Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ja w Cloudzie nie widzę szczególnych zalet, był jaki był i tyle... Z głównych bohaterów najlepszy jest Squall - człowiek z charakterem, nie ekscytuje się z niewiadomych powodów... Takie przeciwieństwo Selphie, :D ale ta dziewczyna też jest w porządku. A oprócz tego moi najwięksi faworyci to jeszcze : Vincent - ff7, Quistis - ff8, Kuja (jak ja go uwielbiam :lol: )- ff9 i dorzućmy jeszcze moogle na dokładkę...
Jenov pisze:Generalnie to wśród kobiet króluje nieśmiertelna Aeris
Generalnie jak przeszłam pierwszy raz ff7 to koszmarnie jej nie lubiłam, ale to się zmieniło. Strasznie dziwne... A może to dlatego, że było z nią sporo śmiesznych scenek, najbardziej podobało mi się sprzedawanie kwiatów w Wall Market...
Jenov

Post autor: Jenov »

Odnośnie wypowiedzi Pavela, zgadzam sie, Zidane jest spoko ale do Clouda mu brakuje troche. Natomiast Squall to kompletna tandeta, ludzie kto na niego oddaje głosy ?! :shock: To skończona lala,niezdecydowany,marudny piękniś :P Nie znosze go (ale sobie poużywałem) Swoją drogą odnoszę czasem wrażenie iż na Squalla głosują niemal wyłącznie panienki 8) P.S. Kuja jak dla mnie najciekawsza postać FF9

P.S. Ja się tylko załamuje że Squall powoli dogania Clouda w ankiecie :evil:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Erm... przez długi czas to Squall przewodził, ale ostatnio nie wiem z jakiego powodu, ktoś na Clouda głosuje ^^' I czy ja ci wyglądam na panienkę :> Squall ma genialny charakter (o którym pisałem już kilka razy), w przeciwieństwie do Clouda który jest nudny z tym swoim: Kim jestem, aarrgh oraz do wkurzającego Zidana (nie polubię go chyba nigdy :roll:).
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Erelen_Galakar pisze:nie wiem z jakiego powodu, ktoś na Clouda głosuje
Bo Cloud ma "to coś" czego nie miał nikt inny :>
Erelen_Galakar pisze:Squall ma genialny charakter
Bez urazy, ale dla mnie on się jak upośledzony zachowuje :roll:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Jenov pisze:Natomiast Squall to kompletna tandeta, ludzie kto na niego oddaje głosy ?! To skończona lala,niezdecydowany,marudny piękniś
Ja oddaję... Co za brak tolerancji do kobiet :evil: Tolerancji dla wszystkich... Nie będę się kłócić o postacie, bo nie ma sensu...
Jenov pisze:P.S. Ja się tylko załamuje że Squall powoli dogania Clouda w ankiecie
I tak dalej!
Erelen_Galakar pisze:Squall ma genialny charakter (o którym pisałem już kilka razy), w przeciwieństwie do Clouda który jest nudny z tym swoim: Kim jestem, aarrgh
:D Zgadzam się w 100%. Squall z tym swoim poważnym nastawieniem do wszystkiego, co aż się stawało zabawne :lol:
Nie skacze, nie krzyczy, nie zachowuje się jak pierdoła -i to dlatego jest taki zły?? Ja sądzę, że ludzie ze Square długo nie wymyślą podobnej postaci... Cloud był trochę nudny, to fakt przecież... Ile razy można się zastanawiać nad sobą?!
Izrail pisze:Bez urazy, ale dla mnie on się jak upośledzony zachowuje
Cóż, kwestia gustu.

Dobra, zmieńmy temat - powyżywajmy się na Terrze z ff6, proszę.. :twisted:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nic z tego, temat jest o postaciach 7-9.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Jenov

HeHe skoro tak....

Izrail jak sądze ma bardzo podobne nastawienie w tej kwastii do mojego.

Faris, źle odebrałaś moje słowa ! Staram sie być tolerancyjny ale forum służy po to by dyskutować, bronić swoich poglądów, dzielić się nimi z innymi. Żadna sztuka podłożyć się bądź nie podjąć dyskusji. Chyba lepiej troche konfrontować swoje poglądy niż pisać wkólko pierd..y .

Wątek Clouda, jego przeszłości i zachowań jest mistrzostwem, tymczasem Squall, pełen kompleksów pięknotek, nie oferuje sobą niczego ciekawego. Moje zdanie. Zgadzam się, gusta są różne, więc nie traktuj moich postów jak formy ataku :roll:

P.S. A mi i tak wydaje się że Squall zawrócił ci w głowie ;)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Podaj choć jedno miejscę gdzie Squall zachowuje się jak "pięknotek". Można dyskutować tylko wtedy gdy podajesz jakieś argumenty, a nie gdy twierdzisz, że tak jest i basta. Cloud ma problemy emocjonalne poziomu 5 latka, jego zachowanie polega na zadawaniu ciagle pytań: Czemu ja tego nie mogę, czemu to się stało, czemu nie panuję nad sobą, bla bla bla. Zamiast wziąć sprawy w swoje ręce to ten ciągle biadoli i biadoli. Gdyby nie początkowo Aeris i Tifa, a potem Tifa i Cid to nadal by siedział w Midgar nic nie robiąc.
Jenov

Nie twierdze że zachowuje się jak pięknotek tylko po prostu tak wygląda. Najprościej mozna by go określić jako mało przebojowego. Nieśmiały, niezdecydowany itp. Takie wrażenie odniosłem grając w grę i jest to wrażenie ogólne i niespecjanie w tej chwili pamiętam kore konkretne sytuacje mnie irytowały. Szczerze mówiąc bardziej irytował mnie jego wizerunek, nie zaś cechy osobowości.

Nie rozumiem w jaki za to sposób Cloud miałby "wziąść sprawy w swoje ręce". W każdym razie podążał uparcie do celu, poruszając się śladami Sepha by odkryć przy okazji prawdę o sobie. Nie widze innego rozwiązania w jaki sposób miałby coś ze sobą zrobić w celu poznania samego siebie.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Jenov pisze:Nie twierdze że zachowuje się jak pięknotek tylko po prostu tak wygląda.
Uh-huh, oczywiście. Ale pamiętaj: to Cloud zakładał sukienkę i podrywał Dona. Bo o takich szczególikach jak kolczyk w uchu i randka z Barretem to nawet nie mam co wspominać. :twisted:
[Buahahaha, boks poniżej pasa. :lol:]
Jevon pisze:Nie rozumiem w jaki za to sposób Cloud miałby "wziąść sprawy w swoje ręce". W każdym razie podążał uparcie do celu, poruszając się śladami Sepha by odkryć przy okazji prawdę o sobie. Nie widze innego rozwiązania w jaki sposób miałby coś ze sobą zrobić w celu poznania samego siebie.
Cloud nie podąża śladami Sepha z wyboru; manipulują nim komórki Jenovy. W ogóle facet bardzo mało rzeczy robi sam z siebie, jest pasywny i niezdecydowany, dopiero pod koniec gry 'nabiera kręgosłupa' (...czy jak to się tam mówi po polsku) i cała ta wojenka staje się również jego wojenką. Bo wcześniej tułał się po świecie tylko za sprawą kontroli Sepha, albo z nudów, trzeciej drogi nie widzę.
Jenov pisze:Wątek Clouda, jego przeszłości i zachowań jest mistrzostwem, tymczasem Squall, pełen kompleksów pięknotek, nie oferuje sobą niczego ciekawego. Moje zdanie.
W tej wypowiedzi brakuje argumentów, więc chyba faktycznie nie pozostaje mi nic innego, jak tylko uszanować Twoje zdanie.

[...Argh, w mojej wypowiedzi ich też brakuje, ale mamy środek nocy i proszę nie wymagać zbyt wiele. :wink:]
Ostatnio zmieniony czw 23 cze, 2005 09:24 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Jenov pisze:Wątek Clouda, jego przeszłości i zachowań jest mistrzostwem, tymczasem Squall, pełen kompleksów pięknotek, nie oferuje sobą niczego ciekawego. Moje zdanie. Zgadzam się, gusta są różne, więc nie traktuj moich postów jak formy ataku Rolling Eyes
Mistrzostwem? Cloud jest u mnie na pierwszym miejscu najnudniejszych postaci z Finali 7-9. Juz Zidane był zabawniejszy. Squall ma kompleksy? Uwaznie grałeś w FF8? Squall jest bucem a'la Koki (tego nie znasz, bo sie z forum wyprowadził). Ciągle "Mam Cię gdzieś, Ciebie też i Ciebie, a to, ze z Tobą jestem w druzynie to i tak tylko z nudów". Ten typ tak ma. A co z Cloudem? Jak juz ktoś tutaj napisał:
Erelen_Galakar pisze:Cloud ma problemy emocjonalne poziomu 5 latka, jego zachowanie polega na zadawaniu ciagle pytań: Czemu ja tego nie mogę, czemu to się stało, czemu nie panuję nad sobą, bla bla bla. Zamiast wziąć sprawy w swoje ręce to ten ciągle biadoli i biadoli. Gdyby nie początkowo Aeris i Tifa, a potem Tifa i Cid to nadal by siedział w Midgar nic nie robiąc.
Jasne "To moje zdanie", ale gdy się wypowiadasz o postaciach jak najgorzej, a wychwalasz swoją "ukochaną" postać to nie tak. Trzeba znajdować plusy i minusy każdej postaci.

PS: Cloud ma chyba kompleks "Duży miecz, mały...." :twisted: [Tak, to jawna prowokacja XD]
Jenov

Myślę że mile widziana byłaby zmiana tematu na "inne" postacie, wałkowanie tematu "Squall vs Cloud" robi się nudne :P Swoją drogą ciężko mi bronić swego faworyta w tej "batalii" gdyż rzeczywiście (przynaje się bez bicia) ciężko mi wyliczać argumenty na korzyść Clouda, gdyż decyduje tu chyba nieco sentyment, wszak z drugiej strony Cloud taką wspaniałą osobowością do końca nie był. Ciekawi mnie jednak w jaki sposób Cloud prowadzi w ankiecie a w dyskusji zdali się brać (przynajmniej ostatnio bądź odkąd tu jestem) wyłącznie zwolennicy "playboya" :D

Proponuję przyjżeć się może żeńskiej części psx - owego tria...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Go-Go-Yubari pisze: PS: Cloud ma chyba kompleks "Duży miecz, mały...."
Może jakieś hentai Ci załatwić. :lol: :lol:

[ Dodano: Czw 23 Cze, 2005 ]
Zidane i tak jest najlepszy. Swojski chłop i tyle bez głupich problemów co w każdym rpg już chyba były. :roll:

[ Dodano: Czw 23 Cze, 2005 ]
Tylko Fei jako skomplikowany osobnik jest dobrze wykonany, a jkego analiza psychologiczna zrobiona w sposób perfekcyjny.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Jenov pisze:Proponuję przyjżeć się może żeńskiej części psx - owego tria...
Już chyba kiedys był taki temat.
Jenov pisze:Myślę że mile widziana byłaby zmiana tematu na "inne" postacie, wałkowanie tematu "Squall vs Cloud" robi się nudne
Zmian nie będzie,temat ma zostac jaki jest.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

TomajS pisze:Już chyba kiedys był taki temat.
Był, o wszystkich paniach ze wszystkich niemal częsci, tylko umarł dawno temu śmiercią naturalną.

TomajS pisze:Zmian nie będzie,temat ma zostac jaki jest.
Wiesz TS można tu pogadać o każdej postaci z zakresu 7-9, ale im pewnie pzrede wszystkich chodzi o ankiete - bez zdjęcia tej, nowa nie powstanie, chyba, że w osobnym temacie.
Ostatnio zmieniony czw 23 cze, 2005 13:52 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”