa ( ladna, zgrabna , wishing star ;D i wogole jakas taka ... :D ale A canona nie wybacze ><'' )
Quistis ( mm jak wyzej i ten bicz XD ach :D wkoncu dali bicz XD )

9. Zidane ( z tym ze oczywiscie zmienilem imie XD jak pierwszy raz je zobaczylem to odechcialo mi sie grac O.O ale na szczescie zmiana imienia zostala zaproponowana i O.K. , ogon troche denerwuje (DB >< ) lecz mozna przywyknac :D )

Vivi ( ta tajemnica owiana wokol niego przyciaga mnie :D a akcja na statku mmm chyba na 1 plytce ( tak napewno na 1 ):D z tym jak te lalki zostaly zniszczone i pospadaly .. ta zlosc i chec pomszczenia :D )

Garnet ( tez zmienilem imie na wlasne , oczywiscie potem mozna zmieniac np. na to prawdziwe chociaz nie przypada mi do gustu to jej "prawdziwe " imie, pozatym fajna dziewczyna, chec pokoju i po smierci pseudo matki ( XD ) chec madrego sprawowania wladzy)

Eiko ( pierwszy raz polubilem takie nieznosne dziecko :D cos ala selphie ( chociaz tamta jest bardziej nienormalna :D) ma fajna przeszlosc ( no chodzi mi o summonerow ktorych uwielbiam *_* )

to tyle ;D chyba..
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Lil pisze: Vincent Valentine wygląd i charakterek a do tego mam słabość do wampirów.
Jakoś nie jestem pewna, czy Vincent to wampir - co prawda spał w trumnie i niektóre oznaki na to wskazują, ale jednak....
Lecz to jedna z najlepszych postaci w ff7 - zawsze go lubiłam, mimo że przecież była to postać dodatkowa - nie trzeba było go przyłączać do drużyny(ale kto by potrafił nie przyłączyć ^_^).

[ Dodano: Nie 26 Cze, 2005 ]
Yamiii pisze:Cloud ( chociaz te zapytania z typu "Kim jestem?" wkoncu zaczynaja denerwowac XD)
heh, lepiej nie zaczynaj kolejnej dyskusji XD Chociaż mnie też to denerwuje i właściwie to za nim nie przepadam za bardzo.

[ Dodano: Nie 26 Cze, 2005 ]
Yamiii pisze:Garnet ( tez zmienilem imie na wlasne , oczywiscie potem mozna zmieniac np. na to prawdziwe chociaz nie przypada mi do gustu to jej "prawdziwe " imie
Wiem o co ci chodzi -_-' Ale "Garnet" brzmi tak jakoś dostojnie...
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

No to czas na mnie:
- Cloud - wygląd, charakter
- Vincent - wygląd, natura (mroczna i chyba też vampi, nie?)
- Irvine - wygląd, charakter... Ach ta twarzyczka... :D
- Zell - zawsze go lubiłam...
- Eiko - fajna, mała dziewczynka... :]
- Red XIII - uwielbiam koty, a "XIII" to moja ulubiona liczba... 8)
- Barret - charakter
- Zidane - niebanalny wygląd, charakter też nawet fajny
- Squall - wygląd, charakter
- Laguna - wygląd, charakter taki sobie
- Sephiroth - wygląd, mroczna natura... :D

I masa innych ludów!!!
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Przeanalizujmy drużynę z VII okiem Ababeba (kolejność przypadkowa):

Cloud - facet ogólnie w porządku. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest lepszy od Squalla, ale deklasują go jego pytania co do własnej egzystencji (zwyczajnie się rozczula nad sobą), ubiera się jak baba :twisted: i cierpi na parę innych kompleksów. Nie licząc tego, "Chmurek" jest postacią całkiem interesującą. Z technicznego punktu widzenia, Cloud jest prawie niepokonany! :) Odpalcie sobie Meteorain... (Omnislasha jeszcze nie mam)
Aeris - młoda kwiaciarka jest chyba uwielbiana przez wszystkich graczy. No, może znajdą sie tacy, którzy żałują że nie mają tarczy do rzutek z jej podobizną. :P Whatever, jest słodka, ale nie do bólu i znośna. Skoro mowa o jej limitach, nie samymi leczniczymi człowiek żyje.
Tifa - niezła postać kobieca. Jako postać FF lubię ją, może poza paroma flash-backami. Jej zaplecze techniczne jest niezgorsze, ale jeszcze nie dostałem dość limitów by się wypowiedzieć. Ulubiona postać żeńska Ababeba z tej części
Barret - czasem to współczuję temu facetowi. Czemu, nie powiem, bo byłyby spoilery. ;) Można go określić "prostym żołnierzem o szlachetnym sercu". Może czasami tego po nim nie widać. Obrażenia jakie zadaje, są całkiem niezłe.
Red XIII - Nanaki... :roll: Nie wiem czy można wiele o nim powiedzieć nie zespojlerowawszy :P, ale cóż... będzie krótko i głupio - kiciuś jest fajny. :wink: Techniki specjalne w jego wykonaniu są przede wszystkim efektywne i dysponuje zarówno umiejętnościami wspomagającymi i niezłymi atakami.
Cid - słowa są zbędne. :) Cida lubię za jego słownictwo (%&$*#! :P), sposób bycia i stateczek. :wink: Limity - jak w opisie Tify. Ulubiona postać męska Ababeba z tej części
Yuffie - "mała kleptomanka" to najlepsze określenie Yuffie. Nie wiem czemu, ale często ją zaliczają razem z Selphie. IMO, Y. jest troszkę bardziej... naturalna. :P Jej limity jak u Reda, do wyboru zarówno lecznicze jak i (skuteczne) do ataku.
Vincent - mrok... nie udało mi się dojść dostatecznie daleko, by dowiedzieć się o nim więcej, a opisów spojlerowych nie czytam. Bestie w jego posiadaniu są nie byle jakie. Galian Beast mi znacznie pomogło w uwalnianiu Yuffie! Jako wadę, muszę zaliczyć to że później nie da się go kontrolować.

Yamii, co do opisu Barreta, nie miałem innych pomysłów. ;p
Ostatnio zmieniony ndz 26 cze, 2005 17:41 przez Ababeb, łącznie zmieniany 1 raz.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Yamiii

Post autor: Yamiii »

faris pisze:heh, lepiej nie zaczynaj kolejnej dyskusji XD Chociaż mnie też to denerwuje i właściwie to za nim nie przepadam za bardzo.

taa XD widzialem juz ta dyskusje i moze lepiej ominmy dalsze przemyslenia w tej kwesti XD

faris pisze:Wiem o co ci chodzi -_-' Ale "Garnet" brzmi tak jakoś dostojnie...

mogli jakies fajniejsze "imie" wymyslic XD Garnet nawet nawet ale znam fajniejsze wiec... :>

Ababeb pisze:Barret - czasem to współczuję temu facetowi. Czemu, nie powiem, bo byłyby spoilery. Można go określić "prostym żołnierzem o szlachetnym sercu". Może czasami tego po nim nie widać. Obrażenia jakie zadaje, są całkiem niezłe.
taa ... zolnierz o szlachetnym sercu - podoba mi sie! ;D

[ Dodano: Nie 26 Cze, 2005 18:41 ]
Ababeb pisze:Ni miołem innych określeń. Jakoś nie chciało mi się specjalnie wysilać co do określeń. Po prostu, troszkę na siłę.

spoko, ale mi sie podoba ;D
Ababeb pisze:ubiera się jak baba i cierpi na parę innych kompleksów. Nie licząc tego, "Chmurek" jest postacią całkiem interesującą.
hmm zgadzam sie ;) chociaz pierwszy raz spotykam sie ze stwierdzeniem ubiera sie jak baba XD chociaz zaraz wlacze playa i sie przyjze XD moze rzeczywiscie cos w tym jest ^^ co do kompleksow to ma ich ... od groma? XD a chumrki to bez commentarza XD
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ababeb coś mi się zdaje, że o kimś zapomniałeś ;)
To ja wypowiem się o bohaterach mojej ulubionej części czyli FFIX :) :
Zidane- Bardzo go lubię, szczególnie za poczucie humoru :) I jest chyba najmłodszym głównym bohaterem w FF :) Co prawda na początku nieładne miał plany (Ci co grali to wiedzą o co chodzi), ale później jak już był z naszą drużynką to się zmienił :)
Vivi- Taki fajny, niezgrabny dzieciak :) Przewala się prawie na każdym kroku i jest śmieszny :) A jaki przydatny w walce :) Czarna magia to jest moc :)

Kod: Zaznacz cały

Tylko żona Quina do niego zbytnio nie pasuje &#58;lol&#58;
Garnet- Na początku ją nawet lubiłam, ale w późniejszej części gry już było inaczej. Jako biały mag jest mizerna, ale summony mogą być.
Steiner- Te jego skakania gdy się wkurza i to trzaskania zbroji jest świetne :lol: Nie ma to jak rycerzyk z małym mózdżkiem :lol: Tak właśnie bym go nazwała. Jego shock jest bardzo przydatny :) Oczywiście bez statusu mini...
Freya- Była mi obojętna... Zbytnio za nią nie przepadałam i nie przepadam...
Quina- Jej teksty mnie niekiedy rozwalają, a marzenia np. to w Qu's Dwelling (?) jest śmieszne :lol:
Eiko- Moja ulubiona postać z tejże części :) Zresztą od niej mam mój nick :) Taka mała, upierdliwa dziewczynka :) Ale wie czego chce i dąży do celu jak tylko może :) I za to ją lubię :)
Amarant- Niezbyt go lubię... Szczególnie po tym jak się go poznało... Został wrobiony i na wszystkich chce się odegrać (przynajmniej w moim rozumowaniu :lol: )
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Eiko pisze:Ababeb coś mi się zdaje, że o kimś zapomniałeś ;)
Masz rację! Zupełnie zapomniałem o Caiciku! No, ale jakoś (nie wiem czemu), nie chce mi się nadrabiać zaległości.
Yamiii pisze:chociaz pierwszy raz spotykam sie ze stwierdzeniem ubiera sie jak baba XD
Mowa o epizodzie z uwalnianiem Tify. :wink:

[ Dodano: Nie Cze 26, 2005 22:05 ]
Yamiii pisze:spoko, ale mi sie podoba ;D
A ja to odebrałem jako nabijew. ;p
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Jenov

Post autor: Jenov »

FF7:

Cloud - image, fryzura, za...rąbisty miecz, początkowy dystans względem wszystkich i wszystkiego (jako członek Avalanche especially)

Aeris - tejemniczość, opanowanie, złote serce, poświęcenie

Barret - madafaka osiłek lecz mimo wszystko myślący i wrażliwy

Sephiroth - wiadomo, nie ma sensu się powtarzać

Reno - best of Turks, ma gość klase

FF8 :

Zell - zawadiacki cwaniaczek, wnosi świerzy, komiczny powiew do drużyny

Quistis - spokojna, nienachalna, "po cichu" podkochująca się w Squallu, ponadto zdolna i wyrafinowana

Edea - piękna i ekstrawagancka, tajemnicza, wspaniały makijaż i strój. Nietuzinkowa osóbka :D

FF9:

Zidane - narwany, niespokojny duch. Porywczy i zdecydowany, przeciwieństwo ślamazary

Kuja - wygląd i zachowanie. Klasa sama w sobie.
sea_swallow

Post autor: sea_swallow »

Eiko pisze: Quina- Jej teksty mnie niekiedy rozwalają
Quina to kobieta??? Jakoś nigdy mi sie nie udało temu czemuś założyć ekwipunku przeznaczonego dla kobiet. Ja to traktuję raczej jako stworzenie (a i tak to jest wątpliwe).
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”